Η σιγουριά Τσίπρα θυμίζει αυτήν του Αλαφούζου

του Κώστα Καίσαρη
Η πατρίδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο σύντροφος Βαγγέλης Αποστόλου, το δήλωσε ρητά και απερίφραστα: «Δουλεύουμε με την Κομισιόν για να απαγορευτεί η χρήση του όρου φέτα από οποιαδήποτε άλλη χώρα».
Οι Ελληνες μπορεί να μην έχουνε δουλειά, μπορεί να μην έχουνε λεφτά, μπορεί να χρωστάνε στην Εφορία και στις Τράπεζες, μπορεί να μην έχουνε στον ήλιο μοίρα, αλλά τη φέτα δεν μπορεί να τους την πάρει κανείς. Η φέτα, όπως και η Μακεδονία, είναι μία και ελληνική.
Κανείς δεν μπορεί να μας την πάρει. Κι αν ο σύντροφος Αποστόλου έχει αναλάβει το βαρύ φορτίο της υπεράσπισης της ελληνικότητας και της ακεραιότητας της φέτας, ο Πάνος Καμμένος ή μπούλης, κατά τον πρωθυπουργό, σηκώνει στις πλάτες του ακόμα μεγαλύτερο βάρος.
Την υπεράσπιση της ίδιας της πατρίδας. Στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει το έθνος, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας φροντίζει να κρατάει ψηλά το φρόνημα του λαού: «Η άμυνα της χώρας είναι ισχυρή. Οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες για όλα.
Οι Ελληνες μαχόμεθα πάντα υπέρ πίστεως και πατρίδος, μαχόμεθα πάντα για να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας υπερηφάνεια». Κι έτσι είναι. Οποιος τολμήσει να μας πειράξει, μαύρο φίδι που τον έφαγε.
Και για όσους δεν κατάλαβαν, έσπευσε να τα κάνει πενηνταράκια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την ακριτική Ορεστιάδα: «Στέλνουμε το μήνυμα της ανυπόκριτης, της δημιουργικής φιλίας και της χωρίς καμία ιδιοτέλεια καλής γειτονίας, αλλά στέλνουμε κι άλλο ένα μήνυμα.
Οτι εμείς οι Ελληνες είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία. Η Συνθήκη της Λωζάννης είναι η βάση της ειρήνης και της φιλίας με την Τουρκία κι αυτό οφείλει η γείτονα να το καταλάβει».
Τα άκουσε αυτά ο Ερντογάν, σκιάχτηκε και ψάχνει τρύπα για να κρυφτεί. Ετσι είναι. Κι έχει αποδειχθεί και ιστορικά άλλωστε. Την Ελλάδα δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά. Ούτε τους Πέρσες φοβήθηκαν οι Ελληνες ούτε τους Οθωμανούς ούτε τους Ιταλούς ούτε τους Γερμανούς.
Ολους τους κατενίκησαν. Κι αν τώρα ξεβρακωνόμεθα έμπροσθεν των δανειστών, το κάνουμε επειδή είμεθα κύριοι. Επειδή τιμούμε τις υπογραφές που έχουμε βάλει. Επειδή είμεθα αξιοπρεπείς και αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να επιστρέψουμε τα δανεικά που έχουμε λάβει.
Οι Ελληνες συνταξιούχοι άλλωστε είναι πρόθυμοι να θυσιαστούν προκειμένου η πατρίδα να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της. Και γι' αυτό άλλωστε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις επιλέγουν τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
Τα βάσανα όμως αυτού του υπερήφανου λαού φτάνουν στο τέλος τους. Και δεν το ισχυρίζεται αυτό κάποιος ανεύθυνος φαφλατάς. Το διαβεβαιώνει ο καθ' ύλην αρμόδιος. Ο πρωθυπουργός. Ο πλέον διάσημος Αλέξης, μετά τον Κούγια.
Ο Αλέξης Τσίπρας: «Υστερα από επτά χρόνια καταστροφικής ύφεσης, η Ελλάδα έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η επόμενη ημέρα είναι ήδη εδώ. Η οικονομία άντεξε και ανέκαμψε. Η Ελλάδα έχει ήδη γυρίσει σελίδα».
Πρόκειται για την ίδια ακριβώς αισιοδοξία που είχε ο Αλαφούζος στην αρχή της σεζόν ότι με Στραματσόνι, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο και Γουακάσο ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πρωτάθλημα. Και χωρίς, σε ό,τι έχει να κάνει με την Ελλάδα, να υπάρχει η εναλλακτική του Ουζουνίδη. Αυτά.
