Για τις «εξελίξεις στην Ελλάδα» αποκαλύπτεται ότι συζήτησαν Ν.Τραμπ με Τ.Μέι... Τι ετοιμάζεται;

Το ελληνικό ζήτημα συζητήθηκε για πρώτη φορά στον Λευκό Οίκο, την προηγούμενη Παρασκευή, όταν ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, συνάντησε τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.
Η αναφορά στο ελληνικό ζήτημα έγινε στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρωζώνης, ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο και αυτό μόνο καθησυχαστικό δεν είναι για τις εξελίξεις.
Οχι κατ'ανάγκη και εν τέλει, αρνητικές, αλλά σίγουρα δραματικές σε ότι αφορά το άμεσο ελληνικό μέλλον.
"Ο πρόεδρος Τραμπ θεωρεί πως το Brexit ήταν η αρχή ενός ξηλώματος, που θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, ενώ πιστεύει ότι η Γερμανία χειραγωγεί το ευρώ και εκμεταλλεύεται τους Ευρωπαίους εταίρους και την Αμερική" μεταδίδεται από τις ΗΠΑ.
Χθες ο κορυφαίος εμπορικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε το Βερολίνο ότι χρησιμοποιεί ένα "χονδροειδώς υποτιμημένο" ευρώ για να "εκμεταλλεύεται τους Ευρωπαίους εταίρους του και τις ΗΠΑ" και αυτό αφορά και την Ελλάδα.
Μιλώντας στους «Financial Times» ο Πίτερ Ναβάρο, επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Εμπορίου της κυβέρνησης Τραμπ, κατήγγειλε την Γερμανία ότι χειραγωγεί το κοινό νόμισμα ώστε να καταστήσει τις εξαγωγές της πιο ανταγωνιστικές, πλήττοντας έτσι τους κύριους εμπορικούς εταίρους της.
"Το ευρώ είναι ένα υπόγειο γερμανικό μάρκο", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ναβάρο, αναφερόμενος στο σχετικά εθνικό νόμισμα που παλαιότερα επέτρεψε στο Βερολίνο να κατακτήσει προνομιακή θέση στις διεθνείς αγορές.
Εξαιρετικά ανήσυχη η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, αφού τέτοια κατηγορία δεν εξαπολύθηκε ποτέ στο παρελθόν από τις ΗΠΑ, σε συνέντευξη Τύπου από την Σουηδία, υποστήριξε ότι η Γερμανία δεν χειραγωγεί το ευρώ, καθώς "αυτή η αρμοδιότητα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα" (σ.σ.: και η ΕΚΤ με την σειρά της ανήκει στο Βερολίνο, ουσιαστικά!).
Το ζήτημα είναι ότι στις 6 Φεβρουαρίου, σε πέντε ημέρες από σήμερα, θα αποφασίσει το ΔΝΤ με τον εκπρόσωπο της νέας κυβέρνησης Τραμπ να κάνει ντεμπούτο σε συνεδρίασή του, το αν θα δεχθεί να συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα στην Ελλάδα.
Την στιγμή που το χρέος είναι μη βιώσιμο, αφού η ελληνική οικονομία είχε καταστραφεί τα περασμένα χρόνια και παρά το "κούρεμα" του 2012, επέστρεψαν όλα τα οικονομικά βάρη, με τον υπερδανεισμό που της επέβαλαν οι Βρυξέλλες για να πληρωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες τα δάνεια προς την Ελλάδα.
Αν πει "Οχι" το ΔΝΤ, έρχονται ραγδαίες εξελίξεις, αφού η Γερμανία, διά στόματος Β.Σόιμπλε έχει διακηρύξει ότι ούτε η Γερμανία θα δεχθεί να μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, αν και το παιχνίδι πλέον έχει αλλάξει:
Οι ΗΠΑ επιτίθενται πλέον καθαρά στην Γερμανία, μέσω του ευρώ. Η σημερινή άρνηση αποδοχής του διορισμού του νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, ο οποίος διακήρυξε η ευρωζώνη διαλύεται σε 18 μήνες και τι πιθανότερο είναι ότι θα διαλυθεί και η ΕΕ, δείχνει το εύρος του εκνευρισμού των Βρυξελλών και του Βερολίνου.
Τώρα Τραμπ και Μέι μιλάνε για την Ελλάδα...
Μια χώρα (Βρετανία) κρίσιμος παίκτης στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, που βγήκε από την ΕΕ και μια χώρα-παγκόσμιος ηγέτης που βλέπει διάλυση της ΕΕ και της ευρωζώνης μιλάνε για την Ελλάδα.
Αλήθεια, ποιος μπορεί να στοιχηματίσει ότι η τρέλα των Μνημονίων, του αέναου δανεισμού, του κολοσσιαίου χρέους σε συνδυασμό με μηδενική ανάπτυξη, δηλαδή η Ελλάδα όπως την ξέρουμε μετά το 2010 θα παραμείνει ανέπαφη τις επόμενες εβδομάδες και μήνες;
Μην ξεχνάμε ότι η χώρα είναι ο "ασθενής κρίκος" στην γερμανική "ευρώ-αλυσίδα", μια αλυσίδα που ΗΠΑ και Βρετανία θέλουν να "κομματιάσουν",
Και το ερώτημα είναι και πόσοι πολίτες εντός της Ελλάδας, θέλουν αυτή η "αδιέξοδη τρέλα" των Μνημονίων να συνεχιστεί και να παραμείνει η Ελλάδα στην γερμανική "ευρωαλυσίδα";
www.pronews.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!