Ο "μπακαλόγατος" αρχηγός

του Κώστα Καίσαρη

Ο Καραγκιόζης φούρναρης. Ο καραγκιόζης γιατρός. Ο καραγκιόζης αστροναύτης. Ο καραγκιόζης βιβλιοπώλης. Ο καραγκιόζης βουλευτής. Ο καραγκιόζης υπουργός. Ο καραγκιόζης αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο καραγκιόζης πρωθυπουργός. Μισό αιώνα πίσω πιτσιρικάδες διασκεδάζαμε με τον καραγκιόζη. Σήμερα ο καραγκιόζης μπαίνει μόνος του στα σπίτια. Ας είναι καλά η τηλεόραση. Και δεν είναι ένας μάλιστα.
Είναι πολλοί. Θυμάμαι τι είχε γράψει πριν επτά χρόνια όταν είχανε κάνει αρχηγό στο Συνασπισμό τον Τσίπρα. Ένας Συνασπισμός που κάθε φορά ψυχομάχαγε στο να μπει ή να μην μπει στη Βουλή. Κι ο Αλαβάνος είχε τη φαεινή ιδέα να βάλουνε μπροστά ένα γελαστό παιδί. Αφού σου λέει ο κόσμος δεν ακούει τίποτα απ αυτά που του λέμε, να πουλήσουμε μόστρα. Αφού αλλάξουμε τον πωλητή. Θυμάμαι λοιπόν τι είχα γράψει εν έτη 2008:
Που πάνε αυτοί του ΚΚΕ με την Αλέκα; Μία μπουκιά θα τους κάνει ο μικρός. Μία λύση υπάρχει για να κάνουμε ρελάνς. Ο Γιάννης Τσιτσιμέλης γενικός γραμματέας του κόμματος. Ακόμα πιο ωραίος και πιο μπάνικος από τον Τσίπρα. Το ΚΚΕ άλλωστε με Αιμιλία Υψηλάντη, Λυκούργο Καλέργη, Κώστα Καζάκο και την Ελένη Γερασιμίδου τώρα έχει παράδοση στους ηθοποιούς. Δεν με ακούσανε και ιδού τα αποτελέσματα. Ο Τσίπρας έφτασε να γίνει πρωθυπουργός και δυο φορές μάλιστα κι αυτοί που ψάχνουνε να βρούνε το κουτί με τα σπίρτα είναι της Νέας Δημοκρατίας. Ψάχνουμε για αρχηγό. Όταν λέμε σήμερα για Νέα Δημοκρατία μιλάμε για ΑΕΚ του Αδαμίδη και του Δημητρέλου. Για την απόλυτη χρεωκοπία. Από κάθε άποψη. Και οικονομικά, αφού επίσης έχουμε χρεοκοπήσει, αλλά και σαν "ομάδα". Με ποιον πρόεδρο, με ποιον προπονητή και με ποιους παίκτες να χτυπήσουν τον Τσίπρα;
Τον Μεϊμαράκη, τον έκανε μία μπουκιά. Ολυμπιακός - Πανθρακικός ήτανε το ματς. Στο 1.05 ο άσος και με ένα γκολ προβάδισμα. Όλες οι γυναίκες στα 50+ βλέπουνε τον Αλέξη σαν το καλύτερο γαμπρό για τη κορούλα τους. Σαν το καλό παιδί που βασάνισαν σκληρά στη διαπραγμάτευση οι αδίστακτοι δανειστές. Με οκτώ μονάδες που έφαγε στο κεφάλι ο Βαγγέλης κατεβαίνει για αρχηγός. Να τον ψηφίσουν οι Νεοδημοκράτες με ποια προοπτική; Δέκα φορές να κατέβουν σε εκλογές και τις δέκα θα κερδίσει ο Αλέξης. Ούτε ο Κυριάκος μπορεί να φτουρήσει. Το όνομα που κουβαλάει έχει τον ανθρωποδιώχτη. Πουθενά δεν πας σαν Μητροτάκης. Ή μήπως ήτανε κορόιδο η Ντόρα που κράτησε το Μπακογιάννη; Ήξερε τι έκανε. Ο Τζιτσζικώστας που φέρνει σε μπούλη εμφανίζεται σαν νέος και ωραίος. Και με όμορφη γυναίκα που έχει πρωταγωνιστήσει μάλιστα σε βίντεο κλιπ του Γονίδη. Στη προκειμένη περίπτωση η μάχη με τη μαέστρο Ευγενία Μανωλίδου είναι ενδιαφέρουσα.
