Έχει πλάκα η ζωή

του Κώστα Καίσαρη

Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ, «έστησε» την απόφαση’ για το -3 στον ΠΑΟΚ. Για να δώσει το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ. Αυτό λέει ο ΠΑΟΚ. Πριν όμως, ξετυλίξουμε το κουβάρι του καλύτερου πρωταθλήματος, να ευλογήσουμε τα γένια μας. Έγραφε λοιπόν η ταπεινότητά μου, τη Κυριακή το πρωί, εδώ από to10.gr, σχετικά με την αναμενόμενη απόφαση για τα γεγονότα της Τούμπας: «Τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός πέραν της νομικής μάχης; Έχει άκρη με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, δεδομένου ότι σε πρώτο και σε τελευταίο βαθμό, αποφασίζουν τακτικοί δικαστές; Ούτε σαν ανέκδοτο δεν μπορεί να σταθεί. Όποιος γκουγκλάρει, μπορεί να βρει ποιος αποκαλούσε τον Χαράλαμπο Σταύρο Κοντονή, «Υπουργάρα». Κι αν γκουγκλάρεις βρίσκεις, ότι «Υπουργάρα», είχε αποκαλέσει τον ακάματο Ζακυνθινό, ο Δημήτριος Μελισσανίδης. Γνωστός και ως αντιβασιλέας της ζούγκλας. Και δικαίως. Δεν ήταν και λίγα, άλλωστε, αυτά που είχε κάνει γιά το καλό του ποδοσφαίρου, ο Χαράλαμπος Σταύρος. Όταν, μεταξύ άλλων, είχε δώσει μάχη με τις γκρανκάσες για να ορίσει τον διαιτητή και τους βοηθούς της αρεσκείας του, στον τελικό που σήκωσε το Κύπελλο η ΑΕΚ.
ΞΕΦΥΓΑΜΕ όμως. Γράφει τη Κυριακή το πρωί, ο Καίσαρης για τον γενειοφόρο Υπουργό Δικαιοσύνης, , βγαίνει τ απόγευμα της Δευτέρας η απόφαση για το -3 στον ΠΑΟΚ κι αμέσως βγαίνουν τα μαχαίρια. Ποια μαχαίρια; Με μπαζούκας, αρχίσανε να βαράνε τον Επτανήσιο, με το μπαμ τρελελέ, μεταξύ κάτω χείλους και σαγονιού. Στα ηλεκτρονικά, μανταλάκια τον κρεμάσανε. Φάτσα κάρτα, η φωτογραφία του κι από κάτω να του σέρνουν τον αναβαλλόμενο:
-Η δίκη γιά τον ΠΑΟΚ ήταν στημένη.
-Ο Κοντονής έπαιξε ΑΕΚ κι αυτό φάνηκε.
-Η συγκεκριμένη διαδικασία είχε πολιτική χροιά.
-Στις επόμενες εκλογές, θ αφήσει τη Ζάκυνθο γιά να κατέβει στη Β Αθηνών. Θα πρέπει να δουλέψει ο άνθρωπος γι αυτή τη μεταφορά.
-Κάπου εδώ ξεκινάει ο πόλεμος. Από τη μία ο ΠΑΟΚ κι από την άλλη ΑΕΚ Ολυμπιακός και Κοντονής.
-Εύγε κυρία Σκολαρίκη. Άξιος κύριε Κοντονη.
-Η κ.Σκολαρίκη είναι που επέβαλε τη ποινή-χάδι στον Χιμένεθ.
-Η κάθαρση στην ΕΠΟ είχε στόχο να μην διορίζεται ο πρωταθλητής. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι, όπως αποδυκνείεται, γιά να διορίζονται οι πρωταθλητές.
