Λάκης Λαζόπουλος: Oνομάζομαι Παναγιώτης Φύσσας

Ονομάζομαι Παναγιώτης και είμαι ο πατέρας του Παύλου Φύσσα.
Έτσι ξεκίνησε την κατάθεση του ο τραγικός πατέρας.
Τι ψάχνει να βρει το δικαστήριο ακριβώς δεν ξέρω. Αν ο Ρουπακιάς έδρασε μόνος του;
Όχι βέβαια!
Ήρθε απ” το σπίτι του. Σηκώθηκε και πήγε. Δεν τον σήκωσε το ένστικτο απ”  την καρέκλα. Τον σήκωσε η εντολή.
Ότι τον σήκωσε η εντολή είναι σίγουρο. Ποιου εντολή; Αυτό είναι το ζητούμενο.
Υπάρχουν τομάρια μονής όψεως και διπλής όψεως.
Ας κάνουμε δυο υποθέσεις.Το παρακράτος έχει χωμένους ανθρώπους σε όλα τα κόμματα και τους μηχανισμούς. Τους πληρώνει σταθερά και τους χρησιμοποιεί όποτε τους χρειάζεται.
Ακριβώς όπως πληρώνουμε εμείς μια ασφαλιστική εταιρεία και την χρησιμοποιούμε μόνο αν και εφ΄ όσον τρακάρουμε. Αν ο Ρουπακιάς ήταν τομάρι διπλής όψεως θα μπορούσε να πάρει εντολή από το παρακράτος,ώστε η δολοφονία του Π.Φυσσα να χρησιμοποιηθεί για να χαρακτηρισθεί εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, να μην κατέβει στις εκλογές και να κερδίσουν τις εκλογές αυτοί που το σύστημα έχει επιλέξει ως εκπροσώπους της.
Αν ο Ρουπακιάς είναι τομάρι μονής όψεως τότε απλά τον χρησιμοποιούν οι Χρυσαυγίτες για να καθαρίσουν έναν εχθρό τους. Είχαν άλλωστε μαχαιρώσει και καθαρίσει αρκετούς πριν , αλλά αυτοί ήταν Πακιστανοί και Αφγανοί, που ποιος νοιάζεται.
Απλά για πρώτη φορά αποφάσισαν σε μια μεγάλη ένταση και κόντρα να καθαρίσουν έναν Έλληνα, ένα παιδί που ήταν αντιφασίστας,που πάλευε μέσα απ” τα τραγούδια του και την ζωή του τους Ρουπακιάδες και τα φασισταριά των καιρών μας.
Όπως και να έχει ο Ρουπακιάς πήρε εντολή όχι μόνο να σκοτώσει αλλά και να φροντίσει να συλληφθεί. Δεν εξαφανίστηκε μετά τον φόνο, έμεινε εκεί ώρα μέχρι να τον συλλάβει μια γυναίκα αστυνομικός, αν δεν με γελά η μνήμη μου.
Ποιος του έδωσε εντολή να σκοτώσει και ποιος του έδωσε εντολή να φροντίσει να συλληφθεί. Και οι δυο εντολές έχουν αξία.
Ο Ρουπακιάς θα τιμωρηθεί. Μαζί θα τιμωρηθούν και οι Χρυσαυγίτες που διδάσκουν και εντέλλουν τον φόνο του διαφορετικού ανθρώπου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Χρυσαυγίτες υπερασπίζονται το μίσος στην διαφορετικότητα και ότι εκπαιδεύουν ανθρώπους σε εκτελέσεις.
Όλη  μέρα σκοποβολή κάνουν. Δεν είναι κυνηγετικός όμιλος κατά της ατίθασης πάπιας.
Είναι συνεργεία εν δυνάμει δολοφόνων.
Δεν πιστεύω όμως ότι είναι μόνο οι Χρυσαυγίτες που του δώσαν εντολή. Πιστεύω ότι ο Ρουπακιάς είναι τομάρι διπλής όψεως. Κι εκείνο το βράδυ πήρε εντολές κι από αλλού . Από πιο ψηλά. Απ” αυτούς,  τους υπεράνω υποψίας.
Ο Ρουπακιάς είναι πολύ πιο σκοτεινός απ” ότι φαίνεται.
Η νέα κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε βαθειές αλλαγές.
Κάνω πρόβες για την Παράσταση «Θεέ μου,  τι σου κάναμε;;»
Ένας ηθοποιός,  ο Νίκος Γκέλια. Ήταν κάπως ταραγμένος,  εκεί στα πρώτα καθίσματα .
Τι συμβαίνει;  του είπα
Με σταμάτησαν οι αστυνομικοί για έλεγχο 45 λεπτά κι ακόμα να συνέλθω. Του είπαν τα γνωστά,  Αλβανός και ηθοποιός;; Πως γίνεται.;
Τους είπε ότι είναι παιδί δεύτερης γενιάς.
«Τι “ ναι αυτό, του είπαν»
«Δεν ξέρουμε κάτι»
«Έχουν βγει τέτοιοι νόμοι»»
«Πότε ρε συ;;»ρώταγαν ο ένας τον άλλον.
Ο Νίκος ετοιμάζεται να πάρει το πρώτο βραβείο αντρικού ρόλου την Παρασκευή για την ερμηνεία του στην ταινία του Κούτρα. Είδα την ταινία. Του αξίζει με το παραπάνω.
Πάμε όμως πίσω στην ιστορία ξανά.
Δεν πιστεύω στα φρονήματα , αλλά πιστεύω ότι Αστυνομικός και Χρυσαυγίτης είναι δυο έννοιες ασυμβίβαστες.
Είναι σα να είσαι οδηγός και μεθυσμένος.
Το δημοκρατικό φρόνημα των οργάνων της τάξης θα πρέπει να είναι το ζητούμενο σε μια δημοκρατική κοινωνία. Να είναι προϋπόθεση. Ο χρυσαυγιτισμός να είναι λόγος απομάκρυνσης από τέτοια αξιώματα. Δεν μπορεί να συνεργάζεται το επίσημο κράτος  με το ανεπίσημο και να συγκαλύπτουν φόνους και παράνομες συμπεριφορές. Κι επειδή οι άνθρωποι είναι έρμαια της παιδείας που δέχονται μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουν δάσκαλοι και μαθήματα στις σχολές αυτές που εκπαιδεύουν αντί για όργανα της τάξης, νεοφασίστες. Μήπως;;;
http://www.altsantiri.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!