Μείωση τώρα!


Τις τελευταίες μέρες λάβαμε δελτία Τύπου για πάγωμα των ανταποδοτικών τελών στο Δήμο Πολίχνης αλλά και στο Δήμο Τριανδρίας. Η ίδια πρακτική εφαρμόζεται σε πολλούς Δήμους σε όλη τη χώρα. Φαίνεται ότι εκεί οι Δήμαρχοι ή κολυμπάνε στο χρήμα ή δεν μαζεύουν τα σκουπίδια, ούτε κι ανάβουν τα φώτα.
Αντίθετα στον Δήμο μας η αύξηση που εγκρίθηκε είναι 2% για τις κατοικίες, 3% για τα καταστήματα και 4% για τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τράπεζες. Και βέβαια η δικαιολογία είναι προφανής: Σύμφωνα με τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου μας η αναγκαία αύξηση των τελών πρέπει να πάει στο 42,75 %!!!.Τα σημερινά τέλη (2008) αποφέρουν έσοδα 2.841.684,91 ευρώ.Οι προβλεπόμενες συνολικές δαπάνες για το επόμενο έτος 2009, οπότε και θα ισχύσουν τα νέα δημοτικά τέλη θα ανέλθουν στο ποσό: 4.056.599,35 ευρώ! Για να καλυφτεί η διαφορά των 1.214.914.35 ευρώ, απαιτείται η παραπάνω αύξηση. Αυτά λέει ο Δήμαρχος. Λέει επίσης ότι τα οικονομικά της ΤΑ για το 2009 θα είναι ανθηρά λόγω αύξησης των εσόδων από διάφορες πηγές (Λεπτομέρειες εδώ). Γι' αυτό και προτείνει μόνο την παραπάνω αύξηση.

Εγώ παρ' όλα αυτά έχω μερικές απορίες:
Απορία 1: Ο Δήμος είναι μαγαζί; Δεν προσφέρει κοινωφελές έργο; Δεν ασκεί κοινωνική πολιτική; Άμα είναι έτσι να μαζευτούμε καμμιά πενηνταριά γείτονες, να ναυλώσουμε ένα φορτηγό να μας μαζεύει τα σκουπίδια. Που ξέρεις; Μπορεί να βγούμε και κερδισμένοι.
Απορία 2: Οι άλλοι Δήμοι που δεν αυξάνουν τα τέλη πως ακριβώς τα βγάζουν πέρα; Μήπως να πάρουμε μεταγραφή π.χ. τον Δήμαρχο Πολίχνης για ένα εξάμηνο να μας δείξει τον τρόπο;
Απορία 3: Λαμβάνεται καθόλου υπόψη η γενικότερη οικονομική κατάσταση; Ο Δήμος μας κατοικείται από μεσαία και χαμηλομεσαία στρώματα, δηλαδή αυτούς ακριβώς που χτυπάει η οικονομική κρίση.
Απορία 4: Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών θα αυξηθεί; Αυξάνεται όλα αυτά τα χρόνια; Εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Ή μήπως όταν εννοούμε ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες εννοούμε τα άπειρα λαμπιόνια που μετατρέπουν τους Αμπελόκηπους σε Λας Βέγκας;

Δείτε τι δήλωσε η δήμαρχος Τριανδρίας, Πολυξένη Δρίτσα: «Παρά το γεγονός ότι η εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας προέβλεπε αύξηση, ώστε ο Δήμος να καταφέρει να ανταποκριθεί στις αυξημένες καθημερινές του ανάγκες, προχωρήσαμε στην απόφαση αυτή με στόχο να διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας, δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε. Η απόφασή μας αυτή δεν ήταν εύκολη, λαμβάνοντας υπόψη τις γενικότερες αυξήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι οποίες έχουν άμεσο αντίκτυπο και στα έσοδα του Δήμου, ωστόσο θεωρούμε ότι ο Δήμος οφείλει να επιδεικνύει το κοινωνικό του πρόσωπο στους πολίτες, όταν οι ανάγκες το επιτάσσουν. Στο πλαίσιο αυτό, καλώ όλους τους πολίτες της Τριανδρίας να συνδράμουν στο έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, τηρώντας τους κανόνες ανακύκλωσης αλλά και τον κανονισμό καθαριότητας. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο Δήμος να παρουσιάζει ευπρεπή εικόνα αλλά και να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και καλούμε όλους τους πολίτες να βοηθήσουν στο έργο αυτό». Σημειωτέον ότι στην Τριανδρία είναι η τρίτη συνεχή χρονιά, κατά την οποία τα ανταποδοτικά τέλη δεν αυξάνονται.

