Αν είχαμε δήμαρχο σε αναπηρικό καροτσάκι


Ένας τυχαίος συνδημότης μας ξυπνά το πρωί και είναι δήμαρχος Αμπελοκήπων, καθηλωμένος σε καροτσάκι κι μένει στις εργατικές πολυκατοικίες. Οι εργατικές πολυκατοικίες έχουν μόνο σκαλιά και θα πρέπει έγκαιρα να ανταλλάξει το διαμέρισμά του με κάποιο στον ημιώροφο για να κάνει μια ράμπα και να μπορεί να βγαίνει από το σπίτι του. Κατόπιν θα είχε ένα μικρό πρόβλημα καθώς κανένα πεζοδρόμιο στις εργατικές δεν διαθέτει ράμπα για να κατέβει ο δήμαρχός μας στο δρόμο. Τα καταφέρνει όμως καθώς υπάρχουν ράμπες για αυτοκίνητα.

Θα κινηθεί ανάποδα στη Φιλιππουπόλεως μέσα από το δρόμο μια και τα πεζοδρόμια επίσης δεν έχουν ράμπες- τα περισσότερα. Θα συνεχίσει από τα φανάρια, πάλι ανάποδα και θα στρίψει δεξιά στην Πατριάρχου Γρηγορίου για το δημαρχείο. Θα αναγκαστεί να πάρει τηλέφωνο γιατί τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην είσοδο του εμποδίζουν τη διέλευση. Θα ξαναπάρει τηλέφωνο στο κυλικείο για να βγεί κάποιος, να ξεκουκουλώσει το ειδικό ασανσέρ, να το θέσει σε λειτουργία για να μπορέσει να μπει ο δήμαρχός μας. Δεν παίρνει το ασανσέρ γιατί όταν μπει δεν κλείνουν οι φαρδιές πόρτες για να ξεκινήσει. Από τις σκάλες είναι αδύνατο, άρα μένει στον ημιώροφο και διαμορφώνει ένα χώρο στο δημοτικό θέατρο για γραφείο αλλά και έναν χώρο για το δημοτικό συμβούλιο αφού δεν μπορεί να ανέβει (εξαιτίας του ασανσέρ)

Στην ορκωμοσία δεν θα μπορέσει να ανέβει ποτέ στη σκηνή του θεάτρου γιατί υπάρχουν μόνο απότομα σκαλοπάτια. Δεν θα μπορεί να περνάει από το πρωτόκολλο, το λογιστήριο, την τεχνική υπηρεσία…

Δεν θα μπορεί να μπει μόνος του σε καμιά εκκλησία λόγω σκαλοπατιών.

Στο δημοτικό ωδείο, στο ΚΕΠ και τη βιβλιοθήκη θα μπει.

Δεν θα μπει ποτέ μόνος του στο δημοτικό στάδιο «Καραμανλής», σε κανέναν πολιτιστικό σύλλογο, στην αστυνομία, στο Κέντρο Ιστορίας, στη δημοτική επιχείρηση, δεν θα μπει σε αστικό λεωφορείο, δεν θα μπορεί να μπει στα περισσότερα σχολεία, δεν θα μπορεί να πάει στην τουαλέτα κανενός κτιρίου.

Δεκάδες ΔΕΝ υψώνονται μπροστά του

Στραβά αρμενίζουμε, χρόνια τώρα

Καιρός να αλλάξουμε;

(Το παρόν κείμενο θα δημοσιευτεί στον ΚΑΤΟΙΚΟ Ιανουαρίου)

Κώστας Κρικέλης

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ωχ αρχίσαν οι προδημοσιεύσεις !
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα μεγάλο αυτοκόλλητο, που να λέει για παράδειγμα : ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΑ ΑΜΕΑ - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ, και να το κολλήσουμε σε όλα τα κτίρια των Αμπελοκήπων.
Θα μπορούσαμε επίσης να κάνουμε μια μαύρη λίστα των κτιρίων αυτών, να την κοινοποιήσουμε παντού και ένα αυτοκόλλητο να γράφει: ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ! Η να γράφει : ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΔΩ! ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!
Ενδιαφέρεται κανείς;

Δ.Ανδρέου
Ο χρήστης Κώστας Π. είπε…
Γουστάρω! Επιτέλους δράση! Μέσα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνω με τον Δαμιανο και προτεινω ακομη μια πορεια διαμαρτυριας υπερ της προσπελασιμοτητας απ'τις εργατικες κατοικιες ως το δημαρχειο με αναπηρικα καροτσια,καροτσια για μωρα και καροτσακια λαικης.
Η προταση δεν απευθηνεται μονο στους πολιτες των αμπελοκηπων αλλα και στις αλλες παραταξεις της αντιπολιτευσεις οπως και στην εθελοντικη εργασια,την ΛΑΜΟΣΑ,το περιοδικο κατοικος και οποιον αλλο συμφωνει.
ΕΛ ΣΙΝΤ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΙΜΑ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟ .

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΝΔΕΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ .

ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ,ΝΟΜΙΖΕΤΕ ?

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΜΕΡΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ,ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΙ ?
ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΒΑΤΕΣ ΣΤΑ ΑΜΕΑ ?

ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ,ΤΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητέ φίλε, η ντροπή για την δομή της κοινωνίας μας απέναντι στα ΑΜεα είναι αυτή που μας συνεγείρει? Που είδες την αντιπολίτευση?
Απλά το παράδειγμα του τυχαίου δημάρχου σε αναπηρικό καροτσάκι αναδεικνύει ανάγλυφα το πως ο "κυβερνήτης" του δήμου μας θα έμενε αποκλεισμένος από πράγματα που οι αλαζόνες αρτιμελείς απολαμβάνουμε

Η ιδέα του Δαμιανού είναι κάτι που μου άρεσε και θα είναι ένα πραγματικό χαστούκι στην κοινωνία μας (ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ!!!) αλλά και του Ελ Σιντ, όπου να διαμαρτυρηθούμε επιτέλους για το δικαίωμα ολων των πολιτών να κινούνται ελεύθερα
Κώστας Κρικέλης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο γνωστός τύπος με τα κεφαλαία που πάντα παίρνει το μέρος του Δημάρχου και όλα τα άλλα τα θεωρεί φτηνή αντιπολίτευση ξαναχτύπησε! Ρε μπας και είναι ο Δήμαρχος;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
8:50 πμ

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ,ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΟΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΖΕΣΤΕ, ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ,ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΚΕΤΕ ΝΑ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΤΑΙ .

ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΤΑΤΕ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ ,Η ΑΝ ΕΙΝΑΙ PRIVE ΤΟ ΚΛΑΜΠ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΩ.
Ο χρήστης Alexander Ydates είπε…
Τί πάει να πεί Ινστιτούτο Ενδοκοινωνιακής Αποκατάστασης; Στο site του Δήμου Αμπελοκήπων είναι καταχωρημένο, για μια εκδήλωση που έγινε στις 10 Νοεμβρίου με θέμα τον εθελοντισμό και την Αναπηρία.
Ξέρει κάποιος κάτι για την εκδήλωση; Δόθηκαν και βεβαιώσεις παρακολούθησης; Για ποιό λόγο;

Το πρόβλημα μετακίνησης των Αμεα αφορά και στη δυσχέρεια μετακίνησης όλων των δημοτών. Είτε στο δρόμο, με κάθε είδους όχημα, είτε πεζή. Μια συνολική διαμαρτυρία είναι μια καλή πρώτη αντίδραση. Και είμαι μέσα! Μπορώ δε να εφοδιάσω τον δήμαρχο με αναπηρικό καροτσάκι. Να τον βάλουμε να κάτσει (να τον δέσουμε κι αν χρειαστεί) για να σεργιανίσει σ' όλο το δήμο, αρχίζοντας απο την αναπλασμένη Γεννηματά!
Ο χρήστης Alexander Ydates είπε…
Προς ανώνυμο:
Ασφαλώς και δεν πρέπει να αποχωρήσεις! Είναι καλοδεχούμενη η παρουσία σου. μακάρι να είχαμε κι άλλους σαν εσένα.
Ο χρήστης anevlavis είπε…
Σωστά πράττει ο Κώστας Κρικέλης και αναδεικνύει αυτό το θέμα. Ο θόρυβος σίγουρα θα λειτουργήσει προς όφελος των ΑΜεΑ.
Γενικά όμως θέλω να πω τα εξής:
Ο πολιτισμός και η ποιότητα μιας κοινωνίας πρωτίστως χαρακτηρίζεται από τη συμπεριφορά της και τις ευαισθησίες της σε ειδικές κατηγορίες ατόμων. Πρωτίστως είναι κοινωνικό το πρόβλημα. Ας ξεκινήσουμε από τους εαυτούς μας. Τί κάνουμε εμείς; Όχι μόνο δεν φροντίζουμε για τις πολυκατοικίες μας να υπάρχει πρόσβαση για όλους, παρκάρουμε και στις λίγες ράμπες που υπάρχουν στους δρόμους.
Το να τα ρίχνουμε όλα σε έναν Δήμαρχο, δε λύνεται το πρόβλημα, περισσότερο μοιάζει με αντιπολίτευση και χάνουμε και το δίκιο μας.
Γι' αυτό κατά τη δική μου άποψη το βάρος θα πρέπει να πέσει στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.
Ο χρήστης Alexander Ydates είπε…
Χρόνια τώρα ανεβλαβή μου, ασκείται η "ευαισθητοποίηση" του κοινωνικού συνόλου, και βλέπεις τα αποτελέσματα...
Θυμός χρειάζεται κι ένας δήμαρχος μπροστάρης! μπροσταρόκριος που 'λεγε κι ο Καζαντζάκης! και πάψτε να σκέφτεστε ότι κάνουμε αντιπολίτευση! Το αντίστροφο κάνουμε! Σαν απλοί πολίτες ζητάμε πράγματα που ήδη έπρεπε να έχει φροντίσει όχι μονάχα ο εκάστοτε δήμαρχος αλλά και κάθε αρμόδιος! Όπως εσύ κάνεις καλά τη δουλειά σου έτσι κι ο κάθε αρμόδιος πρέπει να κάνει καλά το καθήκον του, όπως κι εγώ τη δική μου δουλειά κ.ο.κ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από που προκύπτει ρε παιδιά ότι τα χώνω στο δήμαρχο?
Που το βλέπεις ανευλαβή μου?
Επειδή "έβαλα" ΕΝΑΝ δήμαρχο σε αναπηρικό καροτσάκι?
Είναι ένα απλό δημοσιογραφικό εύρημα γιατί αν έγραφα για έναν απλό πολίτη που δεν μπορεί να μπει στο δημαρχείο, ούτε ίσως να διαβαζότανε η ανάρτηση.
Όταν όμως ο πρώτος πολίτης του δήμου είναι υποθετικά σε καροτσάκι, μας κάνει να διαπιστώνουμε το βάθος και την ουσία του προβλήματος καλύτερα.
Και φυσικά δεν σκέφτηκα τον Κυρίζογλου καλά να ναι ο άνθρωπος
Κώστας Κρικέλης
Ο χρήστης anevlavis είπε…
Αγαπητοί μου κ.κ. Υδάτη, Κώστα Κρικέλη και όσοι-ες διαβάζετε ή σχολιάζετε σε αυτή την ανάρτηση.

Θα κάνω λίγη κατάχρηση του χώρου και θα πω μερικές γενικότερες σκέψεις μου πάνω στο θέμα των ΑΜεΑ.

Στην κατηγορία των ΑΜεΑ δεν ανήκουν μόνο οι έχοντες κινητικά προβλήματα αλλά και ένα πλήθος άλλων ομάδων πχ τυφλοί, βαρήκοοι, άλλαλοι ή με προβλήματα στο λόγο, νοητικά υστερούντες, δυσλεξικοί κλπ, κλπ, κλπ.