Ο Τζιτζικώστας έχει σαν προίκα τη τεράστια νίκη στην Περιφέρεια Μακεδονίας. Σιγά τα αβγά. Ο Γιάννης Ιωαννίδης ο πουθενάς ήταν αντίπαλος του. Κι εν πάση περιπτώσει από που κι ως που συνιστούν σοβαρό κριτήριο οι επιλογές των ψηφοφόρων της Βορείου Ελλάδος; Τον Παναγιώτη Ψωμιάδη είχανε κορώνα στο κεφάλι τους και τον φτερωτό γιατρό τον Παπαγεωργόπουλο. Από τους δε Πασόκους, Τσοχατζόπουλο και Βενιζέλο. Ένας κι ένας διαλεχτοί σαν τις ελιές Καλαμών. Άσε που απ ότι λένε ο Κωστάκης δεν το έχει. Δεν είναι το καλύτερο του το σπέρχειν. Και γι αυτό όσο το δυνατό αποφεύγει να μιλάει. Έτσι καταλήγουμε στον ένα, στον μοναδικό, στον ανεπανάληπτο Άδωνι Γεωργιάδη. Αν έχει γίνει λόγος για το American Dream, ο Άδωνις είναι το ζωντανό παράδειγμα του Greek Team. Ο Θανάσης Βέγγος της πολιτικής. Ο άνθρωπος που τρέχει μέρα - νύχτα για να τα προλάβει όλα. Σαν οικογενειάρχης, σύζυγος και πατέρας. Σαν βιβλιοπώλης. Σαν βουλευτής και υπουργός. Σαν ο καλύτερος θαμώνας των τηλεοπτικών πάνελ, χωρίς όμως να υποτιμάει και την αξία του ραδιοφώνου. Ένας "μπακαλόγατος" της πολιτικής που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον Κώστα Χατζηχρήστο. Καπάτσας, αεικίνητος, ετοιμόλογος, καταφερτζής. Διαόλου κάλτσα.
Ποτέ δεν ψυχομάχησε απέναντι στους κομμουνιστάς του ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ δεν άφησε το παραμικρό να πέσει κάτω. Γιατί λοιπόν αυτόν ο μεγάλος πατριώτης και χριστιανός να μην έχει τη φιλοδοξία να γίνει πρωθυπουργός; Η αρχηγεία της Νέας Δημοκρατίας είναι το πρώτο βήμα. Ο προθάλαμος. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο εν δυνάμει επόμενος πρωθυπουργός. Και γιατί τόσοι και τόσοι άλλοι και όχι ο Άδωνις; Επειδή δεν είναι από τζάκι; Τον Τσίπρα δεν μπορείς να τον χτυπήσεις με τα ίδια όπλα. Αν ήτανε έτσι, θα είχε φτουρήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης. Κι αυτός σχετικά νέος, ωραίος και άφθαρτος. Και γνωστός, πασίγνωστος από την τηλεόραση. Άδειο μύδι όμως σε ότι έχει να κάνει με την επιρροή. Στο πρόσωπο του Άδωνι ο ψηφοφόρος βλέπει τον εαυτό του. Αυτόν που τα ξέρει όλα, αυτόν που δεν πάει πάσο, που δεν κωλώνει να τα βάλει με όλους. Δεν είναι κάτι σπάνιο και μοναδικό ο Γεωργιάδης. Είναι ο εξυπνάκιας που υπάρχει σε κάθε παρέα. Ο "μπακαλόγατος" που λέγαμε.
Που έτσι κι έχει φιλοδοξίες και τυγχάνει να υποδύεται τον πατριώτη και τον χριστιανό, μπορεί να φτάσει ψηλά. Και εύκολα μάλιστα. Και στο φινάλε τι έχει να χάσει απ αυτή την ιστορία ο Άδωνις; Τη τσόχα ή τα ραφτικά; Το νταβαντούρι που ήθελε το έχει κάνει και με το παραπάνω. Χάσει - κερδίσει, κερδισμένος θα είναι.

http://www.sport24.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!