Το κίνημα της κόρνας κατά βουλευτών! Ανησυχία για τις αποδοκιμασίες των πολιτών...

Κάτι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες έξω από τη Βουλή. Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί τα κορναρίσματα αποδοκιμασίας από εποχούμενους που περνούν έξω από το κτίριο της Κοινοβουλίου, ένδειξη της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος.

Η επίθεση που δέχθηκε προ ημερών το Κοινοβούλιο από ομάδες ατάκτων διαδηλωτών, οι οποίοι επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο, τα εμπρηστικά συνθήματα όπως το “Να καεί, να καεί το μπ... η Βουλή”, που από τη φρασεολογία του αντιεξουσιαστικού χώρου πέρασαν στα στόματα ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων, αλλά και οι φραστικές- και όχι μόνον- επιθέσεις που έγιναν (ή σε κάποιες περιπτώσεις φημολογείται ότι έγιναν) κατά «επωνύμων» πολιτικών έχουν θορυβήσει την πλειονότητα των βουλευτών. Για αρκετούς η εύκολη εξήγηση είναι ότι «φταίνε οι δημοσιογράφοι που μας στοχοποιούν από τα κανάλια», αν και δεν λείπουν και εκείνοι που αναγνωρίζουν ότι «το πετροβολητό του κόσμου» το έχουν πυροδοτήσει «τα συντεχνιακά, τα διακομματικά, τα προκλητικά λάθη για το συνταξιοδοτικό των βουλευτών, τους διορισμούς από το παράθυρο των κολλητών εδώ μέσα στη Βουλή και τόσα άλλα».

Αν εξαιρέσει κανείς το σοβαρό κρούσμα της απόπειρας εισβολής στη Βουλή που έγινε κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων της 5ης Μαΐου (ένας διαδηλωτής έσπασε τον κλοιό των αστυνομικών και εισήλθε στον χώρο στάθμευσης όπου συνελήφθη) και τις φραστικές επιθέσεις εναντίον ορισμένων βουλευτών, τα υπόλοιπα δεν θεωρούνται σοβαρά. Καλού κακού όμως αυξήθηκαν αισθητά τα μέτρα ασφαλείας, καθώς έχουν καταγραφεί ήδη και σοβαρά περιστατικά προπηλακισμού. Το πρώτο ήταν η- ακατανόητη κατά πολλούς- επίθεση που δέχθηκε στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος δεν έχει προκαλέσει ούτε με τον λόγο του ούτε με τον τρόπο ζωής του το κοινό περί δικαίου αίσθημα, όταν πήγε στη συγκέντρωση. Την ίδια ημέρα κυκλοφόρησε ότι και στους βουλευτές Αρτας του ΠαΣοΚ κκ. Δ. Τσιρώνη και Π. Στασινό δεν επετράπη να πάνε στη συγκέντρωση στην πρωτεύουσα του νομού τους. «Ηταν ένας από συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ που μας είπε: “Δεν έχετε θέση εδώ, να φύγετε”, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια» δήλωσε στο «Βήμα» ο κ. Τσιρώνης.

Το δεύτερο επιβεβαιωμένο περιστατικό είναι οι αποδοκιμασίες κατά του πρώην υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη όταν πήγε να ασκήσει τα καθηγητικά του καθήκοντα στο μεταπτυχιακό τμήμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Ο ίδιος προ ημερών είχε δεχθεί αποδοκιμασίες σε εκδήλωση στο Λονδίνο.

Από εκεί κι ύστερα, το Διαδίκτυο κατακλύζεται σχεδόν σε καθημερινή βάση από αναρτήσεις που θέλουν άλλοτε τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή και τους υπουργούς των κυβερνήσεών του κκ. Γ. ΒουλγαράκηΙ. Παπαθανασίου και Θ. Ρουσόπουλο και άλλοτε παλαιούς πολιτικούς, όπως ο κ. Κ. Κουλούρης , να δέχονται φραστικές επιθέσεις σε εστιατόρια, σχολεία ή και σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, χωρίς οι φερόμενοι ως «πρωταγωνιστές» να επιβεβαιώνουν τις φημολογίες.

«ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΤΕΛ...»
Η αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος διαπερνά οριζόντια ολόκληρο το ιδεολογικό φάσμα στην ελληνική κοινωνία, όπως μαρτυρεί η δυσάρεστη εμπειρία που είχε βουλευτής της Αριστεράς ο οποίος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες για «κομματική δουλειά» σε απομακρυσμένη περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας, όταν οι «σύντροφοί» του τον έψεξαν γιατί ταξίδεψε ως εκεί με το- όχι και τόσο προκλητικό- βουλευτικό αυτοκίνητο. «Ας ερχόσουν με το ΚΤΕΛ...» ήταν η απάντηση που έλαβε όταν επιχείρησε να πει ότι δεν είχε άλλο τρόπο να ταξιδέψει ως εκεί.

Αρκετοί βουλευτές άλλωστε, όπως και υπουργοί, έχουν αλλάξει τον τρόπο μετακίνησής τους από και προς το Κοινοβούλιο μετά τα επανειλημμένα «γιουχαΐσματα» που συνόδευαν την εποχούμενη είσοδό τους στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της Βουλής με αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού. Οι τροχονόμοι που ρυθμίζουν την κυκλοφορία άκουσαν συχνά φράσεις όπως «Ουστ ρε, που τους ανοίγετε και τον δρόμο» και «Να φέρουν πίσω τα κλεμμένα», ενώ τις «καυτές» μέρες των κινητοποιήσεων η είσοδος στο πάρκινγκ από τη μεριά της πλατείας Συντάγματος παρέμενε κλειστή «για λόγους ασφαλείας».

Για όλα φταίνε οι... δημοσιογράφοι
«Και για τους δημοσιογράφους!» φώναξαν με μια φωνή ο κ. Ε. Παπαχρήστος του ΠαΣοΚ και ο κ. Σπ. Ταλιαδούρος της ΝΔ, όταν την περασμένη Τετάρτη ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αναρτώνται στο Διαδίκτυο οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» που υποβάλλονται κάθε χρόνο από το πολιτικό προσωπικό, μεγάλες κατηγορίες δημοσίων λειτουργών, αλλά και από εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης. «Είπα για όλους» απάντησε ο κ. Φ. Πετσάλνικος υπό τα χειροκροτήματα της πλειονότητας των συναδέλφων του οι οποίοι θεωρούν ότι η ατμόσφαιρα κατά των βουλευτών που έχει δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη είναι δημιούργημα των μέσων ενημέρωσης.

Ορισμένοι μάλιστα μιλούν για «οργανωμένο σχέδιο», όπως η επί πολλά χρόνια δημοσιογράφος και βουλευτής της ΝΔ κυρία Φωτεινή Πιπιλή«Κάτι τρέχει με αυτή την εμμονή συγκεκριμένων δημοσιογράφων της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας». «Είναι» πιστεύει η ίδια «πασιφανές ότι κάποιοι χρησιμοποιούν ορισμένους υπηρέτες, επώνυμους και μη δημοσιογράφους, για να μετεξελιχθεί η αιτιολογημένη οργή του κόσμου σε οργή του όχλου».

Ο πρώην υφυπουργός της ΝΔ κ. Γερ. Γιακουμάτος δεν έμεινε μόνο στην καταγγελία κατά των δημοσιογράφων αλλά επισήμανε ότι ενώ «έχουν μισθούς 40 και 50 χιλιάδων τον μήνα, τεράστια σπίτια, βίλες και Grand Cherokee», κάνουν «σπέκουλα» γράφοντας- προφανώς σε μπλογκ- ότι«πέντε βουλευτές ήταν στη Μύκονο προχθές- ουδέν ψευδέστερο- και έλεγαν:“Ολι Ρεν, Ολι Ρεν, φέρε πίσω τα Καγέν”» .
ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!