Ερχεται Δακτύλιος για τα Ι.Χ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της απελευθέρωσης της πετρελαιοκίνησης για τις μεγάλες πόλεις η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη, σε δηλώσεις που έκανε στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι έρχεται Δακτύλιος για τα Ι.Χ. στο κέντρο της πόλης.
«Το ζήτημα της πετρελαιοκίνησης παραμένει ανοιχτό. Δεν θα δώσουμε μια δογματική απάντηση, ναι ή όχι, αν δεν το εξετάσουμε το ζήτημα. Αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπεται η πετρελαιοκίνηση στα μεγάλα αστικά κέντρα, λόγω των σωματιδίων που εκλύονται, της ιδιόμορφης ρύπανσης που δημιουργεί η πετρελαιοκίνηση και η οποία έχει σχέση με την ποιότητα του καυσίμου. Αν αυτή η ποιότητα μπορεί να διασφαλιστεί, μπορεί να προχωρήσουμε σε σχετική ρύθμιση».
Η υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε στην ανάπλαση και στην ανασυγκρότηση της Θεσσαλονίκης, και μιλώντας για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο τόνισε ότι εξετάζεται από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης και όταν η αξιολόγησή του ολοκληρωθεί, θα δοθεί προς διαβούλευση.
Οι αποφάσεις που αφορούν τον σχεδιασμό και τις αναπλάσεις θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθούν πριν από το 2012 που η πόλη γιορτάζει τα 100 χρόνια απελευθέρωσης.
Κυκλοφοριακή μελέτη
Οπως ανακοίνωσε, η επιβαρυμένη περιοχή, η οποία περιβάλλεται από τις οδούς Αγγελάκη, Εγνατία, Δωδεκανήσου, Νίκης, παλιά παραλία, ασφυκτιά περιβαλλοντικά, πολεοδομικά και κυκλοφοριακά. Για τον λόγο αυτό, στην περιοχή που ορίζεται από τις οδούς Π. Μελά - Τσιμισκή - πλ. Ελευθερίας - Νίκης, θα αποτραπεί η διέλευση Ι.Χ. και ειδική κυκλοφοριακή μελέτη θα προβλέπει να εισέρχονται σε αυτήν μόνο μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη και για τις φορτοεκφορτώσεις στα καταστήματα.
Ο στόχος, σύμφωνα με την κ. Μπιρμπίλη, θα επιτευχθεί με την πεζοδρόμηση της παλιάς παραλίας, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το έργο μιας άλλης (από αυτή που ναυάγησε) υποθαλάσσιας αρτηρίας. Στην πλατεία Χρηματιστηρίου, Αγ. Μηνά και στις παραδοσιακές αγορές του κέντρου θα δημιουργηθούν διάδρομοι για πεζούς και ποδηλάτες.
Για την επικείμενη μετεγκατάσταση της ΔΕΗ, η υπουργός τόνισε ότι πρέπει να υποστηριχθεί η νέα της θέση στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!