Λάκης Λαζόπουλος: Το… Πραξισκόπιμα


Σε ζωντανή σύνδεση παρακολουθούσαμε το πραξικόπημα. Οι κάμερες στημένες από την αρχή εκεί όπου συγκεντρώνονταν όλοι οι πολίτες, οι οποίοι θα απέτρεπαν το πραξικόπημα. Οι χαζοί πραξικοπηματίες άφησαν την ιδιωτική τηλεόραση του Ερντογάν ανοιχτή, ενώ το διαδίκτυο που έκλεινε παλαιότερα με εντολές του Ερντογάν, τώρα με εντολές των πραξικοπηματιών παρέμενε ανοιχτό για να μεταδίδει όλα τα νεότερα και μεταξύ αυτών και το μήνυμα του Ερντογάν. Δύο μαχητικά προσπάθησαν να ανατρέψουν το αεροπλάνο του σουλτάνου στον αέρα.
Τίποτα. Ανίκητος ο αρχηγός.
Μέσα σε μία νύχτα το πραξικόπημα έγινε απόπειρα και ο έχων αυταρχικές τάσεις έγινε δημοκρατικά εκλεγμένος αρχηγός. Ποτέ αρχηγός κράτους δεν είχε την ευκαιρία να έχει όλους τους εχθρούς του αλυσοδεμένους σε ένα πακέτο συσκευασία – δώρο. Με τις κορδέλες του, έτοιμο. Διότι μετά απ’ αυτό που έγινε, όχι μόνο δικαιολογούνται οι εκκαθαρίσεις που κάνει, αλλά θα δικαιολογούνται και όλες οι εκκαθαρίσεις που θα γίνουν στο μέλλον. Διότι ο καθένας μπορεί να συνδέεται με την απόπειρα.
Καθαρίζει, απ’ ό,τι διαβάζω και μεγάλο μέρος του σώματος των αστυνομικών που δεν είναι δικό του. Ο Ερντογάν ήξερε ποια χώρα κυβερνούσε. Είχε βάλει 60.000 νέους αστυνομικούς, ως έναν παράλληλο στρατό με αυξημένες αρμοδιότητες. Είναι αυτοί οι αστυνομικοί που βλέπαμε να συλλαμβάνουν τους στρατιώτες. Ευκαιρία, λοιπόν, τώρα να διώξει τους αστυνομικούς που ποτέ δεν ήταν μαζί του.
Τώρα, μετά το πραξικόπημα, μπορεί. Είναι ο πρώτος «δικτάτορας» που γίνεται με πραξικόπημα άλλων!!!
Θαύμα!!! Θαύμα!!!
Τα ίδια περίπου θα έκανε και ο αρχηγός των πραξικοπηματιών αν ανέτρεπαν τον Ερντογάν τη μοιραία νύχτα. Θα ξήλωνε τους αντίστοιχους Ερντογανικούς.
Σήμερα ο Ερντογάν είναι δυνατότερος από ποτέ μετά το γιαλαντζί πραξικόπημα. Βέβαια, όλοι αυτοί, μαζεμένοι, θα δημιουργήσουν μία νέα, συμπαγή, εχθρική μάζα, η οποία δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Εκτός κι αν επαναφέρει τη θανατική ποινή και τελειώσει οριστικά με δαύτους.
Όπως όλοι γράψανε, το πραξικόπημα αυτό αποτράπηκε από τα social media και την ιδιωτική τηλεόραση. Δηλαδή, παλιότερα τα πραξικοπήματα πετύχαιναν γιατί δεν υπήρχε ίντερνετ. Πολλά θα μάθουμε από την ιστορία.