Και ο δήμαρχος Πολίχνης Κώστας Θεοδωρίδης:
«Η πολιτική μας αυτή απόφαση, σηματοδοτεί την ουσιαστική συμπαράσταση σε κάθε οικογένεια που πλήττεται από την οικονομική κρίση που μαστίζει κάθε συμπολίτη μας. Αυτή μας η ενέργεια σχετιζεται με τη γενικότερη πολιτική μας φιλοσοφία ότι ο Δήμος δεν είναι επιχείρηση αλλά μια κοινωνική ομπρέλα που καλύπτει τους δημότες. Έτσι, μετά την αύξηση του 2008 κατά 150 στον αριθμό, των νηπίων και βρεφών που φιλοξενεί ο Δήμος Πολίχνης στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τη μείωση των τροφείων σε αυτούς κατά 35%, των διδάκτρων στο Ωδείο κατά 10%, την παρέμβαση σε θέματα υγείας και πρόνοιας προς τους συμπολίτες μας, το πάγωμα των ανταποδοτικών τελών για το 2008 είναι η απόφαση μας που αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως ακολουθούμε με συνέπεια την πολιτική της κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης».

Οι Πολίτες των Αμπελοκήπων (μαζί με την ΔΕΑΚ) πρότειναν μείωση των Δημοτικών τελών κατά 5%. Η Διοίκηση του Δήμου ψήφισε αύξηση. Οι απορίες μου παραμένουν απορίες. Θα μου τις λύσει κανείς; Δήμαρχε;

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΤΗΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ,ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΟΜΠΙ.

ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ,ΕΚΑΝΕ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ?

ΑΝΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Περσινά ξινά σταφύλια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
7:41 πμ

Ότι δεν μας συμφέρει είναι και περσινό και ξινό ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσύ ρε φίλε τι ζόρι τραβάς; Γουστάρεις να πληρώνεις; Επειδή έκανε μείωση (αν έκανε) δηλαδή πέρσι καθάρισε; Οι άλλοι για τρία χρονια σταθεροί είναι. Μάλλος υπάλληλος του Δήμου θα είσαι.

ΓΧ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ούτε μάλλος ,ούτε υπάλληλος είμαι.

Απλά μου την δίνουν οι βλακείες.

Εκεί που σας συμφέρει τα ξέρετε όλα ,εκεί που δεν σας συμφέρει παθαίνετε αμνησία .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολιτική φίλε μου. Η τέχνη του ψέμματος. Κι ο Δήμαρχος αυτό δεν κάνει;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ήθελα να ξέρω με το κάνετε τόσο φτηνή αντιπολιτευση, τι κερδίζετε.

Το κάνετε έτσι για τον χαβαλέ η για να αυτoεπιβεβαιωθείτε ?
Ο χρήστης Alexander Ydates είπε…
Πλήρωσε μάγκα μου, πλήρωσε! Με δανεικά διοικείται ο δήμος και συ μιλάς για φτηνή αντιπολίτευση! Πάρε κι ένα εκατομμύριο ευρώ νέο δάνειο για να έχεις! Και του χρόνου, άλλο ένα! Η φτήνεια τρώει τον παρά!
Ταυτόχρονα, ρίξε και μια ψήφο στον Κυρίζογλου! Για τους Πολίτες δεν κάνεις!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
11:27 πμ

Εχω μια απορια .

