Kάτεργα

του Δημήτρη Δανίκα

Με την  κάννη  στραμμένη στον κρόταφο!  Κάπως έτσι  πορεύεται ολόκληρη  η χώρα, Κάπως έτσι πορεύεται  καθένας εξ ημών και  υμών. Κυρίως κάθε  φτωχός!

Αν   δεν  υπακούσεις  είσαι «νεκρός». Οι δανειστές  θα  κόψουν την κάνουλα και τότε άντε γεια,  η Βουλγαρία  είναι κοντά!

Γι αυτό  αρλούμπες όλα  αυτά, τόσο του Τσίπρα  όσο και  κάθε πολιτικού  αρχηγού  όλων  των  παρατάξεων  του ευρωπαικού  τόξου. Γι αυτό ο  Αλέξης  έκανε  στροφή  εκατόν ογδόντα  μοιρών. Είναι  ζήτημα πολιτικών επιλογών!

Κι  όμως.  Το  πολιτικό προσωπικό εξακολουθεί να  σφυρίζει  κλέφτικα. Ο  Τσίπρας, λόγου  χάριν,  αρχίζει  τα κόλπα με  την αλλαγή  του  εκλογικού νόμου. Που  δεν είναι  απλή και άδολη  αναλογική αλλά ένα είδος «απλής αναλογικής». Εξαρτάται από  την συνταγή και τους υπολογισμούς  των αλχημιστών  στο παρασκήνιο!

Ετσι  θα επιχειρήσει να  στριμώξει τον  Κυριάκο. Ετσι θα αποπροσανατολίσει  τους πολίτες. Κι έτσι  θα πετάξει την μπάλα στις κερκίδες!

Από  την άλλη  ο Κυριάκος, η Φώφη αλλά και ο Σταύρος  σκίζουν  τα ρούχα τους υπέρ της προστασίας  των εργασιακών σχέσεων. Εμείς να  ψηφίσουμε  νόμο υπέρ των μαζικών απολύσεων; Δεν τρελαθήκαμε!

Μα οι μαζικές απολύσεις ισχύουν. Μα οι  μισοί  εργαζόμενοι    έχουν να πληρωθούν  κάμποσους μήνες.  Και οι μισοί  εξ αυτών  πληρώνονται με μαύρα κάτω από το τραπέζι!

Κάθε σημείο  της  εργατικής νομοθεσίας αναπαύεται  στους  σκουπιδοτενεκέδες. Κάθε σημείο έχει καταντήσει χαρτί  τουαλέτας.  Τίποτα  δεν έμεινε όρθιο. Απλώς το νομμοσχέδιο με τα μέτρα  που  θα ρυθμίζει  τις εργασιακές  σχέσεις  θα  είναι η  ταφόπλακα  της σημερινής πραγματικότητας!

Ολοι  το ξέρουν και  όλοι το περιμένουν! Τα υπόλοιπα είναι απλώς  ακόμα μία πράξη  πολιτικής, εικονικής πραγματικότητας. Δηλαδή  ο Κυριάκος παριστάνει  τον δεξιό Τσίπρα και η Φώφη επιστρέφει, κλαίουσα,   στο μνήμα του Ανδρέα Παπανδρέου!

Και κάτι ακόμα  που  αφορά στην  κοινωνία. Οπως και το Μνημόνιο.  Οπως και   την  φοροεπιδρομή.  Οπως όλα. Το έχω πει σε όλους τους τόνους. Και  θα το λέω  σε όποιον αγανακτισμένο πολίτη με ρωτήσει  για το μέλλον της Ψωροκώσταινας!

Ωραία ο Τσίπρας είοε   ψέματα πολλά.  Ωραία ο  Τσίπρας μας  κορόιδευε τρελά. Ωραία  ο Τσίπρας  ουδεμία σχέση με Αριστερά. Ωραία ο Τσίπρας είναι ο δίδυμος  «αδελφός»  του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ωραία κάθε  κυβερνητικό κόμμα που  πέρασε τα τελευταία  σαράντα χρόνια κατέστρεφε την χώρα Ωραία  όλα αυτά

Ομως  εσύ, εγώ, εμείς όλοι τι κάναμε;   Αντιδράσαμε;  Εμένα μου λές! Τους πήραμε με τις πέτρες; Ουουουου! Κατεβήκαμε στους δρόμους μαζικά; Ούτε στην  φαντασία μας. Και  το   πιο  χαρακτηριστικό μπας και θέλουμε να ακούσουμε, να  μάθουμε την αλήθεια; Ούτε  στα όνειρά μας!

Ε τότε όλα είναι κανονισμένα, Ολα προδιαγεγραμμένα. Το πεπρωμένο  φυγείν αδύνατον. Αφού όλοι εμείς με την ουρά κάτω από τα σκέλια, ε τότε κι εκείνοι με   τα μνημόνια, τον τρόμο και  τα μεσαιωνικά  εργασιακά μέτρα.  Η  λογική  της υποταγής είναι τα «κάτεργα εργασίας»!
http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!