Αξίζουν τη συμπόνια μας και τη συμπαράστασή μας

του Κώστα Καίσαρη
ΠΟΙΟΙ είναι οι πιο δυστυχισμένοι Ελληνες; Οι άστεγοι; Οι άνεργοι; Οι εργαζόμενοι που έχουνε να πληρωθούνε πέντε-έξι μήνες; Οι Αρειανοί που βλέπουνε να τους τρώνε στη στροφή ο Μπάμπης ο Τεννές και οι φούρνοι Βενέτη;
Οι ΑΕΚτζήδες που αυτός ο καταραμένος ο Βασιλόπουλος δεν τους αφήνει να χτίσουνε στα άγια χώματα; Οταν μάλιστα ο Μελισσανίδης έχει ήδη παραγγείλει τα μπετά στον Τιτάνα του Κανελλόπουλου από τις 6 Οκτωβρίου του 2015. Ωστε όταν εκδοθεί η άδεια, να μη χαθεί ούτε μία μέρα. Ποιοι είναι οι πιο δυστυχισμένοι Ελληνες: Οι Ολυμπιακοί που ύστερα από δεν ξέρω κι εγώ πόσα χρόνια χάσανε τρία ντέρμπι σερί; Οι συνταξιούχοι που θα τους πετσοκόψουνε για μία ακόμα φορά;
Οποια κι αν είναι η απάντηση, έχετε χάσει. Γιατί υπάρχουν και τα ακόμα χειρότερα. Υπάρχει μία κατηγορία συμπολιτών μας που η κατάστασή τους είναι τραγική. Δραματική. Δεν περιγράφεται. Ούτε στον εχθρό σου. Οι πλέον δυστυχισμένοι Ελληνες είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μαρτύρια που υποβάλλονται είναι χειρότερα και από αυτά της Ιεράς Εξέτασης. Ο λόγος του βουλευτή Φλώρινας, Κώστα Σέλτσα συγκλόνισε. Ηταν σπαρακτικός: «Θα ψηφίσω την απόφαση της κυβέρνησης. Εχω τα ερωτηματικά μου, δεν το κρύβω. Εχω το σφίξιμο της καρδιάς και του στομαχιού. Οπως όλοι οι αριστεροί, κάτι παίρνουν από τα σωθικά μας αυτές οι αποφάσεις. Παρ' όλα αυτά είμαι μάχιμος. Διαφορετικά θα έπρεπε να πάω στο Αγιον Ορος για μοναχός».
Μη σας ξεγελάει το άψογα φρεσκομπογιατισμένο μαλλί του ανδρός. Σε βαθύ κομοδινί χρωματισμό. Και το κοντράστ που κάνει το ελαφρύ και ιδιαίτερα περιποιημένο λευκό μούσι. Πρόκειται περί αυθεντικού επαναστάτου. Με «διαδρομή (όπως λέει ο ίδιος) 30-40 χρόνια στην Αριστερά». Οπως όμως έχει πει κι ο ποιητής «τι τριάντα, τι σαράντα, τι πενήντα, τι θα πει αν είναι λίγα ή πολλά, η ζωή είναι ωραία ως το τέλος και νικάει αυτός που ξέρει να αγαπά». Δέκα χρόνια πάνω στον αγώνα, δέκα χρόνια κάτω, δεν θα τα χαλάσουμε.
Οπως, λοιπόν, ο αετός έτρωγε στον Καύκασο τα συκώτια του αλυσοδεμένου Προμηθέα, έτσι οι υπογραφές που βάζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους τρώνε τα σωθικά: Την καρδιά μαζί με τη συκωταριά ολόκληρη. Δεν τα θέλουνε αυτά που κάνουνε. Δεν είναι στις αρχές τους και στην ιδεολογία τους. Να κόβουνε το ΕΚΑΣ. Κάθε φορά που βάζουνε την υπογραφή τους, πονάνε. Υποφέρουνε. Αν ήτανε στο χέρι του Τσίπρα, κάθε μέρα θα έχτιζε κι ένα γήπεδο. Θα ξεκίναγε από τον Παναθηναϊκό, θα συνέχιζε με τον Εθνικό και πάει λέγοντας. Αν ήτανε στο χέρι του Φλαμπουράρη (φωτό), θα έτρεχε μέρα νύχτα για το γήπεδο της ΑΕΚ. Μέχρι που θα έπιανε το μυστρί με τα ίδια του τα χέρια.
