Το κίνημα του «πληρώνω»

του Κώστα Εφήμερου

Δεν είναι δύσκολο να εξηγηθεί το γιατί τώρα. Αρκεί να δεις ποια είναι αυτά τα «νέα» μέσα που κυριαρχούν. Οι ίδιοι ολιγάρχες είναι από πίσω. Τα ίδια ΜΜΕ φτιάχνουν σε νέα τεχνολογία. Ο Βαρδινογιάννης, ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης, ο Γιαννακόπουλος, ο Αναστασιάδης, ο Ράπτης κ.α.  Όσο αυτοί είχαν την ενημέρωση στα χέρια τους η ζωή σου έγινε χειρότερη. Ποιον έλεγχο άσκησαν στην εξουσία; Ποιων η φωνή ακούστηκε; Ποιος έφτιαξε την ατζέντα;

Δεν είναι δύσκολο να εξηγηθεί ούτε το γιατί πρέπει να πληρώσεις εσύ. Ποιος θα πληρώσει αν όχι εσύ; Ο Αναστασιάδης κουβαλούσε μερικά εκατομμύρια σε μαύρες σακούλες όταν τα έβγαζε από τη χώρα. Εσύ που δυσκολεύεσαι να βρεις 5 ευρώ το μήνα πρέπει κυρίως να τα διαθέσεις για ένα ΜΜΕ που θα εκφράζει τα δικά σου συμφέροντα. Γιατί στις μαύρες σακούλες κινδυνεύεις να ψάχνεις εσύ για φαγητό και όχι ο Θέμος.

Δεν είναι δύσκολο τέλος να απαντηθεί και το πόση δύναμη θα αποκτήσεις με 5€ το μήνα. Γιατί ως μέλος θα αποκτήσεις τον εποπτικό έλεγχο ενός ΜΜΕ που δημοσιογραφεί υπέρ των συμφερόντων σου. Θα έχεις πρόσβαση στα οικονομικά του στοιχεία κάθε μήνα. Θα ερωτηθείς για το πως θα διατεθούν τα χρήματά σου. Το ΜΜΕ θα πρέπει να κοιτάξει τι σε απασχολεί και να το κάνει είδηση -  να το κάνει έρευνα. Θα αποκτήσεις απευθείας πρόσβαση στους δημοσιογράφους. Θα μπορείς να συνδεθείς με άλλα μέλη και να συμμετέχεις σε συλλογικές προσπάθειες ελέγχου, δημοσιογραφίας, έρευνας.

Είναι απλό: το κίνημα του «πληρώνω» στα ΜΜΕ είναι ανάγκη γιατί το έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

Το μόνο που είναι δύσκολο είναι το γιατί πρέπει να το κάνεις με τους 1101 και το ThePressProject. Και είναι δύσκολο και για εμάς, που θα έχουμε τώρα χιλιάδες μάτια να μας ελέγχουν καθημερινά αλλά και για σένα, που θα πρέπει να προστρέξεις στο αρχείο μας, να δεις τι έχουμε κάνει αυτά τα 5 χρόνια και να πάρεις μια σοβαρή απόφαση: Να διαθέσεις τα πιο σοβαρά 5€ που ξόδεψες ποτέ εμπιστευόμενος μόνο τα μάτια σου και την αναλυτική σου σκέψη.

Γιατί σήμερα, μετά από τόσες απογοητεύσεις, έχεις το δικαίωμα να μην απογοητευτείς ξανά. Και οι 1101 το ξέρουμε πολύ καλά αυτό.

Δες την παρουσίαση εδώ
Πάρε περισσότερες απαντήσεις από εδώ
Γίνε τώρα μέλος με κλικ εδώ 

http://www.thepressproject.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Στρατόπεδο Μέγας Αλέξανδρος, στους Αμπελόκηπους. Δείτε πως είναι σήμερα...

Έγκλημα χωρίς τιμωρία! Βομβάρδισαν με χημικά την Ιντλίμπ – Σκότωσαν γυναίκες και παιδιά - Φόβοι για 100 νεκρούς

Κυβέρνηση: Δεν αυξάνει τον πλούτο της χώρας αλλά... μοιράζει την φτώχεια!