Και πολλά ακόμα περισσότερα δεν θα μάθουμε. Αν σε αμφισβητούν, αν σε αποκαλούν σουλτάνο, αν φτιάχνεις ένα παλάτι που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σου, αν σε κατηγορήσουν ότι είσαι ένας πρωθυπουργός που με τα παιδιά σου βγάζεις δισεκατομμύρια από διάφορες δουλειές της απόλυτης διαφθοράς, αν κλείνεις εφημερίδες και φιμώνεις τα στόματα των δημοσιογράφων που δεν είναι της αρεσκείας σου, τότε αν δεν είσαι ήδη δικτάτορας, του μοιάζεις πάρα πολύ. Σήμερα ο Ερντογάν θεωρείται ξανά δημοκράτης. Οι χώρες και οι κυβερνήσεις τον στήριξαν, με δηλώσεις τους, ως δημοκράτη εκλεγμένο από τον λαό. Νομιμοποιήθηκε όλη αυτή η νέα βαρβαρότητα. Σχεδόν είδαμε ένα «πολιτισμένο» πραξικόπημα και μια βάρβαρη αντίδραση των twitterάδων απέναντι στους πραξικοπηματίες.
Με λουριά τους σάπιζαν στο ξύλο και κάποιους απ’ αυτούς τους λίντσαραν, κιόλας.
Κι όλα αυτά, ασφαλώς, δικαιολογούνται.
Στα μάτια όλων θα μπορούσε όμως ένας αλαζόνας και αδίστακτος ηγέτης να υποκινήσει ένα τέτοιο επιχείρημα, να αφήσει να εξελιχθεί ένα τέτοιο πραξικόπημα και να έχει πάρει όλα τα μέτρα.
Τόσοι πολλοί άνθρωποι να συνεννοήθηκαν μέσα στο WhatsApp και να μην πήρε πρέφα καμιά μυστική υπηρεσία είναι κομματάκι δύσκολο. Ήταν ένα πραγματικό πραξικόπημα ή ένα επεισόδιο του «House of cards», όπου ο Ερντογάν, ως Κέβιν Σπέισι, έστησε έναν μηχανισμό μετατροπής του σε έναν δημοκρατικά εκλεγμένο μονάρχη;
Τώρα, στο μέλλον, ποιος θα αντιμιλήσει; Τσιμουδιά όλοι. Άχνα. Και όποιος πάει να γράψει κάτι αντίθετο, θα θεωρείται εχθρός του κράτους.
Αααα, μέσα στα νέα που μάθαμε ήταν πως ο στρατιώτης που κατέρριψε το ρωσικό αεροπλάνο ήταν ανάμεσα στους πραξικοπηματίες. Ανάμεσα στους κακούς. Ξεκαθάρισε λοιπόν και η σχέση του με τη Ρωσία. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Εκτός κι αν ο σμπάρος είναι συνεννοημένος με τα τρυγόνια. Αν υπήρχε σεναριογράφος ευφάνταστος θα ξεκινούσε τη σειρά με ένα γεγονός που θα διέλυε τις σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας, αλλά από πίσω θα ξεκινούσε μία ιστορία συνεργασίας των δύο χωρών. Απόλυτα μυστική, η οποία θα μπορούσε να λήξει με ένα απλό ανακοινωθέν. Αυτός που κατέρριψε το αεροπλάνο των Ρώσων ήταν με τους πραξικοπηματίες. Αυτό όμως είναι ένα παρατραβηγμένο σενάριο. Να έχουν συνεννοηθεί, δηλαδή, στην κατάρριψη ενός αεροπλάνου, ώστε να μη τους υποψιάζονται στο μέλλον; Αλλά είπαμε. Γράφουμε σενάριο.
Ο ισχυροποιημένος Ερντογάν στη συνέχεια θα εξομαλύνει τις σχέσεις του με τους Ρώσους και θα μπορούσαν μαζί να συνεργαστούν, ώστε να είναι οι ισχυροί και αδιαμφισβήτητοι κυρίαρχοι στη Μέση Ανατολή. Διότι το Ισραήλ ο Ερντογάν, μόνος του, δεν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει, καθόσον είναι και οι Αμερικάνοι από πίσω. Όλο το σχέδιο αυτό, λοιπόν, θα μπορούσε θεωρητικά να έχει βάση, ειδικά μετά τα όσα συνέβησαν με το Ισραήλ.
