Κουβέλης: Το πρόσωπο του ανασχηματισμού


Το πρόσωπο του ανασχηματισμού ανακηρύχτηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Φώτης Κουβέλης, που φαίνεται ότι η είσοδός του στην κυβέρνηση, παρότι συζητιόταν η συμμετοχή του σε όλες τις κυβερνήσεις Τσίπρα από τον Σεπτέμβριο του 2015 και μετά, προκάλεσε μεγάλη εντύπωση. Μάλιστα οι περισσότεροι σχολιάζουν το γεγονός ότι παρά την πορεία του εντός της πολιτικής αποδέχτηκε να ορκιστεί αναπληρωτής υπουργός, κάτω δηλαδή από τον Πάνο Καμμένο, αν και πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν ότι ο πρωθυπουργός με την κίνηση αυτή, επιχειρεί να «μαζέψει» επικοινωνιακά έντονες κορώνες από το υπουργείο Άμυνας, από ένα πρόσωπο με πολιτική εμπειρία και γνώσεις που μπορεί πολύ γρήγορα να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του, σε μια κρίσιμη για τα εθνικά θέματα περίοδο.
Διασκεδαστικό βρίσκει στα πρώτα της σχόλια η ΝΔ το γεγονός ότι ο Φώτης Κουβέλης πηγαίνει υπό τον Πάνο Καμμένο στο υπουργείο Άμυνας.
Σε ειρωνικούς τόνους κινήθηκε στη δήλωση της και η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη για τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος που εκδόθηκε λίγο μετά το πρώτο σχόλιο περί διασκεδαστικής κατάστασης. Η δήλωση εμπεριέχει και το μότο "ήταν δίκαιο-έγινε πράξη" που είχε προλάβει να διακινήσει μέσω Τουίτερ ο Αδωνις Γεωργιάδης.
"Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με ανθρώπους που έρχονται από το προχθές ο κ. Τσίπρας προχώρησε στον τελευταίο ανασχηματισμό της θητείας του. Αν μην τι άλλο o κ. Τσίπρας με τις επιλογές του διασκεδάζει τουλάχιστον τους πολίτες για να ξεχνούν πρόσκαιρα την καταστροφική πολιτική του. Τον ευχαριστούμε. Ειδικά για τον κ. Κουβέλη ήταν δίκαιο και έγινε πράξη”, τόνισε η κ. Σπυράκη.
Το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του επιτίθεται με ειρωνικό τρόπο στον άλλοτε συνοδοιπόρο του στην πρώτη κυβέρνηση Σαμαρά Φώτη Κουβέλη σχολιάζοντας: «Ο ανασχηματισμός της επιδότησης ενοικίου, οδηγεί σε εικόνα αποδρομής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Συγχαρητήρια στον νέο υφιστάμενο του Καμμένου, τον κ. Φώτη Κουβέλη.»
Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανάρτηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου στο Twitter: «Ο Φώτης ΚΟΥΒΕΛΗΣ αντί για ΠτΔ Αναπληρωτής του Καμμένου! Ο εξευτελισμός της Αριστεράς αλλά και του ίδιου ολοκληρώθηκε.»
Σε παρόμοιο ύφος και το σχόλιο από το Ποτάμι, με τον Φώτη Κουβέλη στο στόχαστρο: «Τελικά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν εφεδρείες. Με τον κ. Κουβέλη αναπληρωτή του κ. Καμμένου, η κυβέρνηση της ιδεοληπτικής αριστεράς και της ψεκασμένης δεξιάς, αποκτά νέα δυναμική» λένε στην ανακοίνωσή τους. Από τον πειρασμό του σχολίου δεν αντιστάθηκε μέσω Twitter, ούτε ο Φαήλος Κρανιδιώτης: «Ρε Φώτη, μα ανθυποκαμμένος στα γεράματα;» γράφει.
Το ΚΚΕ πάντως διατηρεί μια πιο πολιτική και σοβαρή στάση απαξιώνοντας την κριτική στα πρόσωπα, αφου εστιάζει στις πολιτικές:
«Η ηθική μιας κυβέρνησης δεν κρίνεται μόνο απ' το αν κάποιοι υπουργοί της απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια, αλλά κυρίως από την πολιτική που αυτή υλοποιεί υπηρετώντας συνολικά την κοινωνική τάξη των προνομιούχων, δηλαδή του κεφαλαίου, σε βάρος του λαού. Αυτό κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και αυτό θα συνεχίσει να κάνει πιο εντατικά και μετά τον "εξ ανάγκης" ανασχηματισμό» αναφέρει το σχόλιο του γραφείου τύπου του ΚΚΕ.
http://www.topontiki.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!