ΕΧΕΙ μεγάλη πλάκα η ζωή. Αυτοί που αποθέωναν τον Χαράλαμπο Σταύρο. Αυτοί που τον είχαν αναδείξει, Νο1 ποδοσφαιρικό εξυγιαντή, των Βαλκανίων, να τον ξεπατώνουν. Να τον ξεσκίζουν. Ότι, στήνει δικαστήρια και αποφάσεις. Με την ιδιότητα του Υπουργού Δικαιοσύνης. Για να κλέψει το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ και να το δώσει στην ΑΕΚ. Κι ο υπερήφανος Χαράλαμπος Σταύρος, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, τουμπεκής. Μόκο. Έχει πλάκα η ζωή. Να βλέπεις τους δύο Ποντίους, που θα έφτιαχναν το ποδόσφαιρο, που ήταν αγκαλιές και φιλιά, να έχουν βγάλει τα κουμπούρια. Ο χαλίφης του Βορρά, να περνάει το χαλίφη του Νότου, γενεές δεκατέσσερις:
-Ο Σιδηρόπουλος στο Ατρόμητος-ΑΕΚ, δεν επέβαλε τους Λιβάγια-Μοράν. Το γκολ της ΑΕΚ στο ίδιο παιχνίδι, ήταν οφ-σαιντ.
-Η ΑΕΚ ξεχνάει τα γκολ οφ-σάιντ, που έχει βάλλει εφέτος. Με τους προβληματικούς χαρακτήρες ποδοσφαιριστών που διαθέτει, έχει γλυτώσει καμιά δεκαριά κόκκινες κάρτες.
-Τα επεισόδια στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός πέρασαν στο ντούκου.
-Μήπως στην ΑΕΚ εμφανίζουν τη διάθεση, να γίνουν νέα εγκληματική οργάνωση;
ΕΧΕΙ πλάκα η ζωή. Να ξεφτιλίζουν, αυτό που οι ίδιοι διαφήμιζαν: Το καλύτερο πρωτάθλημα ever. Να αποδομούν, το παραμύθι που οι ίδιοι διέδιδαν. Ότι, αυτό το πρωτάθλημα, είναι αγγελικά πλασμένο. Ότι, όλα τα λάθη είναι ανθρώπινα. Ότι, όλοι ευνοούνται κι όλοι αδικούνται. Και να τρώγονται σαν τα σκυλιά. Να τσακώνονται για τον Σιδηρόπουλο, λες και πρόκειται γιά τη καλύτερη γκόμενα. Ο ΠΑΟΚ, ότι έπαιξε ΑΕΚ στο Περιστέρι, η ΑΕΚ ότι έπαιξε ΠΑΟΚ στη Τρίπολη. Ότι κράτησε χωρίς λόγο επτά λεπτά καθυστέρηση κι ότι δεν υπήρχε πέναλτι στον Πρίγιοβιτς. Και να έχουν και οι δύο δίκιο. Τι να κάνει όμως κι ο «κορυφαίος»; Έκοψε το καρπούζι στη μέση. Κι αφού έπαιξε ΑΕΚ στο ένα παιχνίδι και ΠΑΟΚ στο άλλο, θα έπρεπε αμφότεροι να είναι ικανοποιημένοι. Το 50-50 της κάθαρσης στα καλύτερά του. Πενήντα για τον έναν χαλίφη, πενήντα για τον άλλον και μηδέν για όλους τους άλλους.
ΠΡΑΓΜΑΤΙ, έχει μεγάλη πλάκα, η ζωή. Να βλέπεις το παραμύθι φούρναρης καλύτερο πρωτάθλημα, να ξεφτίζει και να ξεφτιλίζεται. Να βλέπεις τους παραμύθι φούρναρης, εξυγιαντές να τρώγονται σαν τα σκυλιά. Να βλέπεις τον παραμύθι φούρναρη Υπουργό της διαφάνειας και ισονομίας, στο καναβάτσο, με ξηλωμένα γαλόνια.
Στη μουσική επιλογή, John Mayall- Oh Pretty Woman.


http://to10.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!