Αμερικανός βουλευτής: «Τα Σκόπια πρέπει να διαλυθούν - Θα εισηγηθώ αλλαγή συνόρων στο Ν.Τραμπ» (βίντεο)


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Ντέινα Ροραμπάκερ που συμμετέχει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και άνθρωπος κοντά στην κυβέρνηση Ν.Τραμπ ζήτησε να διαλυθεί το κράτος των Σκοπίων καθώς πρόκειται περί «αποτυχημένου έργου»
 
«Η θέση μου είναι ότι τα Σκόπια δεν είναι κράτος. Λυπάμαι, αλλά δεν είναι κράτος. Είναι μια διχασμένη κατάσταση που ποτέ δεν θα είναι σε θέση να πορευτούνε όλοι μαζί. Ως εκ τούτου, οι Κοσοβάροι και οι Αλβανοί των Σκοπίων θα πρέπει να γίνουν μέρος του Κοσσυφοπεδίου, ενώ το άλλο μέρος της ψευδομακεδονίας θα πρέπει να γίνει μέρος της Βουλγαρίας ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα με την οποία πιστεύουν ότι σχετίζονται»
 
«Η ιδέα ήταν να διατηρηθούν τα Σκόπια ζωντανά επειδή έτσι αποφάσισε κάποιος 30 χρόνια πριν σε έναν σχεδιασμό που προέκυψε από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας» είπε ο Rohrabacher
 
Ο συγκεκριμένος δεν είναι τυχαίος καθώς είναι αυτός που σχεδιάζει την πρώτη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κογκρέσσου στην Ρωσία επί διακυβέρνησης Ν.Τραμπ
 
 
Στα Σκόπια έχουν «κοκκινίσει» από θυμό αλλά επί της ουσίας οι δηλώσεις αυτές δείχνουν ότι η κυβέρνηση Ν.Τραμπ μπορεί να είναι πολύ εποικοδομητική για τα ελληνικά συμφέροντα και να προκύψουν πολύ ευχάριστα τετελεσμένα.
 
Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων εξέφρασε την οργή του για τα όσα είπε ο Dana Rohrabacher. Ο Καλιφορνέζος βουλευτής είπε χαρακτηριστικά πως η «Μακεδονία δεν είναι καν χώρα»
 
 Μιλώντας στον αλβανικό σταθμό Vizion Plus είπε ότι υπάρχει τέτοια διάσπαση στο εσωτερικό που είναι αδύνατο η χώρα να επιβιώσει. Έτσι, είπε θα πρέπει οι αλβανόφωνοι να αποτελέσουν μέρος του Κοσόβου και οι υπόλοιποι να ενωθούν με τη Βουλγαρία ή όποια άλλη χώρα με την οποία νομίζουν ότι έχουν συγγένεια.
 
Όταν ρωτήθηκε εάν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα είναι υπέρ ενός διαμελισμού των Σκοπίων απάντησε ότι έχει «επιρροή ως υπεύθυνος χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ σήμερα, δεδομένης της θέσης μου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και θα έχουμε ακροάσεις κατά τους προσεχείς μήνες»!
 
«Μια ειρηνική αλλαγή των συνόρων θα ήταν προς όφελος της Βαλκανικής»
 
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν οργή στα Σκόπια με τον υπουργό Εξωτερικών να ζητά από το State Department να ξεκαθαρίσει τη θέση του για την πολιτική του σε σχέση με τα Σκόπια και τα Βαλκάνια.


http://www.pronews.gr/portal

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!