Έγκλημα χωρίς τιμωρία! Βομβάρδισαν με χημικά την Ιντλίμπ – Σκότωσαν γυναίκες και παιδιά - Φόβοι για 100 νεκρούς

- ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ 
- Το καθεστώς Άσαντ βομβάρδισε με τοξικό αέριο πόλεις στην επαρχία Ιντλίμπ 
- Ξεπερνούν τους 35 οι νεκροί και τους 200 οι τραυματίες - Φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι πάνω από 100!
- Σοκαριστικές εικόνες με νεκρά παιδιά από το αέριο 
- Ήταν Σαρίν αναφέρουν γιατροί που βρίσκονται στη Συρία – Άλλοι υποστηρίζουν πως χρησιμοποιήθηκαν βαρέλια – βόμβες με αέριο χλωρίου

Ένα έγκλημα πολέμου. Η φρίκη αποτυπωμένη σε άψυχα κορμιά αθώων. Των νέων θυμάτων του εμφυλίου στη Συρία. Οι εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου και προκαλούν σοκ. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ
Είναι εικόνες από την επαρχία Ιντλίμπ την οποία δυνάμεις του συριακού στρατού και οι Ρώσοι σύμμαχοί τους βομβάρδισαν με τοξικό αέριο. Από την αεροπορική επίθεση των συριακών δυνάμεων ή των ρωσικών μαχητικών υπάρχουν - μέχρι στιγμής- 35 νεκροί, ανάμεσά τους τουλάχιστον εννέα παιδιά. Δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί δραματικά και να ξεπεράσει τους 100!
Άνθρωποι έπαθαν ασφυξία ή λιποθύμησαν, ενώ στις σοκαριστικές εικόνες φαίνονται κάποιοι να βγάζουν αφρούς από το στόμα τους ή γυμνά παιδιά ξαπλωμένα στο έδαφος, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επικαλείται ιατρικές πηγές που κάνουν λόγο για επίθεση με τοξικό αέριο.
Do u still doubt that #Sarin is being used on us? Non-reactive pinpoint pupils! We have samples. Will anyone care!? Who will stop it?#Syriapic.twitter.com/WmhDZgLVA6
— Dr Shajul Islam (@DrShajulIslam) April 4, 2017
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως για τη νέα επίθεση με χημικά (την οποία η Δαμασκός θα αρνηθεί όπως έχει κάνει και για όλες τις προηγούμενες) χρησιμοποιήθηκε το νευροπαραλητικό αέριο Σαρίν. Άλλοι λένε πως για τις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν βαρέλια – βόμβες με αέριο χλωρίου.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει πως οι νεκροί στην Χαν Σεϊκχούν, πρωτεύουσα της επαρχίας Ιντλίμπ, πέθαναν από εισπνοή τοξικού αερίου και πως δεκάδες έχουν αναπνευστικά προβλήματα και άλλα συμπτώματα. Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής αν η επίθεση έγινε από τον στρατό του Άσαντ ή από ρωσικά μαχητικά.
MASSACRE !#Idlib #KhanShaykhun was hit by several air strikes containing chemical gas
At least 43 civilians have been massacred #warcrime pic.twitter.com/CYb6pnhP5q
— Dr Kerem Kınık (@drkerem) April 4, 2017
#Syria: At least 40 civilians killed, tens wounded in a heavy regime chemical attack on the rebel-held town of Khan Sheikhoun, Idlib. pic.twitter.com/4H9Cie70Cb
— Sakir Khader (@sakirkhader) April 4, 2017
Το αντιπολιτευόμενο τηλεοπτικό δίκτυο Orient News ανέφερε πως ο αριθμός των νεκρών είναι 50 και των τραυματιών 150. Στις φωτογραφίες που έχουν ανέβει στα social media φαίνονται εθελοντές της οργάνωσης Λευκά Κράνη να χρησιμοποιούν μάνικες νερού για να ξεπλύνουν τους τραυματίες καθώς επίσης και τουλάχιστον δυο άνδρες με αφρούς γύρω από το στόμα τους.
Hospitals overcrowded with civilians suffocating to death in #Syria’s Idlib — Footage shows desperate attempt to save a child by medics. pic.twitter.com/eZf8fqly7h
— Rudaw English (@RudawEnglish) April 4, 2017
Ο Τούρκος γιατρός Kerem Kınık, που βρίσκεται στη Συρία με την αποστολή της Ερυθράς Ημισελήνου ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ένα video που δείχνει τα άψυχα σώματα παιδιών να μεταφέρονται από το σημείο της επίθεσης. «Είναι ξεκάθαρα ένα έγκλημα πολέμου που σημειώθηκε μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας τον 21ο αιώνα» έγραψε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Χαν Σεϊκχούν τουλάχιστον 43 άμαχοι σκοτώθηκαν. Επίσης, στη συνοικία Ιμπίτ έχουν καταγραφεί 20 υποθέσεις ασφυξίας αμάχων, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά. Η επίθεση έγινε με βαρέλια που περιείχαν αέριο χλωρίου!
Μέσα από το λογαριασμό του στο twitter, το Aleppo Media Center‏ μεταδίδει επίσης ότι 20 άμαχοι σκοτώθηαν και άλλοι 100 τραυματίστηκαν από την επίθεση με αέριο Σαρίν στην πόλη Ζεσρ αλΣογκούρ.
20civilians were killed and more than 100were suffocated a result of the regim's raids that contain Sarin gas, over Jesr AlShoghour,in#Idlib
— Aleppo Media Center (@AleppoAMCen) April 4, 2017
Η συριακή αντιπολίτευση κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνέλθει επειγόντως και να ξεκινήσει έρευνα για την επίθεση με τοξικό αέριο, καθώς και για την ευθύνη, την οποία επιρρίπτει στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ.
Ο Εθνικός Συνασπισμός, σημαντική συνιστώσα της συριακής αντιπολίτευσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ζητεί «την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά το έγκλημα αυτό και την έναρξη έρευνας αμέσως», ενώ κατηγορεί «το εγκληματικό καθεστώς Μπασάρ» για τις αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Χαν Τσεϊχούν με «οβίδες που περιείχαν τοξικό αέριο».
www.newsit.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!