Γιατί σας συμφέρει να μείνετε χήρα!

γράφει το κορίτσι του διπλανού portal

Σας έγραψα παίδες μου αγαπημένοι για τη μεταμόρφωση της χήρας στο χωριό που από δουλάκι του παππού και του σογιού έγινε Ρένα Βλαχοπούλου και μίσθωσε Μερσεντέ για διακοπές στην Κέρκυρα. Οι συγγενείς βρίζανε αλλά εγώ πολύ τη γούσταρα τη φάση. Η περίπτωσή της μου κίνησε την περιέργεια. Ούτε ο Κάφκα δεν είχε οραματιστεί τέτοια μεταμόρφωση σαν της γιαγιάς της Θοδώρας να πούμε. Ψάχνοντας λοιπόν για εξηγήσεις έπεσα σε μια πρόσφατη έρευνα (δημοσιευθείσα και στο έγκυρο και έγκαιρο site μας) που απεδείκνυε πως η ευτυχέστερη γυναίκα του κόσμου είναι η χήρα! Διαβάζοντάς το μια αστραπή επίγνωσης διαπέρασε τον κορεσμένο από αρνίσιο λίπος εγκέφαλο μου. Ασφαλώς είναι οι ευτυχέστερες, αναφώνησα. Και ξέρετε γιατί;
Α) Δεν έχουν σύζυγο να τους ζαλίζει με ερωτήσεις τύπου «Κούλα που το ‘χεις κρύψει το σώβρακο το ριγέ το Κάλβιν Κλάιν που μου πήρες στις εκπτώσεις;»
Β) Εχουν απαλλαγεί από τον σύζυγο νομίμως. Δεν τον έχουν χωρίσει, απλώς ο μακαρίτης κατέβηκε μόνος του από το τρένο (όπως θα το έθετε ο Αντρέας Παπανδρέου) ή έθεσε εαυτόν εντός χώματος (όπως θα το έθετε η Μιμή). Μην παραβλέπετε τη διαφορά. Τεράστιο κοινωνικό χάσμα χωρίζει τη χήρα από τη χωρισμένη. Η χήρα είναι απολύτως σεβαστή (παρεκτός και είναι η μαύρη χήρα -δολοφόνα). Η γυναίκα που παίρνει την απόφαση να χωρίσει τον άντρα της όμως υφίσταται τρελό μπούλιγκ από γονείς, πεθερικά, φίλους, συγγενείς, επαγγελματικό περίγυρο. Μπροστά απ΄την πλάτη της την αποκαλούν νευρική ή επιπόλαιη («Βιάστηκες Κούλα να διαλύσεις το σπίτι σου για ένα καπρίτσιο». Οπου καπρίτσιο είναι μερικές μπουνιές ή κανά δυο κέρατα). Πίσω από την πλάτη της όμως την Κούλα τσούλα την ανεβάζουν, τσούλα την κατεβάζουν. Χώνουν τη μουσούδα τους στα προσωπικά της, μαντεύουν ποιος είναι ο νέος γκόμενος που την ξεμυάλισε και την εκθέτουν ακόμα και στα (καημένα) τα παιδιά της. Με λίγα λόγια η χωρισμένη δεν έχει άντρα να της σπάει τα νεύρα αλλά έχει τα σόγια που είναι και πιο ευφάνταστα στον τομέα αργά βασανιστήρια. Ασε που δεν την κάνει κανένα παντρεμένο ζεύγος παρέα γιατί θεωρείται εξ ορισμού αντροτραγανίστρα σαν την Λίλη Παπαγιάννη στις ελληνικές ταινίες.
