Βόμβα από τον Άρειο Πάγο για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

της Αντωνίας Ξυνού

Ξανά στο επίκεντρο μπαίνει η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ που αφορά στην αποκαλούμενη διόγκωση του ελλείματος το 2009, που είχε ως αποτέλεσμα να ενταχθεί η χώρα στα μνημόνια. Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση να αναιρεθεί το βούλευμα με το οποίο απηλλάγη ο πρόεδρος της αρχής, Ανδρέας Γεωργίου, από το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Πρόκειται για μία κίνηση που δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε τριγμούς μεταξύ θεσμών και κυβέρνησης, αφού οι πρώτοι έχουν αρκετές φορές ζητήσει το κλείσιμο της υπόθεσης ιδίως κατά τη διάρκεια της πρόσφατης διαπραγμάτευσης.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, πάντως έκρινε πως η υπόθεση για το κακουργηματικό αδίκημα θα πρέπει να εξεταστεί περαιτέρω από αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλείται νομικούς λόγους για τους οποίους το επίμαχο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών θα πρέπει να εξεταστεί η αίτηση αναίρεσης. Επί της ουσίας αυτό που θα γίνει, είναι να συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης του βουλεύματος από Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο και θα αποφανθεί αν τελικά η υπόθεση θα εξεταστεί ξανά από Συμβούλιο Εφετών για νέα κρίση
Να σημειωθεί ότι πρόκειται το δεύτερο βούλευμα, με το οποίο ο Ανδρ. Γεωργίου απαλλάχθηκε από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος και πλέον αναμένεται νέα κρίση από το αρμόδιο ποινικό τμήμα που θα αποφασίσει αν θα υπάρξει και τρίτη κρίση από Συμβούλιο Εφετών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Γεωργίου δικάζεται και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος. Η δίκη ενώπιον δευτεροβάθμιου δικαστηρίου έχει διακοπεί για τα τέλη του μήνα, ενώ πρωτοδίκως ο κατηγορούμενος είχε αθωωθεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!