Στιγμιότυπα

του Στάθη Σ.

Ανοίγω την ημέρα (καλημέρα σας) και χαζεύω τις φωτογραφίες της. Δίπλα – δίπλα, σαν καρεδάκια από κόμιξ. Στιγμιαίες φωτογραφίες, από πολαρόιντ κάποτε και τώρα από κινητό, στιγμιαίες και ακαριαίες: «Το Ασφαλιστικό επιστρέφεται από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή στον κ. Κατρούγκαλο ως «Ανεπίδεκτοδιατύπωσης γνώμης»!! Ητοι άρτζι μπούρτζι και χαιρετίσματα.
Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει τις εργασίες της πέντε ώρες νωρίτερα λόγω… έλλειψης ομιλητών!
Ο κύριος Γ. βογγάει μόνος του στο σπίτι, διότι τον έδιωξαν απ’ το νοσοκομείο, επειδή τα φάρμακα (τα παυσίπονα φάρμακα) έλαβαν τέλος. Προσωρινώς λέει ο κ. Πολάκης. Παρήγορον. Ο κύριος Γ. θα συνεχίσει να πονάει μόνος στο σπίτι, ώσπου να λάβει τέλος και το «προσωρινώς»…
Ο κ. Λεβέντης ισχυρίζεται ότι ο Γερμανός Πρέσβης του ζήτησε «να στηρίξει την κυβέρνηση»! Για ποιο άλλο εσωτερικό μας θέμα έχει γνώμη ο κ. Πρέσβης; για τις μπουκίτσες στα σουβλάκια μήπως;
Τι να κάνουμε; δεν φταίμε για όλα εμείς! Ο κύριος Γ. πονούσε και επί Δεξιάς.
Μετά τον καστανά στη Θεσσαλονίκη, γράφεται ότι επεβλήθη πρόστιμο 5.000 ευρώ σε μια κυρούλα στη Λάρισα που πουλούσε λαχανικά. Οσον διαβάζετε αυτές τις γραμμές, δεν γνωρίζετε πόσα μικρομάγαζα θα κλείσουν σήμερα ή αμέσως μετά τις γιορτές από τα 65.000 που είχαν προγραφεί να κλείσουν το τελευταίο τρίμηνο.
Αν επίγεσθε να κλείσετε την επιχείρησή σας σε μία μέρα, πληροφορίες στον κ. Φλαμπουράρη.
Οι νεοδημοκράτες ψηφίζουν Μεϊμαράκη, τους βγαίνει Καραμανλής, ψηφίζουν Κουβέλη…συγγνώμη, Τζιτζικώστα, τους βγαίνει Καραμανλής, ψηφίζουνΚυριάκο ή Αδώνιδα, πάλι Καραμανλής τους βγαίνει. Εμείς ψηφίσαμε Τσίπρα και μας βγήκε Μέρκελ.
Το παράλληλο πρόγραμμα, τίποτε άλλο παρά αντικατροπτισμός ενός νέου παράλληλου μνημονίου, συμπληρωματικού του τρέχοντος. Αναρωτιέμαι τι να συμβούλευσε επ’ αυτού τον κ. Λεβέντη, ο Γερμανός Πρέσβης..!
Τα γεμιστά στον κύριο.
Επικαλούμενος τώρα ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης τον αντιρατσιστικό νόμο, που ελαφρόμυαλα ένα μέρος της Αριστεράς υποστήριξε, ζητά την άρση της ασυλίας του κ. Φίλη. Για τα όσα περί της (μη) Γενοκτονίας των Ποντίων υποστηρίζει.
«Δεν έχετε εσωτερικά θέματα». Γερμανός Πρέσβης. Δεν το είπε ο άνθρωπος, δεν λέγονται τέτοια πράγματα. Τα λέει μόνον ο κ. Τσίπρας: «Η χώρα στερείται εθνικής κυριαρχίας».
Ο οποίος όμως στο παράλληλο πρόγραμμα της κωλοτούμπας που ζούμε, δηλώνει επίσης: «Δεν διαπραγματευόμαστε την εθνική μας ανεξαρτησία»! Είθε η Δύναμη να είναι μαζί σας για να μην τρελαθείτε.
Το Τρύφων. Δεν χρειάζονται σχόλια. Πρόσφυγας απ’ τη Μικρά Ασία έφερε μαζί του στην Ελλάδα τα κόκκαλα των γονέων του και μια πανάρχαιη βυζαντινή εικόνα. Ο τύπος αυτός είναι πλούσιος (εξ ου και ο πλούτος της βυζαντινής μας κληρονομιάς). Εκτός κι αν έχει δίκιο ο κ. Λιάκος και
το τυπάκι αυτό εκ Μικράς Ασίας δεν έχει κάνει αποδοχή κληρονομιάς, οπότε τη γλιτώνει απ’ το Περιουσιολόγιο του Τρύφων.
Επίσης πρέπει να ελέγχονται τα γεμιστά. Γύρευε τι μπορεί να κρύψει κανείς και να παραχώσει μέσα στα γεμιστά.
Εξοχη η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου! Θέλει χωρίς εθνόμετρο τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας. Αριστερόμετρο θα έχουν; Ας μη συγκρουόμεθα! είναι άλλωστε κουραστικοί οι εμφύλιοι στην Αριστερά. Ας περιορισθούμε στοβλακόμετρο.
Καθηγητές των δύο βιβλίων που δεν συνομιλούν με «ψυχάκηδες», «νοικοκυρές» κι «εργάτες». Καθηγητές που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το έθνος απ’ τον εθνικισμό και την «αλήθεια του άλλου» από την αλήθεια δια της αποδείξεως της. (Όμως έχω κουραστεί να γράφω για κάτι τέτοια, σας έχω κουράσει κι εσάς, λέω να το ρίξω λίγο στο «φαντασιακό» να ξεχαστώ). Αρλεκιν ή δουλειά.
Προϋπολογισμός. Κι όπως είπε εκλεκτός συνάδελφος, έμπειρος οικονομικός συντάκτης, στη σύσκεψη της εφημερίδας: «πρώτη φορά βλέπω τέτοιαμαϊμού – μαμούθ»!
Ευτυχώς που ο κ. Λούλης συμβουλεύει τον κ. Τσίπρα κι έτσι όλοι διατηρούμε τις αριστερές μας ευαισθησίες. Και όπως έλεγε
ο Αισχύλος: «Νόσημα γαρ αίσχιστον είναι φήμι συνθέτους λόγους», δηλαδή, η πιο αισχρή
αρρώστια είναι τα πλαστά λόγια…
http://www.enikos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!