Χειραψία με αόρατα χέρια

Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Εξεταστικές, πορίσματα, αποκαλύψεις και υποσχέσεις. Το ερώτημα είναι αν σε 10 χρόνια θα συζητάμε για τα ίδια πράγματα, απλώς με άλλους πρωταγωνιστές.

Το πόρισμα της ΤτΕ για την Τράπεζα Αττικής, παραδόθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
. Εκδότες και καναλάρχες έχουν παρελάσει και πολλά και χρήσιμα έχουν ακουστεί για το πώς δίνονταν τα θαλασσοδάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα. Σίγουρα θα ακούσουμε ακόμα περισσότερα.

Η ευκολία της εξασφάλισης δανειοδότησης για συγκεκριμένους επιχειρηματίες, δείχνει ότι σχήματα διαπλοκής υπήρξαν και ακόμα και όσοι πιστεύουν ότι το αόρατο χέρι της αγοράς (πρέπει να) ρυθμίζει τα πάντα, δεν αρνήθηκαν χρήματα, που με οικονομικά κριτήρια δεν θα έπρεπε να λάβουν. Από την άλλη κάποιοι έπαιρναν αποφάσεις για να δοθούν αυτά τα χρήματα.
Όπου αποδειχθεί ότι υπάρχουν ευθύνες για αυτό το “πάρτι”, πρέπει να αποδοθούν και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν.
Σε όλη αυτή την ιστορία, μπορεί το φως να πέφτει σε εκδότες και καναλάρχες, ωστόσο η μεγαλύτερη ευθύνη βαραίνει τους “μεσολαβητές” και όσους έπαιρναν την τελική απόφαση από την πλευρά των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Σε κάθε περίπτωση, ακόμα πιο κρίσιμο από την απόδοση ευθυνών, είναι το να εξασφαλίσουμε, ότι σε 10 χρόνια από τώρα, δεν θα μιλάμε και πάλι για τριγωνα διαπλοκής με άλλους πρωταγωνιστές.
Και για  να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένοι και αυστηροί κανόνες για όλους, που θα τηρηθούν και κυρίως διαφάνεια, ώστε να μην εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά, στις δανειοδοτήσεις.
Γιατί όπως φαίνεται, το αόρατο χέρι, άλλους τους χαστούκιζε και με άλλους έκανε χειραψία. Αρκεί να ήξεραν τους κατάλληλους ανθρώπους, στις κατάλληλες θέσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!