Η χήρα έχει τον ωραιότερο σκοπό ζωής που υπάρχει. Ταξίδια με τις φίλες της. Τι Σιγκαπούρες, τι Ταϊλάνδες, τι Παρίσια θα αναστενάξουν κάτω από τα σνίκερς τρίτης ηλικίας δεν λέγεται
Γ) Η χήρα έχει κάνει το καθήκον της ως γυναίκα και δεν υφίσταται την σχετική κοινωνική πίεση που σπάει πιεσόμετρα. Εχει παντρευτεί, έχει κάνει παιδιά, έχει κολλήσει τα σχετικά βαρέα ένσημα στον νεροχύτη/πλυντήριο/σιδερώστρα/κουζίνα/σχολείο/νοσοκομείο κλπ. Ως αντάλλαγμα η κοινωνία την αφήνει επιτέλους στην ησυχία της μετά την ταφή του μακαρίτη. Παίρνει σύνταξη πια από γυναίκα και γίνεται επιτέλους άνθρωπος! Μπορεί να κάνει ότι γουστάρει. Το πολύ πολύ αν μεταμορφωθεί σε Ρένα Βλαχοπούλου τόσο γρήγορα σαν την γιαγιά μου ν΄ ακούσει κανά σχόλιο τύπου «Πάει, το ‘χασε και η Κούλα…» (ενώ αντιθέτως η Κούλα μόλις το βρήκε!)
Η ανύπαντρη γυναίκα  από την άλλη μεριά δεν είναι ακόμα άνθρωπος. Χρωστάει της κοινωνίας κι αν δεν δώσει, η κοινωνία διαδίδει πως χρωστάει της Μιχαλούς (πολύ εκδικητικό πράμα η κοινωνία παίδες. Κατά βάθος ζηλεύει αν περνάμε καλά). Αν δεν κολλήσει τα βαρέα ένσημα που λέγαμε, αν δεν αναλάβει να νοικοκυρέψει κανένα Μάκη, τη λένε εγωίστρια, φιλόδοξη, παράξενη και ασυμμάζευτη. Μερικές φορές αν είναι νόστιμη τη λένε και τσούλα. Αν πάλι δεν είναι νόστιμη και ειδικά αν φοράει παπούτσι νούμερο 41, τη λένε λεσβία. Πάντως κάτι της λένε. Αυτό δεν το γλυτώνει. Οπως δεν γλυτώνει και την πίεση να τεκνοποιήσει. Με σύζυγο, με εραστή, με σπέρμα αγνώστου, με σπέρμα γνωστού, με αγορά κινεζακίου, μια σωστή γυναίκα πρέπει να γίνει μάνα, δηλαδή να βογκάει «αχ μάνα τι έπαθα» για καμιά 50ρια χρόνια (διότι ο Ελην στα 50 ενηλικιώνεται ως γνωστόν)
Δ) Η χήρα τέλος έχει τον ωραιότερο σκοπό ζωής που υπάρχει. Ταξίδια με τις φίλες της. Τι Σιγκαπούρες, τι Ταϊλάνδες, τι Παρίσια θα αναστενάξουν κάτω από τα σνίκερς τρίτης ηλικίας δεν λέγεται. Αυτά οι κοσμικές. Οι θεούσες θα πάρουν αμπάριζα τα μοναστήρια -ειδικά τα διαθέτοντα νόστιμους μοναχούς και καλούς σεφ. Οι έχουσες αρθριτικά θα πιάσουν θέση στα σπα με τη σύνταξη του μακαρίτη. Εκεί ανάμεσα στα μασάζ με ζεστές πέτρες και έλαιο λεβάντας θα αναθεματίζουν την τρόικα που τους μειώνει τη σύνταξη και δεν μπορούν να πάν για λασπόλουτρα και μποτέ στην Ελβετία.
Συμπέρασμα: ζητείται ετοιμόρροπος γαμβρός με στιβαρά σύνταξη σε δολάρια. Δεκτοί και επενδυτές από Συρία. Αποκλείονται οι έχοντες ζωή πάνω από 1 μήνα. Ερχεται καλοκαιράκι και καλό θα ήταν να το βγάλω σε αιώρα στο Μπαλί.
http://www.protagon.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!