Ολοι όλα γκέι

του Δημήτρη Δανίκα

Εν Ελλάδι όλοι και όλα δια της πλαγίας οδού. Στην Γερμανία και σε όλες τις περιοχές Βόρειας Εύρωπης, δια της ευθείας!

Οταν ο Γερμανός λέει «Ναι» εννοεί «Ναι». Και τούμπαλιν. Στην Ψωροκώσταινα όταν λέμε «Οχι» εννοούμε «Ναι». Οπως οι γυναίκες. Αλλα σκέφτονται, άλλα θέλουν άλλα λένε, άλλα κάνουν!



Και το ερώτημα, το κορυφαίο και καταλυτικό, είναι το εξής απλό: Αφού ρε μπαγάσα ισχυρίζεσαι ότι προδόθηκες από τον Τσίπρα και οι προσδοκίες σου κουρελιάστηκαν, τότε γιατί δεν σπεύδεις να το ρίξεις προς Δραχμαζάνη μεριά; Και μάλιστα δαγκωτό;

Να σου πω εγώ; Επειδή κατά βάθος-πράγμα που δεν ομολογείς-στην ιδέα προσγείωσης σε εθνικό νόμισμα σε πιάνει τεταρταίος πυρετός! Επομένως τα δήθεν κονιορτοποιημένα όνειρά σου είναι λόγια του αέρα. Και επομένως προβάλεις τις ενοχές σου πάνω στον Τσίπρα. Ως βολικό σάκο του μποξ. Τζάμπα μάγκας δηλαδή. Κωλοτούμπας κι εσύ. Κωλοτουμπαριστές όλοι οι πολιτικοί!

Πάμε παρακάτω. Πιο το πιθανότερο αποτέλεσμα της Κυριακάτικης κάλπης; Ο Τσίπρας πρωθυπουργός. Πλαισιωμένος από Φώφη και Θεοδωράκη. Αυτή και η επιθυμία του ελληνικού συστήματος. Αυτή και η επιθυμία των δανειστών!

Γιατί; Μα είναι αυτονόητο. Ο τάχα μου αριστερός Τσίπρας θα περάσει ευκολότερα τα μέτρα. Με λιγότερες και πιο ήπιες κοινωνικές διαμαρτυρίες. Ενα αυτό. Και ταυτοχρόνως ο Τσίπρας θα ισχυρίζεται ότι για τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις φταίει ο εκσυγχρονιστής Θεοδωράκης. Τι να κάνω; Να πάω ξανά σε εκλογές και να αποσταθεροποιήσω την χώρα; Δεύτερο αυτό!

Το τρίτο ακόμα πιο αποκαλυπτικό. Το ίδιο σενάριο επιθυμεί και ο Βαγγέλας Μειμαράκης. Προκειμένου να εισπράξει στο μέλλον τις απώλειες του Τσίπρα. Και ταυτοχρόνως η Νέα Δημοκρατία θα βάζει πλάτη. Αυτό και η πιο γκέι πραγματικότητα που θα προκύψει από την 21η Σεπτεμβρίου. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίζει την κυβέρνηση. Στην Βουλή. Ομως ταυτοχρόνως θα ισχυρίζεται ότι «τι να κάνω; Αναγκαστικά για την σταθερότητα της χώρας, ψηφίζω όλα αυτά τα επώδυνα μέτρα»

Με απλά λόγια. Γκέι η πολιτική του Τσίπρα. Αφού καθόλου «αριστερή». Γκέι και στρατηγική του. Αφού θα διεκπεραιώνει το «δεξιό» μνημόνιο. Ομως γκέι και η αξιωματική αντιπολίτευση. Αφού λιγότερο θα κρίνει και περισσότερο θα στηρίζει. Γκέι και η τακτική του Βαγγέλα. Αφού, στο βάθος, αυτό που επιθυμεί δεν είναι η πρωθυπουργία. Α πα πα. Τρελός είναι να εισπράξει την κατακραυγή; Τρελός είναι να έχει απέναντί του, στα κεραμίδια τον Τσίπρα;

Ποια η βαθύτερη επιθυμία του πονηρού βλάχου; Να εισπράξει ένα καλό ποστοστό, να νομιμοποιηθεί ως πρόεδρος της γαλάζιας στρούγκας. Και να θέσει οριστικά εκτός μάχης την πρώην κολλητή του Ντόρα Μπακογιάννη!

Υπάρχει και μια τέταρτη κατηγορία «γκέι». Αποτελούμενη από τους δελφίνους. Οπως Δένδιας. Οπως Κυριάκος. Οπως Ντόρα. Αυτοί οι μεγάλοι χαμένοι της υπόθεσης. Αυτοί κυκλοφορούν με κρυφή πλερέζα. Και αυτοί-βάζω στοίχημα-όχι μόνο εύχονται θρίαμβο Τσίπρα αλλά και προσεύχονται να υποστεί πανωλεθρία ο Βαγγέλας!

Ρε συ μπας και η Ντόρα ψηφίσει Τσίπρα; Το πιθανότερο όλων των προεκλογικών σεναρίων και προφητειών. Οσο για όλους εμάς, άντε παιδιά Good Night and Good Luck!
http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!