Το Πολιτικό Μηδέν του Αλέξη και της ΝΔ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ
Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα προσγειώνεται στην σκληρή πραγματικότητα την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση απογειώνεται στην αναζήτηση νέου αρχηγού και εξαϋλώνεται από την ανεπάρκεια και ανωριμότητα των υποψηφίων.
Ο κ. Τσιπρας προβάλει και σωστα το προσφυγικό που αποτελεί μείζον πρόβλημα για την Ελλάδα αλλά δεν βρήκε να πει κουβέντα τις τελευταίες ημερες για το τσουναμι φόρων που καταστρέφει κάθε ικμάδα της ελληνικής οικονομίας, για την «εν ψυχρώ εκτέλεση» των συνταξιούχων και των υποψήφιων συνταξιούχων, για τους ιδιοκτήτες ακίνητων, για τους επαγγελματίες του τουρισμού. Για τους υπουργούς του που ξεχνάνε το 1 εκ. ευρώ στον λογαριασμό τους και τους άλλους που δεν νοιάστηκαν να ξεφορτωθούν έστω και τυπικά τις μετοχές εταιριών που είχαν πριν γίνουν υπουργοί… Για τους υπουργούς του που γενναιόδωρα προσέφεραν δωρεάν μετακινήσεις με όλα τα ΜΜΕ στην προεκλογική περίοδο και τώρα έρχονται να μας «φορέσουν» αύξηση του εισιτήριου στο ΜΕΤΡΟ, που δεν αφορά φυσικά τους πλουσίους.
Αλλά και στο προσφυγικό θα πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ της Τασίας, του Τερενς και της πραγματικότητας. Και αυτή την λεπτή ισορροπία θα πρέπει να την εξηγήσει και στην κ. Μερκελ, που παρά τις αντιδράσεις του ΥΠΕΞ χθες, το έχει βάλει σκοπό να δώσει «δώρο» στον Ταγιπ την φιλανδοποιηση του Αιγαίου, όπου οι διεκδικήσεις της Αγκύρας θα ικανοποιούνται ντε φάκτο με το πρόσχημα της διευκόλυνσης της διάσωσης των ναυαγών προσφύγων, με τα τουρκικά κυκλώματα που φορτώνουν τα σάπια φουσκωτά στην τουρκική ακτή να συνεχίζουν ανενόχλητα το έργο τους.
Στην Συγγρού έχουν πραγματικά βαλθεί να αποδείξουν ότι η επιλογή του κ. Τσιπρα στις τελευταίες εκλογές ήταν η υποχρεωτική μοναδική συστημένη επιλογή, μια και τα όσα συμβαίνουν στην ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή) προσβάλλουν την παράδοση της κεντροδεξιάς παράταξης αλλά και τους ψηφοφόρους που σηκώθηκαν από τον καναπέ χωρίς ουσιαστικό κίνητρο και κράτησαν ζωντανή την ΝΔ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.  Ακούγοντας τα ρεπορτάζ από τη ΚΕΦΕ, αναζητάς νησίδα σοβαρότητας στον κ. ..Λεβέντη!
Και έρχεται η στιγμή που σηκώνεις τα χεριά ψηλά. Είμαστε στο σημείο του «πολιτικού μηδέν».
Και εκτός της δίκης μας περιπέτειας, αυτή η απουσία αντίπαλου και αξιόπιστης ηγεσίας στην ΝΔ είναι που καθιστά όλο και πιο ευάλωτο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα. Που νομίζουν ότι η ζωή θα κυλά έτσι. Χωρίς αντίπαλο. Όπως νόμιζαν και οι προηγούμενοι. Μέχρι που έγινε πρωθυπουργός ο κ. Τσιπρας και κοινοβουλευτικός αρχηγός ο κ. Λεβέντης…
WWW.MIGNATIOU.COM

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!