Τι σημαίνει η κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους στη Συρία από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμει

του Γιώργου Κύρτσου

Η ισλαμική τρομοκρατία έχει...εξασφαλισμένο μέλλον εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στη Συρία. Η κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δείχνει ότι αυτοί που δηλώνουν αντίπαλοι του ισλαμικού κράτους ακολουθούν αλληλοσυγκρουόμενες στρατηγικές που περιορίζουν δραστικά την αποτελεσματικότητά τους.
Η Ρωσία στηρίζει το καθεστώς Άσαντ στη Συρία και κατευθύνει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που πραγματοποιεί εναντίον των αντικαθεστωτικών ανταρτών και όχι απαραίτητα εναντίον των δυνάμεων του ισλαμικού κράτους. Η Τουρκία υποτίθεται ότι παίρνει μέρος στον πόλεμο κατά της διεθνούς ισλαμικής τρομοκρατίας, θέλει όμως την πτώση του καθεστώτος Άσαντ για να ενισχύσει την επιρροή της στη Συρία και κατευθύνει τις στρατιωτικές της δυνάμεις εναντίον των Κούρδων της Συρίας, οι οποίοι είναι οι ισχυρότεροι αντίπαλοι των ισλαμιστών στα πεδία των μαχών. Οι Κούρδοι θέλουν να απελευθερώσουν τις κουρδικές περιοχές της Συρίας από το ισλαμικό κράτος για να αποτελέσουν στη συνέχεια μέρος ενός κουρδικού κράτους που θα ενσωματώσει τις περιοχές των Κούρδων στη Συρία, στο Ιράκ αλλά και στην Τουρκία.
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ενότητα στόχων και ενότητα δράσης μεταξύ όσων δηλώνουν ότι είναι πρόθυμοι να εξουδετερώσουν τις δυνάμεις του ισλαμικού κράτους, καταλήγουμε σε συμπέρασμα ότι οι Ισλαμιστές θα διατηρήσουν τον έλεγχο σε σημαντικά τμήματα της Συρίας και του Ιράκ και θα τα χρησιμοποιούν σαν ορμητήριο για την παγκοσμιοποίηση της τρομοκρατικής τους δράσης.
Για πολιτικούς και στρατιωτικούς λόγους δεν πρόκειται να εξουδετερωθούν πλήρως οι δυνάμεις του ισλαμικού κράτους στη Συρία ούτε θα φτάσουμε στην ειρήνευση της σημαντικής αυτής χώρας στα επόμενα χρόνια. Με βάση αυτή την παραδοχή πρέπει να προσαρμόσουμε την πολιτική μας στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και στην αποτελεσματική καταπολέμηση της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
http://www.huffingtonpost.gr/greece

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!