Τεμαχίζοντας τον Μαρξ

Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247
Η ικανοποίηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά το Eurogroup της Δευτέρας, ήταν έκδηλη, ωστόσο φαίνεται πως αφενός λογάριασε χωρίς το ΔΝΤ, αφετέρου βιάστηκε να αναφερθεί στα αποτελέσματα μιας μάχης, που δεν έχει τελειώσει.

Το Ταμείο παρέμεινε σιωπηλό για αρκετές ημέρες, μέχρι που χθες άρχισε να αμφισβητεί στο σύνολό της, τη λύση που προτείνουν οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί για την Ελλάδα. Και αν η αξιολόγηση κλείσει με σκληρά μέτρα και τον “κόφτη” (τη σημασία του οποίου θα κατανοήσουμε όταν αρχίσει να τεμαχίζει), το τούνελ του χρέους παραμένει σκοτεινό και γεμάτο παγίδες.
Τα σενάρια όπως αυτό που αποκάλυψε η Welt για τη δυνατότητα να εξοφλήσουν οι ευρωεταίροι ένα μέρος τουλάχιστον των ελληνικών οφειλών προς το ΔΝΤ, αλλά και οι ίδιες οι εκτιμήσεις του Ταμείου, περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Το συμπέρασμα είναι ότι ο “Τσάρος” της ελληνικής οικονομίας, υπογράφει για σκληρά μέτρα με άμεση εφαρμογή, αλλά το ζήτημα του χρέους είναι ένα θρίλερ με αβέβαιο τέλος.
Γι' αυτό δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι αν δεν υπάρξει μέριμνα για τους ασθενέστερους και αν δεν υπάρξει μάχη πραγματική κατά της ανεργίας, η θολή υπόσχεση για το χρέος δεν θα μπορεί να καλύψει την εδώ και τώρα εφαρμογή των μέτρων. Και οι πανηγυρισμοί από τον εκάστοτε υπουργό Οικονομίας, είναι πρώιμοι.
Η οποιαδήποτε επανάληψη της μνημονιακής ιστορίας (μέτρα-ύφεση-νέα μέτρα), θα έρθει ως τραγωδία και τότε καμία υπόσχεση δεν θα μπορεί να κατευνάσει τους απελπισμένους.
Το άδειο στομάχι, δεν είναι ψύχραιμος σύμβουλος. Ο μαρξιστής κ. Τσακαλώτος θα έπρεπε να το γνωρίζει, εκτός και αν το πλούσιο Πόθεν Έσχες του, τον εμποδίζει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!