ΕΠΕΙΓΟΝ! Ο Δήμαρχος γκρεμίζει το εργοστάσιο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ!

ΕΠΕΙΓΟΝ! Ο Δήμαρχος γκρεμίζει το εργοστάσιο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ!

Από το πρωί σήμερα άρχισαν οι προεργασίες για το γκρέμισμα του εργοστασίου Αναστασιάδη, στους Αμπελόκηπους! Με εντολή του δήμαρχου κ. Κυρίζογλου συνεργεία του εργολάβου, στον οποίο ανατέθηκε η κατεδάφιση, άρχισαν και τοποθετούν λαμαρίνες, περιφράσσοντας το κτίσμα. Είναι προφανές ότι η κατεδάφιση θα αρχίσει εντός των επόμενων ημερών.

Με πρόφαση την ανάγκη για δημιουργία θέσεων παρκαρίσματος ο δήμαρχος προβαίνει σε μια αδικαιολόγητη βαρβαρότητα. Γκρεμίζει ένα απο τα τελευταία κομμάτια της φτωχής ιστορίας του τόπου μας, ένα απο τα τελευταία δείγματα βιομηχανικών κτιρίων της γειτονιάς μας, το υφαντουργείο Αναστασιάδη. Σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει καταδικάσει τίς προθέσεις της δημοτικής αρχής και δεν πρόκειται να επιτρέψει την εκβιαστική κι αποτρόπαια πράξη του Δημάρχου!

Το υφαντουργείο Αναστασιάδη μπορεί να μην έχει την ιστορική αξία του Λευκού Πύργου, είναι όμως αναπόσπαστο κομμάτι των Αμπελοκήπων, με μεγάλη συναισθηματική αξία για τους δημότες μας, πολύ μεγαλύτερη για το παρκάρισμα των αυτοκινήτων, για τα οποία θυσιάζεται. Είναι ντροπή!

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!


(οι φωτογραφίες είναι του Κ. Κρικέλη)


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να καθορισουμε αμεσα κοινη συναντηση, ,απο ολους οσους δεν αποδεχονται την κατεδαφιση με ενα και μονο περιεχομενο.
Εκδηλωση αντιδρασεων για την συγκεκριμενη επιλογη της δημοτικης αρχης.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αφήστε τους ανθρώπους να κάνουν την δουλειά τους. Μένω αμπελόκηπους και κάνω πάνω από μισή ώρα να βρω παρκιν όταν γυρνάω από την δουλειά μου.Δεν το συζητώ για το βράδυ.

Προτιμώ ένα πάρκιν παρά ένα μισογκρεμισμένο εργοστάσιο...

Γιώργος Τ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φιλε Γιωργο ,για ποσο νομιζεις θα εχεις εξασφαλισμενο παρκιγκ;
Γιατι το διλλημα να ειναι το μισογκρεμισμενο εργοστασιο η παρκιγκ;
και οχι ενας ανανεωμενος-αναπλασμενος έπισκεψιμος ιστορικος χωρος για τους Αμπελοκηπους;
Δεν οφειλουμε να αφησουμε κατι στα παιδια μας περαν των ΙΧ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάλι με τον Δήμαρχο τα βαλετε.

Κάνει ?
Γιατί να το κάνει ?

Καθυστερεί?
Γιατί καθυστερεί?

Τελικά ,τι πρέπει. Να κάνει η να μην κάνει κάτι ο Δήμαρχος ,αποφασίστε!
Γιατί βλεπω οτι οτι ενεργεια και να γίνεται απο μέρους του ,ειναι κακώς δεχούμενη εξ υμών.

