Οι ...χαζοί της Σταυρούπολης Νο2


Ο Υδάτης με πρόλαβε αλλά εγώ θα συμπληρώσω:

Εντύπωση μου έκανε η θέα της αναρτημένης παραπάνω αφίσας έξω από το Δημαρχείο Σταυρούπολης και σταμάτησα να την φωτογραφήσω σκεπτόμενος: "Έχει γίνει ποτέ κάτι ανάλογο στον Δήμο μας;" . Η απάντηση αβίαστη: ΟΧΙ. Τελικά οι …..χαζοί δεν είναι στην Σταυρούπολη αλλά σε γειτονικό Δήμο!

Το λάθος της Δημοτικής μας αρχής είναι προφανές. Στερώντας από τους Δημότες την δυνατότητα ενημέρωσης, από την κατάθεση προτάσεων και ιδεών, από την άσκηση κριτικής, τους διατηρείς αποκλεισμένους και ανενεργούς, αφαιρώντας τους την ουσιαστική συμμετοχή και συνυπευθυνότητα στα του Δήμου. Έτσι σταδιακά η Δημοτική αρχή αποκόπτεται από τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου και τελικά αυτός που μένει μόνος δεν είναι ο πολίτης αλλά η εκάστοτε Δημοτική Αρχή.

Και για να προχωρήσω: Πόσοι φορείς υπάρχουν στον Δήμο μας; Πόσα σωματεία, Πόσοι σύλλογοι; Έχουν ρωτηθεί ποτέ; Έχουν συμμετάσχει σε καμιά απόφαση που τους αφορά; Ρωτήθηκε ποτέ κανένας πολίτης για κάποιο πρόβλημα της γειτονιάς του; Και δεν εννοώ προσωπικά. Οργανωμένα εννοώ. Ακόμη και οι εμπορικές εταιρίες, κάποια στιγμή κάνουν ένα γκάλοπ, μια έρευνα αγοράς για να ρωτήσουν τους πελάτες τους, εμάς δηλαδή, σχετικά με το προϊόν που θέλουν να μας πουλήσουν.

Νομίζω ότι ούτε σαν πελάτες δεν μας βλέπουν. Πόσο μάλλον σαν Πολίτες.

Σχόλια

Ο χρήστης Alexander Ydates είπε…
Ο πολίτης μένει πάντα μόνος φίλε μου, ο πολίτης!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"Συμμετέχω, Συμμετέχεις, Συμμετέχει, Συμμετέχουμε, Συμμετέχετε, Αποφασίζουν"

Σύνθημα σε τοίχο...

ΓΧ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Pesta re G.X giati otan ta leo ego nomizoun oti tous flertaro.
KKKlan

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!