Όλες αυτές οι κατηγορίες αντιμετωπίζουν σωρεία κοινωνικών αποκλεισμών, θα αναφέρω ένα παράδειγμα, το δικαίωμά τους στη σχολική φοίτηση με ίσους όρους. Υπάρχουν γι' αυτούς τα ανάλογα βιβλία ή τεχνικά βοηθήματα για να μπορούν να διδάσκονται ισότιμα με τους άλλους μαθητές; Ασφαλώς όχι.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια η πολιτεία αλλά και η κοινωνία ήταν σχεδόν αδιάφορη γι' αυτό το θέμα. Όσοι από αυτούς γράφονταν στο σχολείο απλώς απορρίπτονταν και εγκατέλειπαν, αυτό ήταν όλο.
Τα τελευταία χρόνια με την πρόοδο των επιστημών της αγωγής και τη δημιουργία κλάδου ειδικής αγωγής, άρχισε μια ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών (κυρίως της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης) και αρκετοί απλοί αλλά πρωτοπόροι εκπαιδευτικοί άρχισαν να ταράζουν τα λιμνάζοντα νερά. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί δεν σημαίνει ότι ήταν κακοί, απλά η άγνοια και η αίσθηση ότι αυτά τα παιδιά είναι δύκολα, τους έκανε κατ' αρχήν αρνητικούς. Σιγά σιγά όμως τα πράγματα άλλαξαν, η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ευαισθητοποιήθηκε και τα ΑΜεΑ έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και αποκτούν πλέον απολυτήριο Δημοτικού.
Αν ρίξετε μια ματιά σήμερα στο Δήμο Αμπελοκήπων, θα δείτε ότι λειτουργούν αρκετά τμήματα ένταξης και ενισχυτικής διδασκαλίας στα Δημοτικά μας Σχολεία γι' αυτά τα παιδιά. Εκεί που υπάρχει πρόβλημα είναι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν λειτουργούσε κανένα τμήμα ένταξης, δεν ξέρω τί γίνεται σήμερα. Αυτά τα παιδιά μετά το Δημοτικό, οδηγούνται πλέον στη σχολική εγκατάλειψη;

Έφερα αυτό το παράδειγμα, για να σας πείσω ότι η προσπάθεια για ευαισθητοποίηση μπορεί να έχει αποτελέσματα.
Σίγουρα ένας οποιοσδήποτε δήμαρχος ή πρόσωπο με υψηλή θέση μπορεί να επηρεάσει περισσότερο, αλλά επίσης πολύ μπορεί να επηρεάσει και ο κάθε απλός πολίτης.

Επίσης δεν αρκεί μόνο ο καταγγελτικός λόγος αλλά και άλλες μέθοδοι προσέγγισης για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης.

Αν η κοινή γνώμη ευαισθητοποιθεί, τα προβλήματα αυτών των ατόμων θα λιγοστέψουν κατά πολύ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατι ειναι τοσο δυσκολο σε αυτη τη χωρα να συμφωνησουμε στο αυτονοητο? τοσο επαναστατικο θεωρειται το αυτονοητο? εχουμε τυφλωθει απο τις τυχον κυριαρχες πολιτικες προτιμησεις μας ,απο την αναγκη να υπερασπιστουμε τι τελος παντων? τα κακως- κακιστα κειμενα ακομα και οταν αφορουν τις πιο ευαισθητες κατηγοριες του πληθυσμου?
να υπερασπιστουμε ενα προσωπο,το οποιοδηποτε της εξουσιας που το λιγοτερο αδιαφορει?
ναι να μιλησουμε για τις δικες μας ευθυνες αλλα αυτη τη στιγμη κατατιθεται μια υπεροχη περιγραφη και πολυ ομορφες προτασεις που αναδεικνυουν καταθεση ενδιαφεροντος ,αλληλεγγυη ,ανθρωπια εμεις ψαχνουμε την πιο φτηνη πολιτικη στα αχυρα.
σαυτη την απανθρωπη πραγματικοτητα για τους υγιεις και αρτιμελεις ,οχι για τους ανθρωπους που υποφερουν ψαχνουμε τις ενστασεις μας,αναδεικνυουμε την δυσπιστια μας.
θα πρεπει να δινει εξηγησεις ο κρικελης για το τι ακριβως εννοει .

επιτελους ας κανουμε πραξη το ελαχιστο γιατι το αυτονοητο δημιουργει προβληματα

καθε συμπτωση με παραπανω σχολια δεν εχει καμια σχεση
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνω απολυτως με τις παραμετρους του ανευλαβη και νομιζω οτι οι προτασεις που εγιναν και οσες τυχον πλευρες εντοπισουμε μπορουμε να τις συζητησουμε με ενα καλεσμα του ΚΑΤΟΙΚΟΥ για συναντηση σε ουδετερο σημειο και να συμφωνησουμε τις τυχον δραστηριοτες μας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το MSNBC πραγματοποιεί μία έρευνα για το αν η Γενοκτονία των Αρμενίων θα πρέπει να αναγνωριστεί από τις ΗΠΑ ή όχι. Μόλις λίγα λεπτά πριν τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: "Ναι" 20%, "Όχι" 80% !

Οι Τούρκοι έχουν κινητοποιήσει μία παγκόσμια εκστρατεία για την μη αναγνώριση της Γενοκτονίας (να ψηφίσουν "Όχι" στην έρευνα) αλλά εμείς δεν θα πρέπει να τους το επιτρέψουμε. Η Γενοκτονία των Αρμενίων αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, μεταξύ άλλων από τους Τούρκους ενάντια στην Ανθρωπότητα, και θα πρέπει οπωσδήποτε να αναγνωριστεί.
Παρακαλώ πολύ ψηφίστε "ΝΑΙ" (YES) στην ακόλουθη σελίδα και προωθήστε αυτό το μήνυμα σε όποιον γνωρίζετε.

Φιλικά

Τζεμίλ Τούράν


http://www.msnbc.msn.com/id/21253084
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ,ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ.
ΕΚΤΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ,ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ ΣΦΑΙΡΙΚΑ ,ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ .

ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ,ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ,ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ , ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ,ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ.
ΕΚΤΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ,ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ ΣΦΑΙΡΙΚΑ ,ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ .

ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ,ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ,ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ , ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το προβλημα της προσπελασιμοτητας δεντο αντιμετωπιζουν μονο τα ατομα με ειδικες αναγκες.Προβλημα εχουν και οι γυναικες (η και οι αντρες)που προσπαθουν να διασχισουν την πολη με καροτσι με μωρο.Το γελιο της υποθεσης (η το κλαμα)ειναι να προσπαθησεις να διασχισεις την 28η οκτωβριου απ'την μια της ακρη ως την αλλη στο πεζοδρομιο.Μιλαμε για το πιο φαρδυ πεζοδρομιο των αμπελοκηπων.
Αγανακτηση η Αντιπολιτευση?Δεν θυμαμαι πως λεγεται αυτο που νιωθεις.
ΕΛ ΣΙΝΤ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό που λέει ο Ελ Σιντ το έχω ζήσει παιδιά σαν νέος πατέρας πριν 2-3 χρόνια. Μιλάμε για την απίστευτη ταλαιπωρία, για ξεφτίλα τελικά. Και τότε σκεφτόμουν "φαντάσου τους συμπολίτες σε καροτσάκια..."
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωραιοι οι προβληματισμοι αλλα για δραση δεν ακουω τιποτα.Κι οχι ειδικα απεναντι στον μεγαλο τιμονιερη Λαζαρο (για να μην παρεξηγηθει και ο φιλος που γραφει με κεφαλαια)αλλα γενικα για να προκαλεσουμε συζητηση στην κοινωνια των αμπελοκηπων(γαμω την κοινωνια μου).
ΕΛ ΣΙΝΤ.
Ο χρήστης Κώστας Π. είπε…
Καλησπέρα κι από μένα. Απ' ότι κατάλαβα υπάρχει μια διαθεσιμότητα κάποιων ανθρώπων για να γίνει "κάτι" για τα ΑΜΕΑ. Βάζω πάνω δεξιά στην πρώτη σελίδα ένα μπανεράκι, ώστε να συγκεντρώσω κάποια mail ανθρώπων που πιθανόν ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο και βλέπουμε.τι λέτε;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φτάσαμε λοιπόν στην κρίσιμη φάση. Μπορούμε να βγάλουμε ένα αυτοκόλλητο και μια αφίσα με το ίδιο θέμα: To γράφημα που έβαλε στην ανάρτηση ο Υδάτης μέσα σε ένα απαγορευτικό σήμα και από πάνω τη λέξη "δυστυχώς!".
Να ξεκινήσουμε με τα δημόσια κτίρα και να τα κολλήσουμε. Σειρά έχουν οι εκκλησίες. Κατόπιν σύλλογοι και τέλος όχι με αυτοκόλλητα αλλά με ενημερωτικό φυλλάδιο σε καταστήματα της περιοχής.
Μετά την έναρξη της διαδικασίας να ορίσουμε μια Κυριακή πρωί, όπου θα έχουμε βρει αναπηρικά αμαξίδια και θα ξεκινήσουμε από την Πλατεία Επταλόφου μια αναγνωριστική πορεία για να δούμε πόσο προσπελάσιμη είναι κάποια διαδρομή που θα προκαθορίσουμε- ιδέα του Ελ Σιντ που σίγουρα θα προκαλέσει μεγάλη εντύπωση στην τοπική κοινωνία.
Προτείνω λοιπόν την ερχόμενη Τετάρτη ραντεβού στο καφέ του Νίκου στις 9.30μμ για να τα ξεκινήσουμε. Δεσμεύομαι να έχω έτοιμα τουλάχιστον αυτοκόλλητα και αφίσσες. Δεν θα υπάρχει υπογραφή κανενός φορέα εκτός να γουστάρουμε εμείς σαν παρέα να υπογράψουμε ΟΠΩΣ γουστάρουμε τις αφίσες και τα αυτοκόλλητα. Περιμένω αντιπροτάσεις
Κώστας Κρικέλης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγω λέω να μαζευτούμε περισσότεροι από τους 5-6 εδώ μάσα. Να το κάνουμε και λίγο γνωστό να μαζευτούν κι άλλοι
Ο χρήστης anevlavis είπε…
Πάντα φοβόμουνα αυτούς που φρόντιζαν για μένα, πριν από μένα, χωρίς εμένα.
Νομίζω λοιπόν ότι πριν γίνει οτιδήποτε, αρχικά πρέπει να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι, μέσω τών συλλόγων των ΑμΕΑ και να εισακουσθεί η γνώμη τους.
Μια δράση που θα πρότεινα (με σύμφωνοι γνώμη των εκπροσώπων των ΑμΕΑ) είναι να ερωτηθεί και να πιεσθεί έμεσα η δευτεροβάθμια εκπαίδευση για λειτουργία τμημάτων ένταξης και εξατομικευμένης διδασκαλίας.
Επιμένω ότι μετά το δημοτικό οι περισσότεροι μαθητές ΑμΕΑ εγκαταλείπουν το σχολείο, ενώ η εκπαίδευση κατά τον νόμο είναι 9ετής υποχρεωτική. Καιρός να ευαισθητοιποιηθούν και οι εκπαιδευτικοί των γυμνασίων.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΡΙΚΕΛΗ , ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ .
ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΣΟΥ , 5/12 1:19 ,ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΧΙΟΥΜΟΡ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ BLACK .