(δεν είμαι ο Δήμαρχος ,ούτε εργαζομαι στο Δημο).
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν ειναι αντιπολίτευση φίλε μου
ΠΟΛΕΜΟΣ είναι τώρα
FF
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
να κανει ο δημαρχος ,οχι να γρεμισει.
γεια σου FF απο το ισραηλ.
.ανωνυμος FFF
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο-Η κάθε Δήμαρχος ένα πράγμα δικαιούται και μόνο : ΝΑ ΚΑΝΕΙ !
Το τι θα κάνει βέβαια, δεν είναι αποκλειστικό του δικαίωμα να το αποφασίζει, αλλά δικαίωμα όλων των δημοτών.
Στην συγκεκριμμένη περίπτωση, μας έλεγε στο προεκλογικό του πρόγραμμα ότι θα το γκρεμίσει για να το κάνει πάρκιγκ αυτοκινήτων, εφ΄ όσον δεν κατάφερε 6 χρόνια τώρα, να φτιάξει το περιβόητο υπόγειο πάρκιγκ στο Φιλίππου;
Το συγκεκριμμένο οικόπεδο αγοράστηκε για χρήση πρόνοιας. Είναι έτοιμος ο Δήμος να ανεγείρει εκεί κτίριο για τα ΚΑΠΗ, όπως προβλέπει η χρήση γής του μέσα από ΦΕΚ, εδώ και δέκα χρόνια περίπου;
Είναι το κτίριο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και πρέπει να κατεδαφιστεί πάραυτα;
Ας απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα και το ξανασυζητάμε.

Δ. Ανδρέου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επομένως αφού κάνει ,προς τι ο θόρυβος ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι της κατεδάφισης φίλε μου
FF
Ο χρήστης Erisadesu είπε…
Γιώργος Τ
το αυτοκίνητο σου είναι πιο σημαντικό απο τα παιδιά σου έτσι;

Ανώνυμε...ο δήμαρχος σας καλά θα κάνει να αρχίσει να δημιουργεί όλα αυτά που έταξε. Για αρχή και μετά να κάνει τον δήμο πιο προσιτό στον πολίτη και όχι μόνο στον επιχειρηματία. Γενικότερα ας κάνει κάτι με υπευθυνότητα και λογική σκέψη γιατί έχει καταντήσει γραφικός σαν τον Νομάρχη.

και γιατί γράφετε σαν ανώνυμοι εδώ μέσα; Τι φοβάστε το 1,50 για δήμαρχο; Τον Μικρό Ψωμιάδη των Αμπελοκήπων;

Παυλίδου Ε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πετυχημενο το γκραφιτι παιδια, στου Αναστασιαδη.
Πηραν χρωμα οι λαμαρινες.
Σας βλεπω αποφοσισμενους ,αντε και σε ανωτερα.
Παρακαλω γραψτε οσοι ασχοληθηκατε με αυτο , τι σκεφτεσται να κανετε απο εδω και περα γιατι θα ειθελα να συμμετεχω και εγω ,πιθανον και αλλοι πολλοι.
"να σωσουσουμε οτιδηποτε αν σωζεται"
Ο χρήστης anevlavis είπε…
Αγαπητοί συντρόφοι

