Η επανάσταση του Brexit

του Απόστολου Διαμαντή

Mετά την απόρριψη του ευρωσυντάγματος από τους Γάλλους το 2005, που έβαλε φραγμό στα σχέδια κατάργησης των ευρωπαϊκών εθνικών κρατών, το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία είναι η δεύτερη ευκαιρία για του ευρωπαϊκούς λαούς να δώσουν ένα καίριο χτύπημα στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, που μαζί με την Γερμανία σχεδιάζουν την κατάλυση των ελεύθερων ευρωπαϊκών κρατών και την υποταγή τους στην ολοκληρωτική ΕΕ.
Η ΕΕ και κυρίως η ευρωζώνη, που λειτουργεί ως μέσον πολιτικής υποδούλωσης των ευρωπαϊκών λαών, λειτουργούν όλο και περισσότερο ως θεσμοί επιβολής της γερμανικής τραπεζικής και πολιτικής ελίτ. Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, κάθε απόπειρα των ευρωπαϊκών εθνών να θέσουν αίτημα ελευθερίας, παρουσιάζεται ως “ευρωσκεπτικισμός”, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για το φυσικό δικαίωμα των λαών να ορίζουν, ελεύθερα, τις τύχες τους.
Το ζήτημα αυτό της ελευθερίας, συσκοτίζεται από το αίτημα της δήθεν συνένωσης ενόψει μιας αόρατης απειλής που δήθεν υπάρχει εναντίων των ευρωπαϊκών λαών. Η απειλή αυτή είναι άλλοτε η οικονομική κρίση, άλλοτε ο ισλαμο-φασισμός και άλλοτε, όταν αυτά δεν αρκούν, η τρομοκρατία του πολέμου, πως δηλαδή η ΕΕ μας σώζει από τα δεινά του πρόσφατου παρεθόντος.
Φυσικά πρόκεται για σκέτη και απροκάλυπτη προπαγάνδα, η οποία όλο και περισσότερο αδυνατεί να κρύψει την ωμή πραγματικότητα, την απλή και καθαρή πρόθεση των Γερμανών, αλλά και των Γάλλων, να υποτάξουν όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, αρχικά μέσω των δημοσιονομικών ελέγχων και εν τέλει μέσω της κατάργησης και των πολιτικών ελευθεριών.
Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και στη Γαλλία, τη χώρα της Δημοκρατίας, η εξωνημένη κυβέρνηση των σοδιαλδημοκρατών- που είναι ακόμη χειρότερη και από τους γκωλικούς, διότι δεν έχει κανέναν πατριωτικό φραγμό έναντι της γερμανικής επιβολής- προσπαθεί να περάσει νόμους που τους υπαγορεύουν οι Βρυξέλλες, παρακάμπτοντας το γαλλικό κοινοβούλιο!
Φυσικά, εμείς εδώ στην Ελλάδα, καθώς βρισκόμαστε υπό αυστηρή διεθνή επιτήρηση, έχουμε οικειοθελώς παραδώσει στους γερμανούς κάθε ίχνος κρατικής κυριαρχίας και έχουμε ουσιαστικά καταργήσει και τον κοινοβουλευτισμό. Εφόσον τα νομοσχέδια δεν συντάσσονται εδώ, αλλά υποβάλλονται από τους δανειστές και εφόσον οι βουλευτές εκβιάζονται να τα ψηφίσουν, τότε έχει καταργηθεί η έννομη εσωτερική τάξη.
Η πολιτική κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την σταδιακή υποκατάσταση της εσωτερικής έννομης δημοκρατικής τάξης από τα υπερεθνικά όργανα που αποφασίζουν ερήμην των λαών και των εθνών της Ευρώπης, γίνεται ολοένα και πιο δραματική.
Οι Άγγλοι, ένα έθνος με μεγάλη ιστορική παράδοση, δεν είναι εύκολο φυσικά να μπει στο γερμανικό μπλοκ. Ο αγγλικός λαός αντιδρά σ' αυτήν την ζοφερή εξέλιξη. Και προσπαθεί να υψώσει το ανάστημά του, απέναντι σε όλες τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που υφίσταται.
Φυσικά, είναι δύσκολο να κερδίσει το Βrexit.Mάλλο θα χάσει. Όμως, παρόλα αυτά, θα έχει καταγραφεί η αντίθεση του μισού αγγλικού πληθυσμού και είναι βέβαιον πως στο τέλος η απαίτηση για ελευθερία θα υπερισχύσει της απολυταρχίας και οι ευρωπαϊκοί λαοί θα επανακτήσουν, αργά ή γρήγορα, το δικαίωμά τους να ζούν με τον τρόπο που αυτοί οι ίδιοι θα αποφασίζουν και να εκλέγουν τις κυβερνήσεις που αυτοί οι ίδιοι θα επιλέγουν.
http://tvxs.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!