Το προσκύνημα στο κάστανο του Παΐσιου

του Χρήστου Ράπτη
Αν το θερμόμετρο χτυπούσε 45άρια, θα ήταν μια «λογική» παράκρουση λόγω ζέστης.
Με τα φυσιολογικά ωστόσο 40άρια του ελληνικού Ιουλίου, το να προσκυνούν 40.000 άνθρωποι το κάστανο του Παΐσιου στο ειδυλλιακό Αγρίνιο, μάλλον αποδεικνύει ότι οι Ελληνες έχουν «σφυρίξει» κανονικά.
Ενας μαθητής, λέει, του Παΐσιου έχει ένα κάστανο που του χάρισε ο προφήτης πριν από 27 χρόνια, το οποίο κάστανο δεν λέει να σαπίσει με τίποτα. Παραμένει φρέσκο και ζωντανό, έτοιμο να φαγωθεί. Και οι οπαδοί του Παΐσιου, για να λατρέψουν τον προφήτη τους, το έβαλαν σε μια εκκλησιά στο μαγευτικό Αγρίνιο, για να το λατρέψουν οι πιστοί.
Το παράδοξο δεν είναι ότι βρέθηκαν 40.000 «σφυριγμένοι» να προσκυνούν ένα κάστανο 27 ετών. Το παράδοξο είναι ότι δεν αντιδρά κανείς. Η επίσημη εκκλησία του μπάρμπα Ιερώνυμου κάνει το «παπί». Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ το ίδιο. Η Φώφη δεν πήρε χαμπάρι, ο Σταύρος αλλού κοιτάζει και η Αριστερά από εκεί που θα μας χώριζε από την Εκκλησία, τώρα τα έχει βρει «μίτσι-κότσι» μαζί της, κανονικά και με τον νόμο.
Ούτε καν ο Φίλης δεν έβγαλε άχνα, που εξεδιώχθη με συνοπτικές διαδικασίες από την κυβέρνηση για να μην ενοχλήσει την Εκκλησία. Κάνει το κάστανο του Παΐσιου γαργάρα, αφού βλέπει την επιστροφή στον υπουργικό θώκο και τον λιγουρεύεται σαν κάστανο.
Πόσο μακριά θα πάει, Θεέ μου, αυτή η εθνική παράκρουση-ξεφτίλα;


Πηγή: Το προσκύνημα στο κάστανο του Παΐσιου | iefimerida.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!