Έτσι όπως είναι σήμερα οι Αμπελόκηποι, με τόνους τσιμέντου και με ελάχιστες έως ανύπαρκτες εκτάσεις πρασίνου στο δομημένο χώρο τους (πλην στρατοπέδου), προσωπική μου άποψη είναι ότι:"δημιουργεί όποιος γκρεμίζει και καταστρέφει όποιος χτίζει".
Μακάρι να βρεθεί κάποιος που θα γκρεμίσει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα (αποζημιώνοντας φυσικά στο ακέραιο τους ιδιοκτήτες) και στη θέση τους να δημιουργήσει χώρους πρασίνου και υπόγεια πάρκιγ. Δυστυχώς και το πάρκιγκ είναι μεγάλο πρόβλημα.
Να έρθουμε τώρα στο προκείμενο, το εργοστάσιο Αναστασιάδη. Με καθαρά ιστορικά κριτήρια δεν συναινώ στην κατεδάφισή του. Ως μέλος κάποιου σωματείου, συμμετείχα σε σχεική συζήτηση με τον Δήμαρχο. Ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, επικαλέστηκε ότι το οικόπεδο θα περιέλθει ξανά στον ιδιοκτήτη του αν δεν χρησιμοποιηθεί για τους λόγους που αγοράστηκε (κάτι για ΚΑΠΗ νομίζω). Σε κάθε περίπτωση δεσμεύτηκε να διατηρήσει την ιστορική του μνήμη (υφαντουργική μηχανή, πρόσοψη κλπ). Σκέφτομαι μήπως θα ήταν σκόπιμο να απευθυνθούμε στο Υπουργείο Πολιτισμού, μήπως εκείνο ενδιαφέρεται να το πάρει και να το αναπαλαιώσει; Μήπως έγινε καμιά τέτοια ενέργεια από τους επικαφαλής των άλλων παρατάξεων που και αυτοί διαφωνούν με την κατεδάφιση;
Ο χρήστης Alexander Ydates είπε…
Η προστασία της ιστορικής μνήμης των Αμπελοκήπων επαφίεται στον καλώς εννοούμενο τοπικισμό των ανθρώπων. Ούτε το Υπουργείο Πολιτισμού ούτε και κάποιος άλλος φορέας πρέπει να αποτελούν δεσμευτικές αρχές για κάτι που είναι αναγκιαίο. Κι είναι ανάγκη μεγάλη να προστατέψουμε τα τελευταία 5-6 κτίρια, που απέμειναν στον τόπο μας. Όπως και τις προσφυγικές παράγκες στο Καϊστρι. Τόπος χωρίς μνήμη γίνεται προσωρινός, όπου κατοικούν αναγκαστικά οι περαστικοί. Η διάσωση, λοιπόν του χώρου Αναστασιάδη είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε ένα άλλο τρόπο, για να ομορφήνουμε την περιοχή. Οι αρχιτέκτονες μπορούν να κάνουν θαύματα και να φτιάξουν εκεί ένα αριστούργημα, που θα ωφελήσει τους περίοικους και θα δώσει μεγαλύτερη αξία στην περιοχή τους. Τότε θα το καταλάβει και ο φίλος Γιώργος Τ, που βασανίζεται κάθε μέρα κι αυτός, όπως όλοι μας, ψάχνοντας να παρκάρει. Ο δε δήμαρχος δεν μου έχει καν δώσει την εντύπωση ότι θα φυλάξει την πρόσοψη του κτιρίου. Όμως κι έτσι να είναι δεν φτάνει αυτό. κι επειδή πιστεύω πως η εμμονή του να το γκρεμίσει είναι ένα απλό πείσμα, μπορούμε να του αλλάξουμε τη γνώμη, να πάρει πίσω το πείσμα του επειδή είναι καλοπροαίρετος άνθρωπος... Προσπάθεια χρειάζεται κι εγώ είμαι μέσα σε κάθε διεκδίκηση, όπως προτείνει ο Άγκαθος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το σκεφτικο μας ειναι το εξης:
Προστατευουμε την αξια της ιστορικης μνημης και τον δημοσιο χωρο απο τα ΙΧ που πιθανον να ειναι και δικα μας.
Προτεραιοτητα εχει η αναγκη η δικη μας των συμπολιτων μας και των παιδιων μας για ελευθερους χωρους.
Δεν πιστευουμε σε προσωρινες λυσεις παρκιγκ,αλλα σε μονιμα και ουσιαστικα μετρα για την αντιμετωπιση του.
Δεν χαλαλιζουμε 90000 euro ,για προσωρινη λυση παρκιγκ ,τη στιγμη που αυτα τα χρηματα μπορουν να διατεθουν για την ανακαινιση και εξωραισμο του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ υφαντουργειου Αναστασιαδη,με δυνατοτητα να γινει ενας πολυχωρος ιστορικης μνημης και πολιτιστικων εκδηλωσεων. Να γινει ενα αλσος διαφυγης για τους κατοικους της περιοχης και ολων των πολιτων.
Την στιγμη μαλιστα που εχει αναγκη ο Δημος μας ενα τετοιο χωρο και καθυστερει αδικαιολογητα η κατασκευη του στον χωρο απεναντι απο του ΦΙΛΙΠΠΟΥ .
Δεν αντιδρουμε για αντιπολιτευτικους λογους αλλα γιατι πιστευουμε πως δεν παει αλλο με τις λογικες που επικρατησαν μεχρι σημερα.
Το μελλον μας και των παιδιων μας δεν μπορει να εξαρταται απο το ονειρο μιας θεσης παργκιγκ ,αλλα απο ελευθερους χωρους να ανασανουμε.
Θα προσπαθησουμε να ακυρωσουμε το γκρεμισμα του κτιριου με καθε ειρηνικο και νομιμο μεσο που διαθετουμε και καλουμε την Δημοτικη αρχη να ξεκινησει μια νεα συζητηση για το θεμα αυτο,κανεις δεν εχει να χασει απο αυτο ,ολοι ομως μπορουμε να κερδισουμε.
Σκεψεις που εχουμε:
Να ενημερωσουμε αμεσα με εντυπο υλικο τους συμπολιτες μας.
Να προχωρησουμε σε συμβολικο αποκλεισμο του εργοστασιου.
Να αντιδρασουμε αμεσα στην περιπτωση που ξεκινησουν εργασιες κατεδαφισης.
Να προκαλεσουμε ουσιαστικη συζητηση και να κανουμε συμμετοχους τους πολιτες του δημου μας ,μεσω λαικων συνελευσεων.