Οι Πολίτες πως θα βρουν χρήμα δηλαδή για να πληρώσουν τις οφειλές ,θα τυπώσουν δικό τους η θα ταράξουν τον κοσμάκη στα τέλη ?
Ο χρήστης Alexander Ydates είπε…
Ο Δήμος Αμπελοκήπων κάνει 15 - 20 εκατομμύρια ευρώ τζίρο χρημάτων το χρόνο! Καμμία άλλη επιχείρηση στο δήμο μας δεν πλησιάζει αυτό το ποσό. Οι διαμαρτυρίες μας γίνονται για καλύτερη και αποδοτικότερη διαχείρηση. Τα χρήματα (χρωστούμενα και τακτικά) που πρόκειται να λάβει ο δήμος για το 2009 είναι τα περισσότερα της τελευταίας 10ετίας! Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει λόγος αύξησης και δανείων! Ο Κυρίζογλου θα χρεώσει τους δημότες περισσότερο απο τον Σταματουλάκη!
Κανείς δημότης μας ΔΕΝ μπορεί ν' αντέξει κι άλλα χρέη κι άλλες επιβαρύνσεις! (και μέχρι να πειστείς θα σου αδειάσουν το πορτοφόλι!)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ειστε τοπική αυτοδιοίκηση και δεν σας φτάνουν τα χρήματα? Θέλετε δάνειο για πληρώσετε το ρεύμα? Το γάλα και τις σερβιέτες των υπαλλήλων σας? Θέλετε να προκαλέσετε ακριβή και όχι φτηνή αντιπολίτευση? Θα χτίσετε πάρκιγκ με τον Φιλίππου στα θεμέλια?
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥΣΤΕΩΣ
Πάντα κοντά στον ΟΤΑ. Πάντα κοντά στον πρώτο πολίτη.
ΚΚΚλαν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Akoma kai sto Dimo Athinon pagomena emeinan...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
φτηνη δημαγωγια λεγεται να κατηγορεις τους πρωην για σπαταλες και κακοδιαχειριση οταν εισαι στην αντιπολιτευση και στα χρονια της δικης σου διοικησης να μεγαλωνεις το χρεος , με διαφορους τροπους .
ευκολη λυση ειναι να γινεσαι φορομπηχτης την ιδια ωρα που κανεις την παπια για τα χρωστουμενα της καθε εξουσιας προς τον πιο κοντινο θεσμο στους πολιτες.
ξεφτιλα εκλεγμενων αντιπροσωπων ειναι να διαχειριζονται τη σημερινη κατασταση σαν εκπροσωποι της κεντρικης εξουσιας αντι να προβληματιστουν αν μη τι αλλο για το πως θα σταθουν διπλα σαυτους που εχουν χρεος να σταθουν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πεστα ρε αγκαθε..επιτέλους κι ένα σχόλιο επι της ουσίας.