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ 6/12 1:12 ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΟΥ .
Ο χρήστης Κώστας Π. είπε…
Εγώ πάντως περιμένω mail. Συμφωνω με τον Ανεβλαβή ότι πρέπει να απευθυνθούμε και στους συλλόγους. Να το αφήσουμε το θέμα στην επικαιρότητα καμμιά βδομάδα κι αφού μαζευτεί ένας πυρήνας (ήδη υπάρχει απ' ότι βλέπω, απλά να μεγαλώσει) να γίνει μια συγκένρωση σε "οποιδήποτε έδαφος" να πέσουν ιδέες. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλές.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε
Αγαπητέ μου ΕΛ Σιντ, μετά την πρότασή μου για μια πρώτη συνάντηση, για να ξεφύγουμε από τα λόγια, ό,τι γράφτηκε βοηθά στο να παραμείνουμε στα λόγια
1. Να μαζευτούν κι άλλοι
(πόσους θεωρεί ο καθένας αρκετούς...)
2. Να απευθυνθούμε στα ΑΜΕΑ
(ενώ μιλήσαμε και για καρότσια παιδιών}
3. Να πιεσθεί η β΄βάθμια εκπαίδευση
(από ποιον? και η πρώτη μας αντίδραση είναι για την προσπελασιμοτητα)
4. "Βιάζομαι" για την αποκλειστικότητα
(Η "αποκλειστικότητα" θα ήταν να έβαζα το κείμενο ΜΟΝΟ στην εφημερίδα μου - αλήθεια στη συνάντηση που προτείνω τι είδους αποκλειστικότητα θα διεκδικήσω?)
Για να το κάνω ακόμα πιο δύσκολο προτείνω να απευθυνθούμε στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνω, να καλέσουμε ανοιχτές συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά, να έρθουμε σε επαφή με τους υπεύθυνους της παραολυμπιάδας, και μετά από άπειρες συνελεύσεις να... δράσουμε!
(Θυμάστε τον "Προφήτη μα τι Προφήτη"?)
Εγώ το μόνο που περίμενα ήταν να μου πείτε ότι είναι η Γιούλη, η Κατερίνα και κάποιοι άλλοιι σε αναπηρικά αμαξίδια που πρέπει να είναι οδηγοί μας στις πορείες- Ελ Σίντ, κανείς δεν αναφε΄ρθηκε σ' αυτές/
Και στην Ελλάδα της αβελτηρίας, πρότεινα ΝΑΙ, την άλλη κιόλας βδομάδα να μαζευτούμε να λύσουμε ΟΛΑ αυτά που προβληματίζουν για τη δράση μας, και να ξεφύγουμε από τις οθόνες των υπολογιστών μας.
Εγώ θα είμαι την άλλη Τετάρτη να πιω έναν καφέ και να κουβεντιάσω έστω και με έναν. έτσι έγινε με το Αναστασιάδη έτσι έκανε ΕΝΑΣ μόνος του κ Καστούρας, έτσι θα ξεκινήσουμε μια μικρή παρέα.
Η σφοδρο΄τερη καταιγίδα ξεκινάει πάντα με μια αθώα σταγόνα
Κώστας Κρικέλης
(Παρακαλώ μην κάνετε κριτική στο ποιόν μου αλλά στο πρόβλημα- εξάλλου είμαι ο μόνος που υπογράφει με το όνομά του- εκτός από τον Δάμο- και δεν ξέρω με ποιον πραγματικά συνομιλώ)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
File den exeis mathei na dras silogika. Afoy kai monos soy mporeis na to kanoniseis tote kanonise to.Zitises antiprotaseis me tis opoies diafoneis, tis eironeyesai kiolas kai theleis na oriseis ton mono ortho tropo mias silogikis drasis. Tha perimeneis na akouseis ti tha poun kai oi alloi. Allios kanto monos sou. San gnisios ellinas.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
-Ανέφερε σε παρακαλώ μια συλλογική δράση που συμμετείχες να διδαχτώ
-Αν έβγαζα μαζί σας την εφημερίδα θα είχαμε το πολύ τρεις εκδόσεις το χρόνοκαι τον επόμενο θα το κλείναμε.
- Όρισέ μου τον ορθό τρόπο δράσης
- Περιμένω γνώμες για δράση, όχι για αναβολή φίλε μου, έχω χορτάσει αναβολές και ματαιώσεις από αγωνιστές παντός είδους
- Αν ήμουν γνήσιος Έλληνας θα αδιαφορούσα ΤΕΛΕΙΩΣ, δεν θα έγραφα αυτό για το οποίο κινητοποιηθήκατε τουλάχιστον στα λόγια
- Ζήτησα να μην ασχολείστε με μένα γιατί υπογράφω επωνύμως ενώ εσύ μου τα χώνεις ανύνωμα- που είναι η δική σου πρόταση? απλά να περιμένω?
- Γιατί θεωρείτε ότι πρέπει να είστε αγενείς γράφοντας στο μπλογκ? έχω την αίσθηση ότι ως άνθρωποι είστε πολύ ευγενέστεροι. Γιατί?
Κώστας Κρικέλης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ειναι ζεστη η καρεκλα του υπολογιστη;
τι ωραιες συζητησεις με υπεροχες αντιπαραθεσεις χωρις να κοιταζομαστε στα ματια και καταθετοντας ο καθενας την αποψη του ανεξοδα.
επειδη εφτασα στα 48 και δεν ειμαι ο πιτσιρικας του υπολογιστη , αλλα αυτο το εργαλειο περαν της ανταλαγης αποψεων το βλεπω και σαν δυνατοτητα πιο ουσιαστικης επικοινωνιας για πραγματα που μπορουν να βοηθησουν στο να γινουν κοινα πραγματα ,αρκετα με το ζυμωμα.
οποιος θελει να ξεκινησουν καποιες δραστηριοτητες με τη συμμετοχη και του ιδιου ,ας ερθει την τεταρτη στον νικο στο καλεσμα του κρικελη
Ο χρήστης Κώστας Π. είπε…
Κύριοι..Ψυχραιμία. Μην επιτίθεστε ο ένας στον άλλον ρε παιδιά έτσι χωρίς λόγο. Έπεσε μια ωραία ιδέα, κανείς δεν διεκδίκησε δάφνες πρωτοτυπίας, ούτε ο Δαμιανός, ούτε ο Κρικέλης , ούτε κανένας άλλος. Τι σημασία θα είχε άλλωστε.
Στον Κρικέλη έχω να πω να μην δίνει καμμία σημασία σε ανώνυμα σχόλια που απλά αποπροσανατολίζουν την συζήτηση, να μην χάνουμε τον στόχο μας που είναι η δράση.
Έχετε υπόψην σας ότι εδώ μέσα δεν μπαίνουν μόνο μέλη των Πολιτών των Αμπελοκήπων , μπαίνουν άνθρωποι απ' όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Οπότε λίγος πολιτισμός δεν θα έβλαπτε. Προσωπικά όταν απαντάω σε κάποιον ανώνυμο, έχω στο μυαλό μου οτι αυτός θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε ..ο Καραμανλής ..ο Κυρίζογλου..ο Ελ Σιντ..ο Χλιμίντζουρας... Αν το σχόλιο είναι ανώνυμο και μου επιτιθεται προσωπικά απλά δεν απαντάω. Είναι μια τακτική στην οποία κατέληξα μετά από χρόνια τριβής σε ανάλογα μπλογκς και φορουμς. Σας την προτείνω. Το να κάθεσαι να απαντάς στον κάθε ανώνυμο - που επαναλαμβάνω θα μπορούσε να είναι ο οποισδήποτε, ακόμα και εσύ ο ίδιος!- είναι απλά χάσιμο χρόνου.
Με τον Ανευβλαβή συμφωνώ ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και να μπορούσαν να πάνε τα παιδιά εκεί, θα μπορούσαν να μπούνε στο σχολείο; Οπότε προτείνω να επικεντρωθούμε στο θέμα της προσπελασιμότητας σε αυτή τη φάση και ναι πρέπει να ενημερώσουμε τους συλλόγους για να γίνει λίγο πιο μαζική η κατάσταση.
Επίσης συμφωνώ με τοκ Κρικέλη για την αμεσότητα του εγχειρήματος αλλά πραγματικά θα ήθελα να ακούσω κι άλλες γνώμες. Απ' ότι βλέπω στα τελευταία σχόλια εγώ, ο Κρικέλης και κάνα δυο ξέμπαρκοι αυτή τη στιγμή γράφουν, οπότε κάθε απόφαση είναι μάλλον βιαστική. Ειναι Σ/Κ, οι περισσότεροι μπαίνουν απ' τις δουλειές τους (πχ δεν βλέπω τον Δαμιανό Ανδρέου, Ελ Σιντ, Υδατη, κλπ). Εγώ θα κρατήσω το θέμα όσο ζεστό μπορώ μέχρι την Δευτέρα το μεσημέρι.
Το να μαζευτούμε λίγοι παραπάνω σημαίνει ότι το εγχείρημα θα ξεφύγει από τα όποια όρια της Κίνησης πράγμα που για μένα είναι ζητούμενο για το συγκεκριμένο θέμα. Έτσι δεν είναι;

