Ο Ερντογάν, το πραξικόπημα και ο έλλην μακάκας

γράφει το κορίτσι του διπλανού portal

Ο κόσμος είναι απλός για το πιο εξαγώγιμο προϊόν της χώρα μας. Ό,τι του αρέσει, είναι καλό και πρέπει να επιβληθεί με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν κολλάει σε λεπτομέρειες. Αυτά είναι για κάτι χαρτογιακάδες λαπάδες που χτυπιούνται για τα δημοκρατικά κεκτημένα και τη νομιμότητα.

Ήμουν αραχτή στην ταράτσα της πολυκατοικίας μας πάνω σ΄ένα σπασμένο καναπεδάκι της κυρίας Λούλας και χάζευα τα άστρα, όταν άκουσα τον κύριο Μάκη από το ρετιρέ (λέμε τώρα) να ουρλιάζει στη σύζυγο:
-Ναι ρε παλιοπούστη τουρκαλά, πάρε να χεις! Πάρτα μωρή κουφάλα χανούμισσα!
Παράλληλα άκουσα έναν ήχο ποτηριού που σπάει στο πάτωμα. Ξυπνάω από το γλάρωμα, τρέχω  και κρεμιέμαι πάνω από το μπαλκόνι του όσο μπορούσα. Ήταν συζυγικός καυγάς; Πολύ αμφέβαλλα. Ο κύριος Μάκης είναι πράγματι κομματάκι οξύθυμος (αυτή είναι η κομψή έκφραση που χρησιμοποιούμε οι υπόλοιποι ένοικοι στην πολυκατοικία για να μην πούμε φασίστας). Τη γυναίκα του έχουμε ξεχάσει πια πως τη λένε γιατί την αποκαλεί «μαλάκω» στις κακές του και «μουρλοκακομοίρα» στις καλές τους. «Τουρκαλά» όμως και δη «παλιοπούστη» δεν την είχε αποκαλέσει ποτέ μέχρι σήμερα.
Μήπως είχε ποδόσφαιρο και έχασε η Τουρκία; Έβγαλα το σοφό κινητό μου και ρώτησα το φίλο μου το google να με διαφωτίσει. Όχι δεν είχε αγώνα. Τι σκατά είχε λοιπόν; Ο κύριος Μάκης συνέχισε τις φωνές. «Πάρτε τους το κώλο ρε,  κόψτε κεφάλια!» Μόλις άρχισαν να πέφτουν και κεφάλια, άρχισα να ανησυχώ σοβαρά. Άνοιξα το τουίτερ, τη γρήγορη κουτσομπόλα. Το Facebook γενικά αργεί στην ενημέρωση γιατί οι χρήστες γλιστράνε μέσα στη γενικευμένη γλίτσα από λιωμένες καρδούλες, σοκολάτες, δειλινά και αγάπη. Αχ Παναγίτσα μου. Πραξικόπημα του στρατού στην Τουρκία! Τη βάψαμε. Δεν χρειάστηκε πολύ σκέψη για να φρικάρω. Αρκούσε η λέξη πραξικόπημα διότι πραξικόπημα ίσον γράφουμε στα παπάρια μας τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της. Πραξικόπημα ειδικά στην Τουρκία που αποτελεί τον ευρωπαϊκό φραγμό για τους πρόσφυγες ίσον νέες και τρελά ανεξέλεγκτες ροές. Πραξικόπημα του στρατού στην Τουρκία με τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ και γειτόνισσά μας ίσον νέα προβλήματα αστάθειας στην περιοχή μας που βρίσκεται ήδη σε κατάσταση υστερίας. Πραξικόπημα τέλος που κανείς δεν παίρνει την ευθύνη, κανείς δεν βγαίνει μπροστά ίσον άστανα πάνεστοδιάολο. Σκοτεινή φάση, περίεργη. Προβοκάτσια; Who knows?