ΓΧ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ευχαριστω για τα καλα λογια .
τα ειχα αναγκη . ξυπνησα νωρις , καπνιζω ,η γυναικα μου κοιμαται και δεν μπορω να δω τηλεοραση.
το που θα βρεθουν τα χρηματα ειναι σοβαρη ερωτηση. την επαναλαμβανουν συνεχως οσοι τα κατεχουν.το αστειο ειναι πως τα βρισκουν και τα διαθετουν ακριβως οι ιδιοι οταν θελουν και με οποιο τροπο θελουν.
να σωθει για πχ η αγια οικονομια του τραπεζικου συστηματος κ της επισημης τοκογλυφιας.
για την ικανοποιηση οσων δεν λαικιζουν και την βρισκουν να πληρωνουν για υπηρεσιες τουλαχιστον προβληματικες, στο χωριο μου λενε το εξης
"ποιον τον γ..... και δεν χαιρεται?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ μαλλον ειδε εκεινη τη διαφημηση με τον τυπο που εβρισκε ξεχασμενα 50ευρα στις τσεπες του και νομιζει οτι ολοι ετσι κανουμε.οποτε νομιζει οτι δικαιουται να μας παρει μερικα.
ΕΛ ΣΙΝΤ.
Ο χρήστης paratiritis είπε…
O Mεγάλος Λάζαρος έχει μόλις επιστρέψει απο τον Πανάγιο Τάφο. Και επειδή κουβαλά όνομα βαρύ σαν νεκρανάσταση θεωρεί πως η έξοδος του δήμου από τον τάφο θα γίνει με ένα "δεύρο έξω, έχω δάνειο". Κι ο δήμος θα απαντήσει "αν είναι με προνομιακό επιτόκιο" και θα πεταχτεί όπως η Ρωμιοσύνη του Θεοδωράκη, "νατη πετιέται από ψηλά, αντριεύει και θεριεύει"
Άγκαθε και ΕΛ ΣΙΝΤ αν δεν έχετε πιστη στην ορθοδοξία είναι θέμα του πνευματικού σας και όχι του παμμακάριστου δημάρχου ημών επιτόκου.
Αντίχριστοιοιοιοιοιοιοι
(ΕΛ ΣΙΝΤ, επειδή η αγένεια του μπλόγκ ειναι παροιμιώδης, να σε καλωσορίσω εγώ ως ο πλέον αναρμόδιος)
ΚΚΚλαν τα εξαπτέρυγα πετάν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
20 Εκατομύρια!! Ωρε χρήμα που παίζει δίπλα μας. Γι' αυτό τόσο ζόρι... Και γιατί να μην πάρει δάνειο; Μήπως αυτός θα το πληρώσει; με ξένα κόλυβα ξές τι ωραιο μνημόσυνο κάνεις; Εγώ θα έκανα μείωση 10% και θα' παιρνα άλλο ενα εκατομυριάκι.. Θα βαζα και καμμιά 200 νοματαίους ακόμα στον Δήμο να πάρω τους ψήφους να ξαναβγώ, να βελτιώσω και τις υπηρεσίες μου και τέλος για φέτος ακόμη ένα μύριο να φέρω Βανδή σε βραδιά για τις Μητέρες, Ρέμο σε Βραδιά για τις Γριές άντε και τους Γέρους, Μακρυπούλια για Βραδιά Ποίησης και φυσικά Πρέκα για Βραδιά Θεάτρου (μαζί με Ντενίση άμα δεχτεί) Το σύνολο για φέτος 4.000.000 €. Του χρόνου καθότι πλησιάζουν εκλογές 5.000.000 και βλέπουμε. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση βρε. Έτσι πρέπει να διοικήσουν και οι Πολίτες. Απλά,καθημερινά και δοκιμασμένα πράγματα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΚΚλαν με το συμπαθειο αλλα εσυ εχεις αναγκη απο πολλες αναρτησεις και αυτο ειναι αξιοθαυμαστο στη σημερινη εποχη της μετριοτητας και του ελαχιστου.
κκκλαν ζεις εσυ μας παρακινεις
απο καρδιας και με ειλικρινη εκτιμηση ,οσο και να εχω συνειδηση οτι πιθανον να δουλευω την ματαιδοξια σου και να ενισχυω οτι πιο βρωμιο υπαρχει στην ψυχη σου
νασαι ακουραστος σε χρειαζομαστε
Ο χρήστης paratiritis είπε…
Eκτοξεύθεις στο απόγειο της εκτίμησής μου Τσε Άγκαθε ενισχύοντας ότι πιο βρώμικο υπάρχει στην ψυχή μου και την ποταπή ματαιοδοξία μου, δύο στοιχεία που με κάνουν να πορεύομαι αφαλώς και υπερηφάνως στα σκοτεινά μονοπάτια του μυαλού μου και του ανεγγιχτου αυνανισμού οίτινα προκαλούν αήθη σχόλια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση.
Ταπεινός υπηρέτης των βρωμερών σας φαντασιώσεων
ΚΚΚλαν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΡΙΣΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗ ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΒΡΩΜΙΑ ΣΟΥ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ,ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ .

ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ,ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ,ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Την απόφαση αυτή πήρε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του και αφορά τόσο στα ανταποδοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας όσο και στα τέλη προς οικιακούς χρήστες και επαγγελματίες και χρήσης κοινοχρήστων χώρων.

Ο λόγος που ο Δήμος Γλυφάδας δεν αυξάνει τα δημοτικά τέλη είναι, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρόπουλος προκειμένου να μην επιβαρυνθούν περισσότερο οι Δημότες σε μία περίοδο οικονομικής ύφεσης.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ,ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ .

ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ,ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ,ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ .


Ο Δήμαρχος τότε τι να πει ρε φίλε, που χρόοονια προσπαθούσε να γίνει δήμαρχος;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!