Guardian: Τα μνημόνια «τραυμαπλάστ» για τη διάσωση του ραγισμένου «κουμπαρά»

Με ένα καταπληκτικό σκίτσο, ο Guardian, σχολιάζει τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους δανειστές και την Ελλάδα.

 Στο σκίτσο απεικονίζεται ένας «κουμπαράς» με την ελληνική σημαία , στον οποίο το ραγισμένο κομμάτι προσπαθεί να κλείσει, ένα «τραυμαπλάστ» με τις χρηματοδοτήσεις τα τελευταία 5 χρόνια, από τα μνημόνια.

«Περισσότερα από 170 δισεκατομμύρια έχουν δοθεί από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα τα τελευταία πέντε χρόνια. Ένα τεράστιο ποσό που δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρωθεί».

Στο σχετικό δημοσίευμα, γίνεται εκτενής ανάλυση για την πορεία της διαπραγμάτευσης. «Είναι σαφές, μετά από αυτή την εβδομάδα, ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να βγάλουν την Ελλάδα από την πολιτική ατζέντα πριν από τις εκλογές στην Ολλανδία. Και φαίνεται ότι το ζήτημα θα τελειώσει με έναν ακόμη «ακατάστατο» συμβιβασμό, γράφει ο Guardian. 
Η βρετανική εφημερίδα όμως σημειώνει ότι, «πέρα από τις διαφορές μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών, όλοι οι «παίκτες» σε αυτό το δράμα είναι σε μία... βαθιά τρύπα. Και φαίνεται ότι αναδύεται μία ενότητα, καθώς συνειδητοποιούν ότι χρειάζονται να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον και γρήγορα, για να έχουν την όποια πιθανότητα να επιβιώσουν οι ίδιοι, συμπληρώνει το δημοσίευμα.
Πηγή: newpost

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!