OBSERVER: Η ψυχή όταν πεθάνουμε πάει σε μία απλή διάσταση-Κώστας Χαρδαβέλας

Ο λογογράφος του Σαμαρά θα πρέπει να πάρει ειδικό βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών
ΑΝ ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ έχει πει «i have a dream», ο Αντώνης Σαμαράς το πήγε ένα βήμα παραπέρα: «Οταν έχετε ένα όνειρο, ποτέ μην το βάζετε κάτω». Για τέτοια πρωτοτυπία μιλάμε. Θα μου πείτε τώρα, πού τον θυμήθηκες τον Σαμαρά; Φρόντισε ο ίδιος.
Ο Σαμαράς, άλλωστε, σαν τέως πρωθυπουργός, δεν είναι σαν τον Καραμανλή που έχει πιει το αμίλητο νερό και το παίζει Μουγγοθόδωρος. Είναι ενεργός. Είναι δραστήριος. Τσουπ, λοιπόν, πετάχτηκε μέχρι τις Βρυξέλλες. Στο Ευρωκοινοβούλιο δηλαδή.
Για να παραβρεθεί στην εκδήλωση «Θεματικά μουσεία, ευκαιρίες για τουρισμό και ανάπτυξη». Και μη βρεθεί κανείς κακεντρεχής να αναρωτηθεί τι σχέση μπορεί να έχει ο Σαμαράς με τα μουσεία; Πολιτικός είναι. Ολα τα ξέρει, όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει.
Η έναρξη της ομιλίας του συγκλόνισε: «Οπως όταν ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή, το ίδιο συμβαίνει με τα μουσεία». Η πρωτοτυπία ήταν μοναδική και ανεπανάληπτη. Ο λογογράφος του Σαμαρά θα πρέπει να πάρει ειδικό βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών.
Η ευρύτητα πνεύματος που τον διακρίνει είναι σπάνια. Κατά τα άλλα παρόντες στις ιδιαίτερα σημαντικές στιγμές ήταν σαν προσκεκλημένοι του Θοδωρή Ζαγοράκη οι Καραγκούνης, Φύσσας, Μπασινάς και λοιποί της εθνικής ομάδας του 2004. Ο χαβαλές σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια.
ΕΡΩΤΗΣΗ: -Στην πορεία για την «Αγια-Σοφιά» θα είναι επικεφαλής ο Πάντζας;
Φαγώθηκαν να γίνουν κυβέρνηση για να σκίζουν μνημόνια
ΟΙ κατεξοχήν πολυλογάδες είναι όσοι ασκούν την τέχνη του κουρέα. Εξ ου και η ατάκα από την ελληνική ταινία όταν ο κουρέας ρώτησε τον πελάτη «πώς να σας κουρέψω κύριε;». Κι η απάντηση ήταν «σιωπηλός». Πράγματι. Συνέχεια στο μπούρου μπούρου είναι ο κουρέας.
Για ποδόσφαιρο, για πολιτική, για τον καιρό. Αν είναι καλοκαίρι «πού θα πας διακοπές;». Αν είναι χειμώνας «πώς πέρασες τις γιορτές;». Πάντα θα βρει ένα θέμα να ανοίξει κουβέντα. Με την πάροδο των χρόνων ωστόσο ο συμπαθής κατά τα άλλα κλάδος των μπαρμπέρηδων υποχώρησε.
Στην πιάτσα βγήκαν καινούργια φυντάνια. Αν ο πολυλογάς κουρέας μπορεί να σου κάνει το κεφάλι καζάνι, ο πολιτικός σε στέλνει αδιάβαστο. Η ευκολία με την οποία πετάνε τις σαχλαμάρες συνεχώς και ακαταπαύστως δεν έχει προηγούμενο.
Κι ο κουρέας τουλάχιστον βρίσκει ένα θέμα για συζήτηση: Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Πότε θα γίνουν εκλογές. Οι πολιτικοί λένε μόνο σαχλαμάρες. Ο ένας και μοναδικός Κατρούγκαλος αποφαίνεται: «Η Ελλάδα έγινε δέκτης παράλογων απαιτήσεων από το ΔΝΤ». Μάλιστα.
Κι εσένα κύριε, που στέκεσαι στα τακούνια για να δείχνεις ψηλός, η δουλειά σου ποια είναι; Μεταφορέας ειδήσεων; Σχολιαστής; Θέλεις να πάρεις το πόστο του Πρετεντέρη (φωτό) όταν ξανανοίξει το Μέγκα; Τι με νοιάζει εμένα ποια είναι η εκτίμησή σου για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ;
Εσείς φαγωθήκατε να γίνετε κυβέρνηση για να σκίζετε χασέδες και μνημόνια. Εκτός αν είχατε την εντύπωση ότι οι απαιτήσεις των δανειστών θα ήτανε λογικές. Κι εν πάση περιπτώσει, η δουλειά σας δεν είναι να λέτε τη γνώμη σας. Δουλειά σας είναι να παίρνετε αποφάσεις.
http://www.sentragoal.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!