Για να γίνει το όνειρο των φτωχών και κατατρεγμένων προσφύγων για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια πραγματικότητα. Η Αριστερά άλλωστε είναι συνυφασμένη με τη δημιουργία και την πρόοδο. Δεν είναι για να βάζει φόρους και να κατεβάζει το αφορολόγητο. Τι να κάνει όμως ο σύντροφος Σέλτσας; Να σταματήσει τον αγώνα και να πάει στο Αγιον Ορος; Είναι δυνατόν ένας αριστερός με τριάντα-σαράντα χρόνια αγώνα να κάνει πίσω; Είναι επιλογή αυτή για έναν επαναστάτη; Για έναν σύγχρονο Τσε Γκεβάρα; Να αφήσει τη βουλευτική αποζημίωση, να γίνει καλόγερος και να το ρίξει στη νηστεία και στην προσευχή; Αντί να μιλάει με τους μουλτιμίλιονερς ο Φλαμπουράρης, να μιλάει με τον ηγούμενο της Μονής; Το δράμα όλων αυτών των ανθρώπων δεν περιγράφεται. Αξίζουν τη συμπόνια μας και τη συμπαράστασή μας. Αυτά.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε ποιο σινεμά παίζεται το έργο οτι ο Πέτροπς Στάθης θα βάλει λεφτά για το γήπεδο της ΑΕΚ;
Ο Πάγκαλος είναι ένας από εμάς
ΠΑΡΑ ταύτα, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο πολιτικός διάλογος, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και μεταξύ των φίλων και συμμάχων χωρών της Βαλκανικής, διεξάγεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Ο πάντα σεμνός, μειλίχιος και μετριοπαθής, Θόδωρος Πάγκαλος, αναφερόμενος στο μείζον θέμα των ημερών, για το Μουσείο Μπελογιάννη, ήταν με τον καλό λόγο στο στόμα: «Στ' αρχίδι@ του τού κόσμου ο Μπελογιάννης. Ποιος ήτανε; Ο Ιησούς Χριστός;». Αυταπόδεικτο το μεγαλείο του ανδρός αλλά και του ελληνικού λαού που τα πάντα εν σοφία εποίησε. 
Από το 1981 και για τριάντα συναπτά έτη οι ηρωικοί Κορωπιώτες, Μεγαρείς, Μενιδιάτες και λοιποί αυτόχθονες του Υπόλοιπου Αττικής, από τη Βάρη και τη Σαρωνίδα, το Λαύριο και την Κερατέα μέχρι την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο, τιμούσαν με την ψήφο τους και την εμπιστοσύνη τους τον Θόδωρο. Ο Πάγκαλος είναι ένας από εμάς. Ο Πάγκαλος είναι εμείς. Είναι ο πατέρας μας. Ο θείος μας. Ο παππούς μας. Ο,τι φάμε, ό,τι πιούμε και τρία αβγά Τουρκίας. Η αυθεντική περίπτωση του πρώην αριστερού. Και μιας και είπαμε Τουρκία, στο ίδιο περίπου επίπεδο η ανάλυση της «Χουριέτ» για τον ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά, τον οποίον χαρακτηρίζει «διανοητικά ανίκανο». Από τον Πάγκαλο, πάντως, πιο σεμνοί. Στα τρία αβγά Τουρκίας δεν φτάσανε.
Πρωταγωνιστές και στις δύο ομάδες οι προπονητές
ΕΧΕΙ ενδιαφέρον το αυριανό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Ενα ντέρμπι μπορείς να πεις χαλαρό. Σε καμιά περίπτωση ζωής ή θανάτου. Πολύ περισσότερο μάλιστα αν δεν έχει κάνει διπλό η Ξάνθη στο ματς που θα έχει προηγηθεί στα Γιάννενα. Ειδικά γιά τον Παναθηναϊκό ο πόντος θα είναι λουκούμι. Η ΑΕΚ ως γηπεδούχος θέλει περισσότερο τη νίκη, αλλά είναι δεδομένο ότι δεν θα ρισκάρει γι' αυτήν. Πάντα για τους προπονητές ο ένας πόντος είναι προτιμότερος από τον κανέναν. Το τάιμινγκ και για τους δύο είναι καλό. Καλύτερο δεν θα μπορούσε να είναι. Σε καλή αγωνιστική κατάσταση, με αυτοπεποίθηση και θετική ψυχολογία. Πρωταγωνιστές και στις δύο ομάδες οι προπονητές. 
Ο Ουζουνίδης στον Παναθηναϊκό ανέστησε ένα πεθαμένο πράμα. Σε σχέση με την εικόνα επί Στραματσόνι λες και βλέπεις διαφορετική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός δεν τρώει εύκολα φάσεις στην άμυνα κι έχει σωστή ανάπτυξη στην επίθεση. Ο Χιμένεθ έχει την αβάντα ότι ενισχύθηκε στις μεταγραφές. Ο Αραούχο (φωτό) είναι από τους ποδοσφαιριστές που με μία κίνηση κάνουν τη διαφορά. Βράνιες και Αϊντάρεβιτς βούλωσαν τρύπες και δίνουν λύσεις. Υπάρχει όμως πλέον στον πάγκο προπονητής. Η ομάδα είναι «τακτοποιημένη», έχει μόνιμο σχήμα κι έχει αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα. Ταυτόχρονα, θα είναι ένα ματς που θα αναμετρηθούν οι δύο καλύτεροι κυνηγοί του πρωταθλήματος. Ο Αραούχο καθάρισε μόνος του τον ΠΑΟΚ. Βαριά κορμιά τόσο ο Μολέδο όσο κι ο Κουτρουμπής, με την μπάλα κάτω ο Αργεντινός είναι δεδομένο ότι θα τους δημιουργήσει προβλήματα. Δύσκολη αντίστοιχα και η αποστολή των Λαμπρόπουλου - Κολοβέτσιου απέναντι στον Σουηδό. Οψόμεθα.
Για τους πολιτικούς κάθε μέρα είναι Πρωταπριλιά
-Observer
Goal

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!