Ενδοσκεληδόν: η Σωτηρία της Ψυχής καβαλάει μοτοσυκλέτα...

Πήγατε ποτέ σε παρουσίαση βιβλίου; Πήγατε ε;
Έχουμε πάει κι εμείς...
Και τις περισσότερες φορές πιάναμε τον εαυτό μας, να αγωνίζεται να συγκρατήσει το κεφάλι του πάνω στους ώμους ή να προσπαθεί να χασμουρηθεί με κλειστό το στόμα και τα μάτια δίχως δάκρυα... Τέτοια η ανία... Μνημόσυνο ζωντανών...
Όμως στη χτεσινοβραδυνή παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Λαζαρίδη "Ενδοσκεληδόν"  όλα ήταν διαφορετικά:

  • