Ο Βαρουφάκης έπεσε έξω μόνο μια μέρα. Η προφητεία

Το 3ο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ του Πολ Μέισον και της Θεόπης Σκαρλάτου για την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στο διαδίκτυο μέσω της πλατφόρμας Field of Vision.
Το τρίτο μέρος έχει τίτλο: «ΟΧΙ – Η ελληνική λέξη για το No». 
Σε αυτό μιλά ο Γιάνης Βαρουφάκης που μεταξύ άλλων προφητεύει το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των capital controls. 
«Η υποψία μου είναι ότι θα μας δώσουν μια προσφορά που δεν μπορούμε να δεχθούμε. Και κατά συνέπεια θα υπάρξει κλείσιμο τραπεζών την Τρίτη μετά τη Σύνοδο Κορυφής», λέει ο τότε υπουργός Οικονομικών λίγο πριν την διεξαγωγή του υπουργικού συμβουλίου της 21ης Ιουνίου. 
«Είστε έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο;» τον ρώτησε ο Μέισον. «Φυσικά και όχι. Κανείς δεν είναι ποτέ έτοιμος για τον Αρμαγεδδώνα» απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης. 
«Δεν ξέρω, επειδή δεν ξέρω τι θέλουν (σ.σ. οι δανειστές). Εξαρτάται από το τι νομίζεις ότι η άλλη πλευρά θέλει να κάνει. Εάν θέλουν έναν έντιμο συμβιβασμό, αν θέλουν μια άλλη κυβέρνηση να εφαρμόσει αυτές τις πολιτικές ή αν θα παραμείνουν σκληροί μέχρι το τέλος, μέχρι να υποχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση. Δεν ξέρω, είναι δύσκολο να πω» αναφέρει από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!