Τα παραπανω σε απαντηση του φιλου αγκαθου ,που εκδηλωσε ενδιαφερον.

Ενας πολιτης που συμμετεχει και απλα μεταφερει τις σκεψεις που κατατεθηκαν.
Γιατι πιστευουμε,στην διαφανεια και οχι στις εν κρυπτω διαδικασιες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολυ ουσιαστικη η παρεμβαση του φιλου ανεβλαβη ,μπορουμε να δουμε και αλλες μορφες ,ολοι μαζι, για να διασωθει το εργοστασιο.
Απαραιτητη προυποθεση ομως ειναι η διαθεση για κατι τετοιο και απο την δημοτικη αρχη.
Ας παγωσει λοιπον την διαδικασια γκρεμισματος. Κανεναν δεν οφελει μια διαδικασια συγκρουσης ,πολυ περισσοτερο τον τοπο που ολοι αγαπαμε ,τους Αμπελοκηπους.
Ειθε να φτασουμε στο σημειο που περιγραφει ο φιλος ανεβλαβης,να γρεμιζουμε για να δημιουργουμε ανθρωπινες στοιχειωδως συνθηκες ζωης με ελευθερους δημοσιους χωρους για εμας και τους νεοτερους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βλέπω οτι η νέα χρονιά αρχίζει με " φιλικές " κινητοποιήσεις και αποκλεισμούς .
Ο χρήστης Κώστας Π. είπε…
Εμένα αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση είναι πως ενώ και 3 παρατάξεις της Αντιπολίτευσης αντιτίθονται στο γκρέμισμα , Η Δημοτική Αρχή εμμένει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα ζητουσα απο τους υπευθυνους του Blogg ,να ζητησουν απο τον ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΡΙΟ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ που πιθανον να ειναι γνωστης της συζητησης και των διαφορετικων προσεγγισεων ,να παρεμβει με αναρτηση για το τι σκεφτεται να κανει και γιατι επιμενει?.
Εχουμε ενα απολυτα δημοκρατικο μεσο επικοινωνιας και δεν ειναι δυνατον να απουσιαζει ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ,απο αυτο.
Το θεωρω υψιστο δημοκρατικο χρεος,δικο μας και του εκλεγμενου πρωτου πολιτη των Αμπελοκηπων
Ο χρήστης Κώστας Π. είπε…
Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε επιστολές όλων, πόσο μάλλον του Δημάρχου. Άλλωστε έχουμε ήδη αναρτήσει μια απάντηση από το Γραφείο Τύπου του Δήμου για το θέμα των ΑΜΕΑ.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται πρόσκληση κάποιος για να πει αυτό που θέλει να πει, σ' αυτό το μπλογκ.

Πάντως μια γνώμη του Δημάρχου, ένα σκεπτικό της κατεδάφισης, θα ήταν χρήσιμο για πολλούς που δεν ξέρουν ακριβώς τι γίνεται.

Οπότε ..Ιδού η Ρόδος Δήμαρχε...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνδημότη ξέχασες τήν ενημέρωση που έγινε ήδη στα ΜΜΕ ,και τήν διάθεσή τους να παρευρεθούν.
Για πληρέστερη διαφάνεια σε όλους.