Κώστας Πραντσίδης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλες και χρησιμες οι προτασεις αλλα εγω θα ειμαι την τεταρτη στο 'καφε'.
Δεν με νοιαζει αν υιοθετηθει η δικη μου προταση,του δαμιανου η καποια καινουργια.Αρκει να κανουμε κατι.
ΕΛ ΣΙΝΤ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ,(6 Δεκέμβριος 2008 9:17 πμ),ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΔΕ.

ΒΛΕΠΩ ΜΕΤΑ ΛΥΠΗΣ ΜΟΥ ,ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ,ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΡΟΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ,ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΤΙΜΑ .

ΔΙΚΟ ΣΟΥ , ΦΙΛΕ , ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ,ΓΕΜΙΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΦΙΣΕΣ, ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΦΩΤΟ , ΔΙΚΗ ΣΟΥ, ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟ (ALL RIGHTS RESERVED).

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ.

"ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ".
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κεφαλαιογράπτη δεν έχεις προτείνει ΤιΠΟΤΑ, και βρίσκεις μια καλή αφορμή να ξαναφτύσεις για να την κάνεις γιατί είσαι μάλλον η κατηγορία που φτύνει ΜΟΝΟ.
Ποιος είναι ο κίνδυνος ρε μεγαλε αν εγω κολλήσω δεκα αυτοκόλλητα? Θα σου στερήσω τη χαρά να το κάνεις σε τέσσερα χρόνια ΟΤΑΝ το αποφασίσεις?
Κάνε ότι νομίζεις υπέρ των αμεα με τον τρόπο σου όποτε θες και εγώ δίπλα σου.
Σταματα να βλέπεις φαντάσματα
Κώστας Κρικέλης
(έκλεισα τραπεζι για εξι στο Νίκο για την Τετάρτη. αν είμαστε λίγότεροι θα πάρουμε ταξί)
Ο χρήστης Κώστας Π. είπε…
Θα ξαναπαρακαλούσα για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα να λείπουν οι προσωπικές επιθέσεις, αντεγκλήσεις ειρωνίες κλπ. Υποτίθεται ότι όποιος κάθεται να διαβάσει ένα τέτοιο θέμα και να γράψει κάποιο σχόλιο γι 'αυτό, τον ενδιαφέρει λίγο παραπάνω. Μ' αυτή την τακτική διώχνουμε κάποιον κόσμο που πιθανόν να ενδιαφέρεται επίσης.Για ΑΜΕΑ μιλάμε ρε παιδιά!
Για τον φίλο με τα κεφαλαία θα χαρώ πραγματικά να τον δω την Τετάρτη
Έλα εσύ και μη στεναχωριέσαι. Θα τον κανονίσουμε τον Κρικέλη.

:) (αυτό για όσους δεν κατάλαβαν είναι γέλιο, άρα χιούμορ. μην παρεξηγηθούμε κιόλας..)

Κώστας Πραντσίδης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φίλε Πραντσίδη οφείλεις ως οικοδεσπότης να προστατεύεις ΠΡΩΤΟΣ με παραίνεση τους γράφοντες και όχι να τους αφήνεις βορά στον κάθε ανώνυμο "συμβουλεύοντας" να αγνοούμε ό,τι γράφεται. Εγώ αισθάνομαι την ανάγκη να απαντάω όταν μου επιτίθενται συστηματικά και συκοφαντικά. Και το κάνω επειδή δεν το κάνεις εσύ ή ο Υδάτης!!! Τι να την κάνω την "ελευθερία" του μπλογκ όταν γράφω την ανάρτηση, προτείνω ιδέες και διάφοροι με πολλαπλά ψευδώνυμα με λοιδωρούν κι εσείς σιωπάτε. Κι όταν επανειλημμένα τους τονίζω να μην αναφέρονται σε μένα αλλά στο θέμα
Δεν το βουλώνω φίλε μου
Κ.Κρικέλης
Ο χρήστης Alexander Ydates είπε…
Όταν γράφουμε και συζητάμε δημόσια, αναλαμβάνουμε την ευθύνη, ταυτόχρονα, για δυο βασικές αρχές: 1. τον αυτοέλεγχο και αυτολογοκρισία και β. τον σεβασμό της αξιοπρέπειας όλων.
Αυτές είναι και οι δύο απο τις βασικές αρχές που διέπουν την ελευθερία. Το blog είναι ελεύθερος διάλογος. Η ανώνυμη επίθεση σε επώνυμο υπογράφοντα είναι αποδεκτή, μόνο όταν δεν προσβάλλει, αλλά εάν προσβάλλει τότε χαρακτηρίζει τον επιτιθέμενο. Κανείς μας ωστόσο, δεν πρέπει να το παίζει χωροφύλακας, προστατεύοντας και απαγορεύοντας. Μακρυά απ εμάς αυτά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απάντησέ μου λοιπόν Υδάτη γιατί πρέπει να υφίσταμαι τον "ελεύθερο διάλογο" όταν έχω μια εφημερίδα που απευθύνεται σε πολύ περισσότερους ανθρώπους και την αφήνω στην άκρη για να πρωτοδημοσιεύσω στο μπλογκ σας, να "συζητάω" με τον κάθε τελειωμένο ανώνυμο που δεν έχει άποψη?

