Το έχουμε ανθιστεί από καιρό...

του Τάσου Παππά

Γράφαμε χτες ότι είναι μάταιο να αναζητεί κανείς λογική στη στάση των κομμάτων της μνημονιακής αντιπολίτευσης που ενώ ενέκριναν τη συμφωνία, λένε σήμερα ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία.
Το ίδιο μάταιο είναι να προσπαθήσεις να βγάλεις άκρη με τη συμπεριφορά ορισμένων δημοσιολόγων οι οποίοι πριν από τη συμφωνία καλούσαν έμπλεοι πανικού τον Τσίπρα να υπογράψει ό,τι να ’ναι για να μη μας διώξουν οι εταίροι από την ευρωζώνη και τώρα του φωνάζουν «λούσου τα μόνος σου», του ασκούν κριτική για σκληρή και ανάλγητη πολιτική και προειδοποιούν την αντιπολίτευση να μη διαπράξει την ανοησία να ψηφίσει τα προαπαιτούμενα, γιατί δεν είναι η δουλειά της να στηρίζει την κυβέρνηση, η δουλειά της είναι να προετοιμάζει την ανατροπή της κυβέρνησης.
Δεν είναι όμως το πρόβλημα οι δημοσιολόγοι, το πρόβλημα είναι τα κόμματα. Και τα τρία έχουν δει την επιρροή τους να μειώνεται και θέλουν να αποκαταστήσουν ένα κλίμα εμπιστοσύνης με τις κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί από τα μνημόνια.
Η τακτική όμως που ακολουθούν τα γελοιοποιεί γιατί δεν έχουν σοβαρές απαντήσεις σε δύο κρίσιμα ερωτήματα:
● Και τα τρία μιλούσαν προεκλογικά για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης και ευχαρίστως θα συμμετείχαν σε κυβέρνηση συνεργασίας είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είτε στελεχωμένη από τεχνοκράτες. Σ’ αυτή την περίπτωση δεν θα ψήφιζαν αυτά τα μέτρα ή παρόμοια, αφού ισοδύναμα δεν έχουν παρουσιάσει, αν και είχαν υποσχεθεί πως θα το κάνουν;
● Το προηγούμενο διάστημα μας είχαν τριβελίσει τ’ αυτιά ότι έβαλαν το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό και κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό, δημαγωγία, τυχοδιωκτισμό επειδή έλεγε «όχι» σε όλα. Τώρα τι συμβαίνει; Εζήλωσαν τη δόξα του αντιπάλου τους και θέλουν να γίνουν σαν τα μούτρα του; Ή μήπως έχουν μετανιώσει (τα δύο απ’ αυτά, δηλαδή η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ) για τα προηγούμενα μνημόνια που έφεραν και εφάρμοσαν και επιθυμούν να τραβήξουν άλλο δρόμο; Αν συμβαίνει αυτό, περιμένουμε να το δηλώσουν καθαρά και δημοσίως. Διαφορετικά θα είναι υπόλογα για χυδαίο οπορτουνισμό και ο κόσμος δεν πρόκειται να τα πιστέψει.
Το εντυπωσιακό πάντως στην όλη υπόθεση είναι ότι και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι δημοσιολόγοι δεν βγάζουν κιχ για τους πιστωτές, τις ευθύνες τους, τα λάθη που έχουν κάνει εις βάρος της Ελλάδας και την επιμονή τους σε ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει, όπως παραδέχονται πια πολλοί, ανάμεσά τους και ένας εκ των κατασκευαστών των προηγούμενων μνημονίων, ο πολύς κ. Μπλανσάρ που ήταν ο εμπνευστής του εσφαλμένου, κατά δήλωσή του, πολλαπλασιαστή.
Αλλά το έχουμε ανθιστεί από καιρό: το πρόβλημά τους είναι ο Τσίπρας και όχι ο Σόιμπλε και το νεοφιλελεύθερο λόμπι.

Ανάγωγα

Οταν χρησιμοποιείς τους παραδοσιακούς εχθρούς σου, αυτούς που κατηγορούσες ότι σε υπονόμευαν συστηματικά, σε συκοφαντούσαν μεθοδικά και σε λοιδορούσαν καθ’ έξιν, για να χτυπήσεις τους νέους εχθρούς σου που κάποτε ήταν φίλοι και σύντροφοί σου, τότε είναι φανερό ότι έχεις πάρεις τη ζωή σου λάθος.
http://www.efsyn.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!