Μα τι ρωτάω; Ο έλλην μαλάκας knows! Αυτός φυσικά που τα ξέρει όλα. ΟΛΑ! Χωρίς να έχει διαβάσει μια σελίδα εφημερίδας για τη διεθνή πολιτική, σου αναλύει εμβριθώς τη γεωπολιτική ισορροπία στην Υπερκαυκασία. Χωρίς να έχει ανοίξει βιβλίο σου αξιολογεί όλη την παγκόσμια λογοτεχνία με μια απλή και ανδροπρεπή φράση: «Γιατί να διαβάσω εγώ τις παπαριές που κάθεται και γράφει ο κάθε παπάρας;» Χωρίς να έχει βγάλει ούτε το πρώτο εξάμηνο μιας οποιασδήποτε βοϊδοσχολής, σου αναλύει τα πλάνα του για την ανώτατη εκπαίδευση που θα σώσει τα παιδιά μας από την κατηφόρα (βασικά συνιστά να διδάσκονται τα αρχαία από την κούνια. Αυτό θα ανοίξει τον εγκέφαλο του βρέφους και θα αρχίσει αίφνης σαν τον Απόστολο Παύλο να μιλάει σε τρεις τουλάχιστον νεκρές γλώσσες, ίσως και στα σανσκριτικά)
Ο έλλην μαλάκας είναι κρυπτοΛουδοβίκος: Το κράτος είναι αυτός. Ούτε καν κράτος, τι λέω; Είναι η παγκόσμια (αγράμματη) αρχή που αναλύει στο πόδι την παγκόσμια κατάσταση και αποφαίνεται…
Αυτός λοιπόν, ο περήφανος έλλην μαλάκας, το πιο εξαγώγιμο προϊόν της χώρα μας, πλημμύρισε αυτές τις μέρες τα σόσιαλ μίντια με χαιρεκακία ενάντια στον τουρκαλά, τον μουσουλμάνο, τον κερατά Ερντογάν. Σε όσους ψέλλιζαν πως είναι ήττα της δημοκρατίας, ούρλιαζε «ποιας δημοκρατίας; Είναι δημοκρατία αυτή;». Διότι ως γνωστόν αυτός έχει εφεύρει ένα μετρητή δημοκρατίας που όταν πιάσει κόκκινο (δηλαδή διαφωνήσει με την άποψή του φυσικά), τότε η εκλογές ισούνται με πραξικόπημα. Ο κόσμος είναι απλός για τον έλληνα μαλάκα. Ότι μου αρέσει, είναι καλό και πρέπει να επιβληθεί με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν κολλάμε σε λεπτομέρειες. Αυτά είναι για κάτι χαρτογιακάδες αγάμητους λαπάδες που χτυπιούνται για τα δημοκρατικά κεκτημένα και τη νομιμότητα. Ο άντρας ο σωστός ο πρόστυχος ξέρει πως νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του Ολυμπιακού, του συνταξιούχου, του μπατζανάκη του του εφοπλιστή, του φίλου του του Λάκη και βασικά το ΔΙΚΟ ΤΟΥ. Ο έλλην μαλάκας είναι κρυπτοΛουδοβίκος: Το κράτος είναι αυτός. Ούτε καν κράτος, τι λέω; Είναι η παγκόσμια (αγράμματη) αρχή που αναλύει στο πόδι την παγκόσμια κατάσταση και αποφαίνεται: τα μυρμήγκια οι Κινέζοι θα μας φάνε σιγά σιγά, οι Ινδοί βρωμάνε άρα αποκλείεται να είναι καλοί μαθηματικοί, οι Αμερικανοί είναι για τα μπάζα, οι Άγγλοι είναι αδερφάρες τι να περιμένεις. Όσο για τους τουρκαλάδες, τα είπε και ο γέροντας Παΐσιος, μετά το πραξικόπημα αυτό, θα βγει ο εξαδάκτυλος από τον τάφο και θα την πάρουμε την Πόλη για να τα γκρεμίσουμε όλα τα γαμοτζαμιά τους και να κτίσουμε πάνω τους εκκλησίες. Γιατί αυτοί οι μουσουλμάνοι δεν άνθρωποι, είναι ζώα που δε σέβονται τις θρησκείες των άλλων.
Έκλεισα το τουίτερ, πλησίασα στο τοιχαλάκι και έριξα μια ματιά στο δρόμο. Όλες οι τηλεοράσεις ανοιχτές φέγγιζαν απ΄τα μπαλκόνια. Άρχισα να τρέμω από το φόβο μου. Όχι για τους πραξικοπηματίες εκεί έξω αλλά τον πραξικοπηματία που μεγάλωνε μέσα μου.

http://www.protagon.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!