Όπως Υδάτη μου τη λες, έτσι περίμενα να την πεις και σε κάτι περίεργους. Αντίθετα του γράφεις "Είναι καλοδεχούμενη η παρουσία σου. μακάρι να είχαμε κι άλλους σαν εσένα".
να τους χαίρεσαι λοιπόν και άσε τα "μακριά από μας" δε χρειαζόμαστε πιστοποιητικά πολιτικής νομιμοφροσύνης. Κάνε "διάλογο" μαζί τους. Δεν αντέχω την "ελευθερία" που γίνεται ανελέητος και ανώνυμος φασισμός.
ΑΡΝΟΥΜΑΙ!!!
(Δεν ξαναπαντώ σε κανέναν, παρά μόνο θα μιλήσω με πέντε ανθρώπους την Τετάρτη για το πρόβλημα όχι για τα φιλοξενούμενα-αμεα Ανθρώπους με εξευτελιστικές ανωνυμίες.)
Κ.Κρικέλης
Ο χρήστης Alexander Ydates είπε…
Η αντίθεση γεννά τον διάλογο κι αυτή είναι καλοδεχούμενη! Η δε ελευθερία έχει και το κόστος της. Δεν είμαι αυτός που θα διορθώσει τον κόσμο γι αυτό και δεν χορηγώ πιστοποιητικά πολιτικής νομιμοφροσύνης κι ούτε θα το κάνω ποτέ μου. Πολύ πρόσφατα έπεσα θύμα κακόπιστων και υβριστικών σχολίων. Μέχρι χρυσαυγίτη με αποκάλεσαν. Σε τέτοιο διάλογο δεν καταδέχτηκα να μπώ, ν ' απαντήσω και να υπερασπίσω τα γραφόμενα και τον εαυτό μου, επειδή ήταν μάταιο! Κι επειδή ο ελεύθερος διάλογος περιέχει και την ανωνυμία, αυτό δεν σημαίνει πως θα πάψω να γράφω και να εκφράζομαι επειδή κάποιοι ανώνυμοι θα επιτεθούν και θα μ αδικήσουν!
Δικός σου...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το χάσατε το θέμα με τις μαλ...αντε μη πω! Α ρε Κλαν που είσαι;

ΓΧ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΠ'ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΑΝΤΣΙΔΗΣ ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ.(ΕΑΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ)

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ,ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ, ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠ'ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ .

ΕΚΦΡΑΖΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ,ΑΝ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ,ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ Η ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ.

ΕΑΝ ΕΝΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ,ΑΝΘΡΩΠΟΣ ,ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ,ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ Μ' ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.

Μ' ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΤΟΜΑ ,ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ,ΠΟΛΥ ΧΑΛΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ,ΠΑΡΕΚΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ .

ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΦΙΛΕ ΠΡΑΝΤΣΙΔΗ , ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ,ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ,ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ,ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙΣ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΟΤΙ ,ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ, ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΒΑΒΕΛ.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ,ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ,ΑΠΟ ΤΟΥΔΕ ΜΟΝΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΜΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΙΟΣ ΚΑΙ Μ' ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ .
ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΓΕΝΝΑ ΕΡΙΔΕΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΑΠΟΣΥΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΒΩ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ, ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ.


ΕΝΑ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ, ΑΠΟΒΑΛΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ .
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ , ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΟΥ ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ .

ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ?
Ο χρήστης Κώστας Π. είπε…
Καλημέρα

Τώρα, να απαντήσω; Κοίτα να δεις τι γίνεται. Αν απαντήσω θα συνεχιστεί αυτός ο διάλογος, αυτή η "Βαβέλ" όπως ειπώθηκε. Αν δεν απαντήσω θα χαρακτηριστώ αγενής και ανάγωγος.
Κύριοι, φτιάξαμε αυτό το μπλογκ για να έρθουμε σε επικοινωνία με ανθρώπους του Δήμους μας κυρίως, αλλά και με άλλους, με ανθρώπους που δεν είναι ανάγκη να σκέφτονται σαν και μας και μπήκαμε σ' αυτήν την διαδικασία γιατί "κάτι" μας τρώει. Αυτό το "κάτι" είναι για τον καθένα μας διαφορετικό.
Άλλος θέλει να ασκεί κριτική, άλλος αντιπολίτευση, άλλος να γίνει διάσημος, άλλος να πάρει ψήφους, άλλος να αναδείξει ένα θέμα που τον απασχολεί κ.ο.κ.
Ο Κώστας Κρικέλης με την αποδεδειγμένη του αγάπη για τον Δήμο -αυτό νομίζω είναι κοινά αποδεκτό- θέλησε να αναδείξει ένα θέμα πάντα επίκαιρο, ένα θέμα που όντως σηκώνει συζήτηση και δράση -κι αυτό νομίζω είναι αποδεκτό-. Έπεσαν κάποιες ιδέες από Δαμιανό Ανδρέου και Ελ Σιντ. Κάποιοι "τσίμπησαν". Κανονίστηκε και ραντεβού. Κάποιοι θα είναι εκεί. Θα γίνει κάτι; Ίδωμεν...
Ο "Κεφαλαιούχος" -και κάποιοι άλλοι- διαφώνησαν. Δικαίωμα του(ς). Όμως σίγουρα κι αυτόν κάτι τον "τρώει" για να είναι εδώ μέσα και να σπάει τα @@ του. Και τέτοιους ανθρώπους τους θέλουμε γιατί έχουμε κάτι κοινό.
Προσωπικές επιθέσεις και αντεγκλήσεις πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχουν, ειδικά σε ένα ποστ για τα ΑΜΕΑ. Απευθύνομαι σε όλους μας. Αν θέλετε να βρίσετε, να προσβάλετε, να κράξετε κάποιον από δω και στο εξής θα παρακαλούσα ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΕΜΕΝΑ. Το εννοώ αυτό.
Η δράση του μπλογκ μας ευελπιστώ ότι δεν θα μείνει εδώ. Προτείνω στον "Κεφαλαιούχο" και στον καθένα απο σας που έχει ένα θέμα που τον τρώει να γράψει κάτι και να μας το στείλει. Εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις θα προσπαθήσουμε να το αναδείξουμε.
Για μένα είναι εύκολο να "οδηγήσω" το μπλογκ. Ξέρετε, μπορώ να βάλω μια λειτουργία να βλέπω όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν και να κόβω όποια θέλω. Ή να μην έχουμε καθόλου σχόλια. Το κάνουν πολλοί. Οι περισσότεροι. Αυτό είναι το ζητούμενο; Νομίζω κανείς δεν το θέλει αυτό. Άρα, από την στιγμή που υπάρχει αυτή η -ας την πούμε- ελευθερία θα συμβαίνουν συνεχώς διάφορα τέτοια. Ε και;
Η λύση ξέρετε ποιά είναι; Δοκιμασμένη και σίγουρη. Να "ανοίξει" το μπλογκ. Να γενιούνται πρωτοβουλίες. Να παράγεται πολιτικός λόγος. Να βγαίνουν δράσεις. Και αυτά όλα δεν θα τα κάνουμε εμείς. Εσείς θα τα κάνετε. Απλά εδώ βρέθηκε ο τόπος συνάντησης σας.

