Άβυσσος... από την πραγματικότητα

Χθες, στη συζήτηση στη Βουλή για το σημαντικότερο ζήτημα της χώρας, την οικονομία και τις προοπτικές της μετά τη συμφωνία του Eurogroup, είδαμε ότι υπάρχουν κάποια κόμματα που δεν αντιμετωπίζουν με την ίδια σοβαρότητα αυτό που η κοινωνία προτάσσει.
Όποιος έχει γνώση της πραγματικότητας και επαφή με την κοινωνία και τους πολίτες γνωρίζει ότι το πραγματικό, το ουσιαστικό, το υπ’αριθμόν ένα θέμα στη χώρα μας είναι η οικονομία. Η πορεία προς την έξοδο από την επιτροπεία, η δημοσιονομική χαλάρωση, η επούλωση των πληγών που άφησαν τα Μνημόνια, η δημιουργία συνθηκών βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης είναι το ζητούμενο για την κοινωνία. Για τους πολίτες, τους επαγγελματίες, τους μισθωτούς, τους ανέργους, για όλους.
Χθες λοιπόν, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το σημαντικότερο ζήτημα της χώρας, την οικονομία και τις προοπτικές της μετά τη συμφωνία του Eurogroup, είδαμε ότι υπάρχουν κάποια κόμματα που δεν αντιμετωπίζουν με την ίδια σοβαρότητα αυτό που η κοινωνία προτάσσει.
Η Ν.Δ. με τη στάση της απέδειξε ότι η αποτυχημένη προσπάθειά της να δημιουργήσει κοινωνική και πολιτική αναταραχή μέσα από την υπόθεση Noor 1 και τα Εξάρχεια δεν ήταν τυχαία, αφού η συμφωνία του Eurogroup δεν της επιτρέπει να χτίσει σχέδιο καταστροφολογίας.
Έστω και στα λίγα που είπε για την οικονομία ο Κ. Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί μια τόσο κακή συμφωνία, σύμφωνα με τη λογική του, την υποδέχονται θετικά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, το χρηματιστήριο και οι αγορές που τόσο εμπιστεύεται.
Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά κατάφερε μέσα στην πρωτολογία της να αυτοαναιρέσει το επικοινωνιακό της εφεύρημα ότι τη χωρίζει άβυσσος από τη Ν.Δ. και και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πώς; Αποδεικνύοντας όντως ότι τη χωρίζει άβυσσος από τον ΣΥΡΙΖΑ και σχεδόν τίποτα από τη Ν.Δ. Το μόνο για το οποίο άσκησε”σκληρή” κριτική στον Κ. Μητσοτάκη είναι γιατί δεν καταδικάζει την αύξηση του χρέους και των ελλειμμάτων από την πάλαι ποτέ διακυβέρνηση του Κ. Καραμανλή. Και μετά συμπαρατάχθηκε στο αίτημα της Ν.Δ. για εκλογές.
Και τα δύο κόμματα αυτά απέδειξαν χθες στη συζήτηση στη Βουλή ότι το σημαντικότερο ζήτημα για την κοινωνία και τους πολίτες, την οικονομία, το βλέπουν μέσα από τον παραμορφωτικό φακό του κομματικού συμφέροντός τους.
Στην πολιτική δεν είναι κακό να χωρίζει άβυσσος τα κόμματα ως προς την εκτίμηση των προτεραιοτήτων και των λύσεων που προτείνουν.
Το παράλογο και ταυτόχρονα επικίνδυνο είναι να χωρίζει κάποια κόμματα άβυσσος από την πραγματικότητα. Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα μέσα από τη στάση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ - ΔΗ.ΣΥ.

πηγή: Αυγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!