Σταματίνα

του Δημήτρη Δανίκα

Το  χω ξαναγράψει.  Οχι  ο ΣΥ.ΡΙΖ. Α αλλά το  σύστημα  θριάμβευσε στην πρόσφατη εκλγογική αναμέτρηση. Για τρεις λόγους

Ο  πρώτος, ο βασικός, επειδή με την αναγκαστική  (ίσως και προμελετημένη) κωλοτούμπα του Αλέξη,  η  αντιμνημονιακή κοινωνία συνειδητοποίησε ότι  ευρώ και Μνημόνιο σε  παθιασμένη και διαρκή συνουσία στο  ίδιο κρεβάτι.  Θέλεις ευρώ; Σκάσε και κολύμπα!



Ο δεύτερος, επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων  πορεύεται κι αυτή με  την ίδια πολιτική,  την ίδια «συνουσία» και το ίδιο κρεβάτι.  Αυτή  η πολιτική  «παρτούζα»  του πολιτικού μας συστήματος.  Ολοι μαζί με  νταβατζή  το Βερολίνο!

Και ο  τρίτος, επειδή το  Μνημόνιο  θα  διεκπεραιωθεί  από  το κυβερνητικό κόμμα με πρόσημο  την τάχα μου αριστερή  του στροφή. Επομένως ηπιότερες αντιδράσεις. Επομένως  η  εφαρμογή θα γίνει με  τις ευλογίες   της  συντριπτικής πλειοψηφίας του πολιτικού συστήματος και με την κοινωνία να  έχει  σκύψει το κεφάλι μέχρι  τα σκέλια!

Τι  σημαίνουν όλα αυτά;  Οτι  επί της ουσίας  η αντιπολιτευτική πολιτική θα ασκείται από  ΚΚΕ και  Χρυσή Αυγή.  Δηλαδή από  κόμματα που είτε  είναι «απαγορευμένα»  από τα   Media. Οπως  η Χρυσή Αυγή.  Είτε από   το κόμμα του Κουτσούμπα που  οι πολίτες  το εκλαμβάνουν  ως «τίμιο,  συνεπές» πλην  γραφικό!

Ακυρη  λοιπόν  η αντιπολιτευτική  φωνή.  Αντε το πολύ πολύ να εκδηλώνονται οργανωμένες διαμαρτυρίες και απεργίες του ΠΑΜΕ. Απεργίες ελαχιστες   μέχρι ανύπαρκτες στον ιδιωτικό  τομέα. Απεργίες  κυρίως στο  Δημόσιο με τους μονιμάδες!

Τι άλλο σημαίνουν όλα αυτά;  Οτι  η στρατηγική  της Νέας Δημοκρατίας και του Βαγγέλα-που κόβω το σβέρκο μου θα  συνεχίσει  ως  προσωρινομόνιμος πρόεδρος της παράταξης- η στρατηγική λοιπόν θα επικεντρώνεται και θα περιστρέφεται  γύρω από γελοιογραφικές λεπτομέρειες!

Οπως οι γόβες  της  Θεοδώρας Τζάκρη.  Η κόμμωση  της Σίας Αναγνωστοπούλου. Τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα.  Η  εργολαβική εταιρεία του Αλέκου Φλαμπουράρη. Το  κούρεμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Οι μακαρονάδες του Νίκου  Φίλη. Τα γεμιστά της Θεανώς Φωτίου και πάει λέγοντας!

Και θα συμβαίνει το εξής ακόμα πιο αστείο. Από τη μια  ο Βαγγέλας θα  καταγγέλλει  τα  επώδυνα μέτρα που έχει  συμφωνήσει και υπογράψει ο  Αλέξης Τσίπρας.  Από την άλλη θα  ψηφίζει την εφαρμογή τους. Και παράλληλα, άμα λάχει  θα  τον  καταγγέλλει για αργοπορία. Και ενίοτε  θα αντιδρά  σε μερικά απ αυτά, όπως   ας πούμε για την  φορολόγηση των αγροτών.  Δηλαδή της πελατείας!

Αυτή  η  επικών  διαστάσεων   γελοιογραφία  της εγχώριας  πολιτικής σκηνής, θα ενθαρρύνεται από τα σχόλια διαφόρων δημοσιογράφων  στα Media. Για   τις  ψηλοτάκουνες γόβες της  Θεοδώρας.  Για  το  Ινστούτο Ξένων  Γλωσσών  του Τσίπρα. Και για το   βιβλίο  Θρησκευτικών της Σίας!

Με απλά λόγια.  Ανευ ουσιώδους, πολιτικού αντικειμένου η πολιτική σκηνή  και η Βουλή. Επομένς   θα πίπτουν στα επίπεδα  πρωινάδικου με πρωταγωνίστρια την Σταματίνα Τσιμτσιλή.  Και  ακόμα  πιο  χαμηλά!

Και  ξέρετε  γιατί; Επειδή  τα πρωινάδικα είναι αυτά που είναι.  Τα πρωινάδικα  δεν παριστάνουν κουλτούρα,    σοφία και υψηλή τέχνη. Αρα είναι τίμια  σε σχέση με  τον  σκοπό  που  τάχθηκαν να υπηρετούν. Ομως όταν είσαι πολιτικός και μάλιστα εκλεγμένος από τον Λαό. Οταν είσαι  πολιτικός  μιας χώρας που  τραμπαλίζεται  στο κενό.  Ε τότε μπροστά  στην Σταματίνα είσαι κομπάρσος και «μικρός»!
http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!