Ένας ακόμα συμμετέχων συνδημότης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγω δεν θα ειθελα ιδιαιτερη προσκληση.
Δεν ειμαι εξαλλου εκλεγμενος.Επιμενω λοιπον σε ιδιαιτερη προσωπικη προσκληση του Κου ΔΗΜΑΡΧΟΥ,γιατι πιθανον να μην εχει αντιληφθει ,την συζητηση ,λογω ευθυνων που εχει συνολικα για το μελλον του τοπου μας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ρέ παιδιά γιατί δεν γράφουν τίποτα , ο ΝΟΜΙΚΟΣ ,ο ΓΙΑΚΟΥΜΙΔΑΚΗΣ κ η Κα ΤΕΚΤΟΝΙΔΟΥ? ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ?
ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ?
Ο χρήστης Κώστας Π. είπε…
Θα αναρτήσω ένα post πρόσκληση για τον Δήμαρχο, άλλα και για τις υπόλοιπες Δημοτικές παρατάξεις, ώστε να μας παρουσιάσουν τις θέσεις τους για το θέμα.

Μόλις βρω λίγο χρόνο!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
9 Ιανουάριος 2009 11:12 πμ

Νομίζω ότι η γραφικότητα χαρακτηρίζει εσένα ,αγαπητή φίλη ,που στο όνομα κομματικών σκοπιμοτήτων συμπαρασύρεις θεούς και δαίμονες.
Και κάτι άλλο.
Άφησε και κάποιον να είναι ανώνυμος.
Εσύ σωστά κάνεις και είσαι επώνυμη, άλλωστε πως θα μπορούσες διαφορετικά να γεμίσεις την κάρτα σου με πόντους ?

Εμείς δεν έχουμε κάρτες και ούτε χρειαζόμαστε πόντους για να πάμε μπροστά .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποια κάρτα ακριβώς γεμίζει?
Μην συγχέουμε την άποψη με τα ψώνια από το Μασούτη please
Μην επιτίθεσαι όμως ανωνύμως σε κάποιον που έχει το θάρρος να υπογράφει με το όνομά του. Δεν τονώνει απαραίτητα τον αντρισμό σου (ή ό,τι άλλο)
FF
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
9 Ιανουάριος 2009 6:41 μμ

Πιστεύω ότι με την διευκρίνηση σου να τονώθηκες κι εσύ αγαπητέ “επώνυμε “.
Τώρα για τις κάρτες , εσύ αν θέλεις χρησιμοποίησε αυτή που λες,
Σάββατο αύριο γαρ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Oτι πεις εσυ αγαπητε μου
FF
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά στους Αμπελόκηπους κοιτάμε το πάρκινγκ των αυτοκινήτων και αφήνουμε έξω τους ανθρώπους και τα κτίρια που αυτοί επί πολλά πολλά χρόνια εργάστηκαν, μόχθησαν, ίδρωσαν, μεγάλωσαν, εκπαιδεύτηκαν, έγιναν καλύτεροι άνθρωποι. Κρίμα γιατί ο δήμαρχος αν και στην ηλικία που ξέρει τι σημαίνει Υφαντουργείο Αναστασιάδη για την πόλη μας θέλει να διαγράψει τις μνήμες. Δεν πρέπει να του περάσει. Οργανωμένα να αντιδράσουμε. Φτάνει πια.
Γιώργος Α.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
venceremos!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
'ένα απο τα τελευταία κομμάτια της φτωχής ιστορίας του τόπου μας, ένα απο τα τελευταία δείγματα βιομηχανικών κτιρίων '..μα τι λετε ρε ασχετοι. ασχετοι γιατι:
1. μουρμουριζετε να μη γκρεμιστει. και να μη γκρεμιστει ποιος θα το το σωσει απο το σαπισμα? δωσετε λυση εκει με αρχιτεκτονες και χορηγους.
2. αντι να επικαλεσθειτε τα δικαιωματα σας ως οπλιτες και να ζητησετε να κρινετε το νεο οικοδομημα, να ζητησετε να μη ανεγερθουν τερατα απο πολιτικους μηχανικους και τσιπιδες εργολαβους, γκρινιαζετε απλως.
3. εφοσον υπαρχει αδεια κατεδαφισης, ειναι τετελεσμενο γεγονος. ρε ασχετοι, κοιταξετε πως το νεο θα ειναι καλυτερο απο το παλιο και δωσετε λυσεις, οχι μουρμουρα
Ο χρήστης paratiritis είπε…
Φίλε σχετικέ, δεν έχεις μπει ΠΟΤΕ μέσα στο εργοστάσιο σήμερα για να δεις ότι δεν σαπίζει περισσότερο από ό,τι αν αφήσεις 20 χρόνια ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες στο σπίτι σου
Άλλο η γκρίνια κι άλλο η διαμαρτυρία. Φίλε σχετικέ σε ΟΛΗ την Ελλάδα έχουν διασωθεί τέτοια κτίρια και έχουν γίνει νηπιαγωγεία και πολυχώροι πολιτισμού.
Γνωρίζεις πολλά για την άδεια κατεδάφισης και πως "πνίξαν" το κουνέλι? Φοβάμαι ότι θα κατηγορηθείς εσύ για άσχετος.
Και επειδή υπάρχει άδεια που είναι το τετελεσμένο? Εδώ οι Γερμανοί επιβάλλαν κατοχή με τον νόμο του ισχυρού. Γνωρίζεις κάποιο τετελεσμένο επ' αυτού?
Ένας άσχετος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί δεν προτείνεται στον δήμαρχο να το κατεδαφίσει και να φτιάξει ένα πενταόροφο, όλο υπόγειο πάρκινγκ με χώρους πολιτισμού-μνήμης και πράσινου από πάνω?