Ισραηλινοί και Αμερικανοί στήνουν πραξικόπημα ανατροπής του Ερντογάν και αυτός μαζί με τους Ρώσους αφήνουν το πραξικόπημα να εξελιχθεί, αφού το ελέγχουν πλήρως. Καθαρίζουν οριστικά το τοπίο και επιτίθενται με σφοδρότητα στην Αμερική ότι αυτή κρύβεται από πίσω. Εδώ το σενάριο μας συμπίπτει με την πραγματικότητα. Είναι στο μόνο σημείο. Βολεύει ίσως στο σενάριο μας και η δήλωση των Ρώσων που έγινε κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος.
Να επανέλθει η χώρα στη σταθερότητα.
Η ιστορία θα δείξει, λοιπόν, αν τελικά ήταν Πραξικόπημα ή… Πραξισκόπιμα!!
Τις τελευταίες πολλές σειρές του παρόντος τις έγραψα ως σεναριογραφος. Πώς θα έγραφα δηλαδή την ιστορία για τον κινηματογράφο; Αλλά προς θεού καμία σχέση με την πραγματικότητα!
Στην πραγματικότητα έγινε… Πραξικόπημα.
Πηγή: altsantiri.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Kostas Metalidis είπε…
Τι μου θύμισε τώρα το σενάριο σας... Μα την ιστορία της ανθρωπότητας φυσικά! Συνωμοσίες, ίντριγκες, δολοπλοκίες, αποπλάνηση του πλήθους, πραξικοπήματα και σφετερισμοί. Ο νικητής τα παίρνει όλα! Τον δυνατότερο θα τον θυμούνται για πάντα! Όποιος εξασφαλίσει τα περισσότερα για το λαό του, με οποιοδήποτε κόστος, θα μείνει στη μνήμη των ανθρώπων ως ο Μέγας ηγέτης!
Έχετε ακούσει ποτέ για τη δόξα κάποιου ηγέτη που άνοιξε τα σύνορα της χώρας του προκειμένου να υποδεχτεί και να θρέψει με τα πλούτη της πατρίδας του ένα φτωχό και άτυχο λαό; Έχετε ακούσει για λαούς που ενώθηκαν, γιατί βρήκαν πολλά κοινά μεταξύ τους; Μα τι ρωτάω; Αυτοί δεν υπήρξαν ποτέ ηγέτες! Υπήρξαν σίγουρα ως προδότες! Και μόνο που έκαναν παρόμοιες σκέψεις. Οι αληθινοί ηγέτες, αυτοί που οι λαοί αγαπούν και θαυμάζουν, είναι οι διπλωμάτες, οι πανούργοι, αυτοί που ξέρουν από μηχανορραφίες και συνωμοσίες. Που αποφασίσουν για μαζικές εκκαθαρίσεις των εχθρών και θα φέρουν τη χώρα τους και το λαό της σε θέση ισχύος! Έτσι κάνουν οι Μεγάλοι ηγέτες, οι Μεγάλοι πατριώτες! Αν ξαφνικά οι λαοί όλου του κόσμου ενώνονταν και ζούσαν σαν αδέρφια δίνοντας σημασία σε όσα τους ενώνουν και όχι σ' εκείνα που τους χώριζαν, τότε μεγάλη συμφορά θα χτυπούσε την ανθρωπότητα! Οι λαοί θα έχαναν τους ηγέτες τους! Τους πατριώτες τους! Ολόκληρος ο κόσμος θα γέμιζε προδότες! Αλλά μην ανησυχείτε... Η ανθρωπότητα δεν απειλείται από τέτοια συμφορά... Ήταν απλά, ένα δικό μου σενάριο! Και ευτυχώς για την ανθρωπότητα, δεν θα γίνει ούτε κινηματογραφική ταινία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λάκης Λαζόπουλος: Το κλάμα της γάτας

Το Στρατόπεδο Μέγας Αλέξανδρος, στους Αμπελόκηπους. Δείτε πως είναι σήμερα...

Έγκλημα χωρίς τιμωρία! Βομβάρδισαν με χημικά την Ιντλίμπ – Σκότωσαν γυναίκες και παιδιά - Φόβοι για 100 νεκρούς