Κώστας Πραντσίδης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κωστα εισαι @@$#%&^*$#@??...
δεν εχω τιποτα μαζι σου,απλα ακολουθω την προτροπη σου για τις βρισιες!
ΕΛ ΣΙΝΤ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
χωρις καμια διαθεση ενοχοποιησης. παρακολουθηστε την πορεια των αποψεων του κεφαλαιουχου.
εβαλε θεμα προσβολης του δημαρχου χωρις κανεις να το αναφερει.
επιτεθηκε προσωπικα στον κρικελη καταλογιζοντας του σκοπιμοτητα το λιγοτερο και ιδιο οφελος.

θεωρησε αρνητικο το να γινει στην ουσια η οποιαδηποτε ενεργεια.

επιτεθηκε και παλι προσωπικα στον κρικελη και ενω παρουσιαζεται σαν γνωστης ,κανει τον εκπληκτο για την ιδιοτητα του.
ειναι ο μοναδικος που δεν συμετεχει σε επιπεδο προτασεων αλλα προσπαθει να οξυνει συνεχως μια αντιπαραθεση.
επειδη δεν ειμαστε ανοητοι και μπορουμε να βγαλουμε τα συμπερασματα μας , πολυ σωστο το ελευθερο της επικοινωνιας μας , αλλα μην τσιμπαμε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
με απειρη αγαπη.
ραντεβου την τεταρτη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οποιος γνωριζει καποιον απ'την εθελοντικη εργασια η τον συλλογο γονεων των ΑΜΕΑ ας τους παρει κανενα τηλεφωνο ρε παιδια για την τεταρτη!
ΕΛ ΣΙΝΤ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
αφηστε με να προχωρησω λιγο παρακατω, πού μα στον κρεμο φυσικα, γιατι και που εχω δυο ποδια δυο χερια, ακουω,βλεπω,δηλ. ειμαι αρτιμελης(χα) παλι δεν μπορω να περπατω σ ολα τα πεζοδρομια της πολης μας, παλι αναγκαζομαι να κατεβαινω στο δρομο,παλι αφηνω χωρις διαμαρτυρια να μου κλεβουν ζωτικο χωρο.Αλλα μηπως και στις κατασκευασμενες για αναπηρικα καροτσακια απο τους δημους διεξοδους δεν παρκαρκαρουμε ασυστολα;ενω λιγα μετρα παρακατω θα μπορουσαμε να βρουμε επισης θεση;
Ο χρήστης paraxeno είπε…
μαζί σας, εάν μου δίνετετ την αδεια το ποστ σας αυτό και όποια άλλη ενημέρωση να την αναρτήσω στο προσωπικό μου μπλογκ καθώς και άλλη τυχόν ενημέρωση που θα αναρτήσετε

το μπλογκ σας το βρηκα απο μηνυμα που στειλατε στο οικολογιο...

καλή δύναμη παιδιά
Ο χρήστης Κώστας Π. είπε…
Βέβαια φίλε...Σ' ευχαριστούμε..
Ο χρήστης Κώστας Π. είπε…
Φίλη ήθελα να πω... :)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Aύριο γίνεται η πρώτη μας διερευνητική συνάντηση για να αναλάβουμε δράση στο θέμα τη προσπελασιμότητας στην πόλη μας, στο καφέ του Νίκου, στις 9.30μμ.
Κώστα φέρε εκτύπωση του αυτοκόλλητου που συνδιαμορφώσαμε να ακούσουμε κι άλλες ιδέες.
Καλή αντάμωση
Κώστας Κρικέλης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλή αντάμωση ορέ λεβέντες και λεβέντισες
Δ.Ανδρέου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλή αντάμωση ορέ λεβέντες και λεβέντισες
Δ.Ανδρέου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλή αντάμωση ορέ λεβέντες και λεβέντισες
Δ.Ανδρέου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωχ απο την συγκίνηση πάτησα τρείς φορές κλικ.
Συγνώμη ορέ πατριώτες!
Δ. Ανδρέου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωχ ,ενα χαρτομαντηλο ορε.!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επειδή μου τηλεφωνούν για το αν ισχύει για σήμερα η συνάντηση στο Νίκο, ναι παίδες, ισχύει στις 9.30μμ
Τα λέμε
Κώστας κρικέλης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΗΝΩΝ !

Δ.Ανδρέου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οπα ,ο Ανδρέου ειναι τελικα ο "κεφαλαιογραπτης" ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βρε ποιος ξυπνα τοσο πρωί ;

Δ. Ανδρέου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ολοι οσοι ειναι εργατικοί.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!