Καβάλα στο καλάμι

του Δημήτρη Δανίκα


Ξαναχτύπησε ο Yanis.

Ο Βαρουφάκης. Λέγοντας, περίπου, «α δεν φταίω εγώ, ο Τσίπρας είναι ο ένοχος, αυτός μου είπε να τους απειλώ με Grexit» Ασε που ο Δραγάσακης τον πρόδωσε. Ασε που όλοι φταίνε πλην του Γιάννη!

Το αποτέλεσμα της εξάμηνης «σκληρής» διαπραγμάτευσης ανατριχιαστικό, Για την Ψωροκώσταινα. Χώθηκε πιο βαθιά στο λάκκο με τα φίδια των δανειστών. Επεσε και η σφαλιάρα του capital control. Δεν μπορούμε, εσύ, εγώ, εμείς να κουμαντάρουμε τα όποια φράγκα έχουμε ακουμπήσει στις τράπεζες τις ελληνικές. Φρένο στις εξαγωγές, Φρένο στις συναλλαγές. Σφαλιάρες και ασφυξία από παντού!

Και ο Γιάννης με δεμένο τον γάιδαρό του. Με τα χιλιάρικα από τις διαλέξεις του. Ως αξιοπερίεργο «είδος» παγκοσμίως. Με την θεσούλα του σε κάποιο πανεπιστήμιο. Με το «ουάουουου» των θαυμαστριών του. Με τα ταξίδια του. Με τα χαβιάρια του. Με την περιουσία του. Με την εικόνα του!

Ολος αυτός ο ντόρος, η «σκληρή» διαπράγματευση, οι ατέρμονες συζητήσεις, οι απειλές, το φάντασμα του Grexit, προκειμένου ο Γιάννης να σκαρφαλώσει στο ρετιρέ της διεθνούς δημοσιότητας. Πρωτοσέλιδο εκείνος. Στα τάρταρα εμείς!

Και ούτε μισή συγνώμη. Ετσι χάριν κομψότητας. Στοιχειώδους, ελάχιστου ίχνους αυτογνωσίας και ενοχών. Οι τύψεις άγνωστη στο λεξιλόγιο του Γιάννη!

Και το χειρότερο; Κάθε φορά που έμπαινε σε κάποια συνεδρίαση με τους ομολόγους του της ευρωζώνης, άρχιζε την ρητορική με την θεωρία των παιγνίων. Μα, του έλεγαν, εδώ οι τρύπες είναι ατελείωτες. Πως θα τις καλύψετε;

Ο Σόιμπλε με το τεφτέρι και τα νούμερα. Ο Βαρουφάκης με τις μπαρούφες και τις αερολογίες. Διαρκώς κλωτσούσε την μπάλα στις εξέδρες. Κάπως έτσι. Ο αθεόφοβος με το καλάμι που καβαλάει, έπαιζε την χώρα στα ζάρια των προσωπικών του θεωριών. Η ζωντανή επιτομή αλαζονείας, αμετροέπειας και ανευθυνότητας!

Φυσικά την πρώτη και την κύρια ευθύνη φέρει ο Τσίπρας. Αυτός τον έχρισε υπουργό. Αυτός τον επέλεξε. Αυτός τον εμπιστεύτηκε. Αυτός τον ανέχθηκε. Σωστό. Ο πρωθυπουργός είναι ο πρώτος ένοχος σ αυτό το Βαρουφάκειο έπος της μπουρδολογίας και της παραλίγο ολικής καταστροφής της χώρας!

Και κάτι ακόμα. Το Βαρουφάκειο ήθος συνηθισμένο για το ελληνικό πολιτικό προσωπικό. Ακούσατε ποτέ τον Γιώργο Αλογοσκούφη να ζητάει συγνώμη; Τον υπουργό του Κώστα Καραμανλή που επί των ημερών του διπλασιάστηκε το χρέος της χώρας; Μπας και ζήτησε συγνώμη ο διάδοχός του ο Παπαθανασίου, ο επονομαζόμενος «κιγκαλερίας»;

Ποιος φταίει ρε παιδιά; Ο πισινός μου. Ο μπροστινός μου. Ο ιμπεριαλισμός. Οι Γερμανοί. Οι Αμερικανοί. Οι Ρώσοι, Οι Τούρκοι. Οι λαθρομετανάστες. Οι Βρετανοί. Πάντα οι άλλοι φταίνε. Ολόκληρος ο ντουνιάς συνωμοτεί εναντίον Ελλάς. Για να κλαις και να γελάς. Με την κατάντια της βλαχοαρχοντιάς! 

http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!