ξεκολλήστε το μυαλό σας και βάλετε την φαντασία σας να δουλέψει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
H φαντασία σου συναντά τον εφιάλτη.
Πενταώροφο σε έναν δήμο που πνίγεται στο τσιμέντο?
Ξεκόλλα από το τσιμέντο όσο είναι φρέσκο
FF
Ο χρήστης anevlavis είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης Alexander Ydates είπε…
Φίλτατε Ανεβλαβή, καλέ μου άνθρωπε!
δίκιο έχεις, έτσι είναι τα πράγματα. Όμως το κυρίως κτίριο μπορεί να σωθεί! Το εμβαδόν του ισούται με 25-30 θέσεις στάθμευσης. Είναι πολύ λίγες οι θέσεις αναφορικά με την ιστορική αξία του τεκμηρίου που είναι το κτίριο. Ας γκρεμίσει το μικρό κτίριο, να ανοίξει η αυλή και να παρκάρουν 40 αυτοκίνητα αντί για 70! Ο μηχανικός της κατεδάφισης μας είπε ότι με 150.000 ευρώ το κεντρικό κτίσμα του Αναστασιάδη γίνεται κουκλί! Αφού μπορούμε και το κτίριο να σώσουμε και το πάρκινγκ να φτιάξουμε, πού είναι το πρόβλημα;
Ο χρήστης anevlavis είπε…
Αν μπορεί να διασωθεί, εγώ δε λέω να γκρεμιστεί. Αν όμως τελικά γκρεμιστεί, τουλάχιστον να περισώσουμε ότι μπορούμε. Αυτό είναι το πνεύμα της πρότασής μου. Και πάλι ξαναλέω ότι δεν έξέδωσα αναγκαστικό "φετφά". Μια σκέψη διατύπωσα, που γίνεται κάτω από πέση, όταν οι μπουλντόζες βρίσκονται όχι προ των θυρών, αλλά κατοικοεδρεύουν εντός του εργοστασίου. Όταν κανείς λειτουργεί υπό πίεση, μπορεί να κάνει και λάθος. Δεν περιμένω υποχρεωτικά να υιοθετηθεί και δεν προσάπτω τίποτα, σε κανέναν, που δεν συμφωνεί μαζί μου.

