Καλό και κακό μνημόνιο

του Τάσου Παππά

«Δεν υπάρχουν καλά και κακά μνημόνια» είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ. Μάλιστα... Να ξεκινήσουμε λοιπόν από την αλφαβήτα.
✐ Μνημόνιο σημαίνει πλαίσιο συμφωνίας.
✐ Όταν ο κ. Λαφαζάνης και τα άλλα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας συμμετείχαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝ. ΕΛΛ., πάλευαν, όπως ο τότε πρωθυπουργός και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης, για μια καλή συμφωνία, δηλαδή για ένα καλό μνημόνιο που δεν θα περιλαμβάνει μειώσεις μισθών και συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις και θα ρυθμίζει επ' ωφελεία του ελληνικού κράτους το θέμα του χρέους.
 Όταν ο κ. Λαφαζάνης και τα άλλα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας έδιναν, έστω με μισή καρδιά, την έγκρισή τους για το κείμενο των 48 σελίδων που κατέθεσε στους δανειστές ο Τσίπρας, είχαν συνειδητοποιήσει ότι ακόμη κι αυτό το πακέτο, αν γινόταν δεκτό από τους εταίρους, θα συνοδευόταν από μια συμφωνία, οπωσδήποτε λιγότερο βαριά απ' αυτή που τελικώς πέρασε, αλλά παρ' όλα αυτά θα ήταν μια συμφωνία με μνημόνιο.
✐ Εκτός αν είχαν την αυταπάτη -κι αυτοί όπως και μερικοί(ές) άλλοι (ες) ότι θα εξασφάλιζε η χώρα χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το πρόγραμμα Γιουνκέρ για να κινηθεί η ελληνική οικονομία, χωρίς κανέναν όρο.

Ωραία θα ήταν, αλλά...
http://www.efsyn.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!