Ρεζίλι των σκυλιών και των βοσκοτόπων

του Νότη Παπαδόπουλου

Φανταστείτε το σάλο που θα προκαλούσε σε μία ευνομούμενη δυτική χώρα και τις αντιδράσεις θα υπήρχαν από τα κόμματα, τον αρχηγό του κράτους αλλά και τη Δικαιοσύνη εάν ο συγκυβερνήτης και υπουργός Άμυνας (όπως π.χ. ο Πάνος Καμμένος) έβγαινε και δήλωνε για έναν εργολάβο υποψήφιο καναλάρχη - ο οποίος στη συνέχεια πλειοδότησε για μία από τις τηλεοπτικές άδειες προσφέροντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ - ότι διακινεί μαύρα λεφτά, ότι δεν έχει τα περιουσιακά στοιχεία που δηλώνει και ότι το πόθεν έσχες του είναι διάτρητο και αστείο - κάτι σε .. "γίδα ριζόρτ"!

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας αυτής (όπως π.χ. ο κ. Τσίπρας) διακηρύσσει με κάθε τρόπο ότι είναι απηνής διώκτης της διαπλοκής πολιτικών και επιχειρηματιών, πολέμιος της διαφθοράς και αναμορφωτής του τηλεοπτικού τοπίου για χάρη της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας!

Και αποδεικνύεται εκ των υστέρων ότι η κυβέρνηση των "αδιάφθορων" (όπως π.χ. του ΣΥΡΙΖΑ) κίνησε θάλασσες και βουνά για να διεκδικήσει και να πάρει άδεια ο εν λόγω επιχειρηματίας (όπως π.χ. ο κ.Καλογρίτσας) :

Πρώτον, κατήργησε το ασυμβίβαστο ανάμεσα στις ιδιότητες του καναλάρχη και του εργολάβου με διάταξη που ψηφίστηκε μέσα στο καλοκαίρι (2 Αυγούστου) ένα μήνα πριν από τον διαγωνισμό για τις άδειες .

Δεύτερον, ενέκρινε το «πόθεν έσχες» του εν λόγω εργολάβου της Αριστεράς κάνοντας τα στραβά μάτια που ο νέος καναλάρχης υποχρεώθηκε να συμπεριλάβει και κάποια βοσκοτόπια που του παραχωρήθηκαν την τελευταία στιγμή μήπως και καλυφθεί η εγγύηση για την άδεια του καναλιού.

Τρίτον, πίεσε μια φιλική προς την κυβέρνηση Τράπεζα (όπως π.χ. η Τράπεζα Αττικής ) να εκδώσει εγγυητική επιστολή τριών εκατομμυρίων ευρώ την οποία κατέθεσε (εκπρόθεσμα αλλά τελικά εμπρόθεσμα χάριν στην παράταση της προθεσμίας από την κυβέρνηση) ο εν λόγω εργολάβος.

Αποδεικνύεται επίσης – σύμφωνα με πόρισμα (π.χ. της Τράπεζας της Ελλάδος) ότι η ίδια τράπεζα χρηματοδότησε με 77.6 εκατομμύρια ευρώ τον εν λόγω επιχειρηματία τον ενάμιση χρόνο που η - φιλική προς αυτόν - κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία, 15 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία εκταμιεύτηκαν στα τέλη Ιουνίου 2016, περίπου δύο μήνες πριν από τον διαγωνισμό για τις άδειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να τοποθετήσει στην διοίκηση της εν λόγω τράπεζας πολιτικά στελέχη της - κάτι που απέτρεψε ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος. Για να δεχθεί - όλως τυχαίως - την ίδια μέρα επίσκεψη - έφοδο η σύζυγος του κεντρικού τραπεζίτη από οικονομικούς εισαγγελείς για παλαιότερη υπόθεσή της...

Ύστερα απ όλα αυτά ,βλέποντας ο Πρωθυπουργός της εν λόγω (αφρικανικής - όπως την κατάντησαν - χώρας) ότι κινδυνεύει και αυτός και η κυβέρνησή του να γίνει ρεζίλι των σκυλιών και των βοσκοτόπων, βγήκε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του και δήλωσε υπερήφανα, ακομπλεξάριστα και προπάντων αριστερά ότι «όποιος δεν έχει δυνατότητα να πληρώσει για την τηλεοπτική άδεια που κέρδισε ή να δικαιολογήσει τα χρήματά του, θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο. Δεν μας ενδιαφέρει το όνομα, δεν έχουμε φίλους εμείς».

"Τι τραβάμε κι εμείς οι χορεύτριες"! που θάλεγε κι ο Λαζόπουλος.

http://www.tovima.gr/#

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!