Αυτά προς διευκρίνηση, αγαπητέ μου Υδάτη.
Ο χρήστης anevlavis είπε…
Απέσυρα ένα προηγούμενό μου σχόλιο, το οποίο ενδεχομένως καλόπιστα μπορούσε να παρεξηγηθεί από κάποιον αναγνώστη. Μιλούσα για τη διάσωση του εργοστασίου, αλλά και τι να γίνει σε ενδεχόμενη κατεδάφιση. Τιμώντας τη φιλοξενία από το μπλογκ σας,ίσως δεν είναι καν σωστό, να γίνεται λόγος για ενδεχόμενη κατεδάφιση.
Σε αυτό το θέμα αναφέρονται και τα αμέσως δύο προηγούμενα σχόλια, του Υδάτη και το δικό μου.
Σόρρυ λοιπόν
Ο χρήστης Κώστας Π. είπε…
Εγώ πάντως διαφωνώ με την διαγραφή του σχολίου σου .φίλε Ανευβλαβή. (αν και δεν πρόλαβα να το διαβάσω)

Επειδή το μπλογκ έχει την άποψη της μη κατεδάφισης, δεν σημαίνει ότι αντίθετα σχόλια θα πρέπει να διαγράφονται. Ίσα ίσα, αν είναι καλόπιστα βοηθάνε κιόλας να δούμε και μεις ακόμα, τα πράγματα και από μια άλλη σκοπιά.
Ο χρήστης anevlavis είπε…
Αγαπητέ Κώστα Π.

Κατ' αρχήν να πω ότι με τη διαγραφή που έκανα ο ίδιος στο σχόλιό μου, σας έβαλα σε μεγαλύτερους μπελάδες, γατί σας κατηγορούν άδικα, ότι δήθεν το διαγράψατε εσείς. Ξανατονίζω προς όλους ότι το σχόλιό μου διαγράφηκε από μένα τον ίδιο και με δική μου πρωτοβουλία.

Μια εξήγηση γιατί το διέγραψα. ΄Οταν διάβασα το σχόλιο του Υδάτη, ο οποίος ευγενέστατα μου απάντησε και γνωρίζω ότι με εκτιμά πολύ και την ίδια εκτίμηση τρέφω κι εγώ γι' αυτόν, έκανα μια δεύτερη σκέψη, ότι ενώ παρουσιάζομαι της άποψης να διασωθεί το εργοστάσιο Αναστασιάδη, με το να λέω και τί πρέπει να γίνει αν γκρεμιστεί, ίσως φανώ σε κάποιον ότι κάνω πως στηρίζω την άποψή σας, αλλά πλαγίως την αναιρώ. Έτσι σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή και διέγραψα το σχόλιο.

Τί έλεγε το σχόλιο, μιας ούτε κι εσύ πρόλαβες να το διαβάσεις. Δεν είχα την πρόνοια να το αποθηκεύσω πριν το διαγράψω και ούτε μπορώ να το αναπαραγάγω αυτούσιο. Θα πω στο περίπου τί έλεγα, για να μην δημιουργούνται απορίες και εξάπτετεται τυχόν η φαντασία κάποιου αναγνώστη σας.
Έλεγα λοιπόν ότι αν χαθεί ένα πρωτότυπο ιστορικό τεκμήριο, έστω και αν ληφθεί μέριμνα να διασωθεί η μνήμη του, χάνονται ταυτόχρονα και σημαντικες ιστορικές πληροφορίες. Γι' αυτό θεωρώ ότι το εργοστάσιο πρέπει να διασωθεί.
Κατόπιν έλεγα ότι οι Δήμαρχοι πολλές φορές βρίσκονται σε σύγκρουση καθηκόντων, προκειμένου να υπηρετήσουν τους δημότες τους και έφερνα ένα παράδειγμα που ένας δήμαρχος αναγκάζεται να καταστρέψει πχ ένα πάρκο πρασίνου προκειμένου να χτίσει ένα δημοτικό ιατρείο που το στερείται ο Δήμος του.
Ύστερα θεωρούσα ότι κάπως σε τέτοια θέση βρίσκεται αυτή την ώρα και ο Δήμαρχός μας. Και τον καλούσα σαν φίλος, να βάλει το χέρι στην καρδιά του και αν μπορεί να το σώσει το εργοστάσιο. Αν όχι, τουλάχιστον να δεσμευτεί ότι το νέο κτίριο που θα κτίσει θα είναι ένα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα για τους Αμπελόκηπους κι επί πλέον να έχει μια μεγάλη αίθουσα όπου εκτός απ' τα εκθέματα του εργοστασίου να υπάρχει και μια μεγάλη μακκέτα του εργοστασίου. Γι' αυτό να μη βιαστεί να το κατεδαφίσει πριν αποτυπωθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου μας.

