Το Παράλληλο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει

του Βαγγέλη Δεληπέτρου

Η καλή μέρα, λένε, φαίνεται από το πρωί. Και οι τρύπες του πολυαναμενόμενου “Παράλληλου Προγράμματος” του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτονται ήδη από τον τίτλο του νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση. Όταν οι υποσχέσεις για “αντίβαρο στα βαριά προαπαιτούμενα” μιας δόσης και η “ανακούφιση της κοινωνίας” τιτλοφορούνται «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» εύκολα καταλαβαίνεις ότι ο βασιλιάς άλλη μια φορά είναι γυμνός, απλώς οι κάθε λογής παρατρεχάμενοι παριστάνουν ότι δεν το βλέπουν.
Ψάχνεις να βρεις “μια προοπτική για τη χώρα που μόνο μια κυβέρνηση της αριστεράς μπορεί να δώσει” όπως με στόμφο ισχυρίστηκε ο υπουργός Παιδείας και βρίσκεις... πλίνθους και κέραμους ατάκτως εριμμένους και ρυθμίσεις -θετικές έστω- που ήδη υπάρχουν και απλώς παρατείνονται, ή είναι απλώς ψήγματα ελεημοσύνης στους ασθενέστερους των ασθενών της κοινωνίας, κυριολεκτικά παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του.
Γιατί τι σχέση μπορεί να έχει με την ανακούφιση από το βάρος των μνημονίων και την προστασία από την ανεργία, τη λιτότητα και την ακρίβεια, η “παρακράτηση προστίμων των ΟΤΑ για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους που τους αναλογούν” ή η “Λειτουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών”;
Και τι σόι “νέα προοπτική” στη χώρα αντάξια μια “αριστερής κυβέρνησης” δίνει η “Ρύθμιση για το καθεστώς επαναφοράς των δημοτικών αστυνομικών που κατόπιν υποχρεωτικής μετάταξης υπηρετούν σε σωφρονιστικά καταστήματα” ή οι “Ρυθμίσεις για τη μετάταξη προσωπικού των ΟΤΑ σε παραμεθόριες περιοχές”;
Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν! Οπότε, αν μένει κάτι από τα επικοινωνιακά ταρατατζούμ και τις βαρύγδουπες φράσεις των ανακοινώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι ρυθμίσεις που δίνουν πρόσβαση “σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη υπηρεσίες υγείας”, πρόσβαση στις οποίες θα περιλαμβάνεται και η εργαστηριακή παρακολούθηση.
Φαίνεται λοιπόν λογικό ο υπουργός Υγείας που εισηγείται αυτές τις ρυθμίσεις να δηλώνει ότι “Πρόκειται για ένα αποτύπωμα καθολικότητας και ισότιμης φροντίδας και αυτό είναι το αριστερό αποτύπωμα”. Αυτό που δεν φαίνεται και δεν είναι λογικό, είναι ότι αυτός ο ίδιος υπουργός Υγείας καμώνεται ότι αγνοεί πως όλοι αυτοί οι συνάνθρωποί μας, που καλώς θα αποκτήσουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, θα εξεταστούν σε νοσοκομεία που τρικλίζουν από έλλειψη φαρμάκων.
Γιατί την ίδια ώρα που αυτός μιλά για “αριστερό αποτύπωμα” στη υγεία, τα νοσοκομεία δεν έχουν ούτε... ασπιρίνη και οι ασθενείς με ασφάλεια πρόνοιας μένουν με τη συνταγή στο χέρι και αρχίζουν να τρέχουν από τη μια άκρη της Αθήνας στην άλλη, μήπως βρεθεί κοινωνικό ιατρείο που να έχει τα φάρμακα που χρειάζονται.
Και, βέβαια, το “αριστερό αποτύπωμα” ξεθωριάζει και άλλο εάν κοιτάξουμε λίγο πιο προσεκτικά και διαπιστώσουμε ότι ο υπουργός δεν έχει προβλέψει ούτε πού ούτε πώς ούτε... πότε θα γίνουν οι διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες πλέον όλοι μπορούν να έχουν (;) πρόσβαση.
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας
http://news247.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!