Ελπίζω να αποκατέστησα τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.
Ευχαριστώ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε ευχαριστουμε ευγενικοτατε ΑΝΕΒΛΑΒΗ,γιατι η αποψη σου, παντα,προσθετει δημιουργικα στο διαλογο.
Τον φανατισμο ,εχουμε μονο να φοβηθουμε.
Ο χρήστης bpetridis είπε…
χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο μου όταν είμαι Ελλάδα...και μένω 20 μέτρα από το εργοστάσιο. ΟΣΟΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ είστε απλά γραφικοί...το αυτοκίνητο μου το αφήνω πάντα στην αλάνα στο τέρμα του δρόμου ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ! απλώς θέλετε να αφήσετε το αυτοκινητάκι σας ακριβώς μπροστά από το σπιτάκι σας να το καμαρώνετε μην τυχόν και κάνετε ένα βήμα! Σοβαρευτείτε! θέσεις υπάρχουν άμα δεν έχετε πρόβλημα να περπατήσετε λίγο παραπάνω και να πάτε στον δίπλα δρόμο...στην δίπλα αλάνα...στο δίπλα στενάκι!έλεος πια!Καταστρέψατε μια μεγάλη ευκαιρία για το δήμο μας να φέρει καλλιτέχνες και δημιουργούς στο τόπο μας! Αλλά φυσικά το αυτοκίνητο είναι σημαντικότερο από την έκφραση και το μέλλον των παιδιών σας... Υ.Γ: Όποιος γράφει ανώνυμα καλύτερα να μην γράφει...Τι φοβάστε, το άσπρο περιστέρι του Κυρίζογλου;
Βασίλης Πετρίδης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μένω Αμπελόκηπους πάνω στη Φιλιπποπόλεως πριν την Μ.Αλεξάνδρου. Όχι απλά δεν βρίσκω πάρκιν αλλά όταν παρκάρω είτε θα είναι στο "μισό" πια Φιλίππου είτε σε κάποιο σημείο 3-4 τετράγωνα μακρία από το σπίτι μου. Οπότε δεν ξέρω για τον φίλο που βρίσκει και παρκάρει συνέχεια στο τέρμα Φιλιππουπόλεως αλλά γι αυτούς που μένουν στο 50-60 δεν φτάνει.

Ακούστηκε να γίνει χώρος έκθεσης, πολιτισμού κτλ κτλ...πολύ καλή ιδέα αλλά μόνο ιδέα.Πόσοι απο σας έχετε επισκλεφτεί κάποιον από τα μουασεία,χώρους πολιτισμού κτλ κτλ της Θεσσαλονίκης...Αν δεν ήταν το σχολείο ελάχιστοι.Το να δωθούν χρήματα για μια ανάπλαση η οποία μετά δεν θα έχει αντίκρυσμα, δεν το βρίσκω σύμφωνο.

Ακούστηκε για το υπόγειο παρκιν Φιλίππου. Για να γίνει υπόγειο θέλει χρήματα. Για να ξεπληρωθεί όποιος θα παρκάρει θα πληρώνει. Άρα αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ. Γιατί δεν θα παρκάρει κανείς. Ότι έγινε και με το πάρκιν στο ιπποκράτειο.

Το καλύτερο θα ήταν ένας συνδυασμός πρασίνου και πάρκιν. Και μην πείτε για τα παιδιά μας που θα παίζουν...Όλοι ξερουμε που είναι...σε ένα ίντερνετ καφέ.

Μην ζητάμε ουτοπικά πράγματα, μη μένουμε προσκολλημένοι στο παρελθόν, ας κοιτάξουμε λίγο πέρα από τα κομματικά μας.

Αντώνης Φούκας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!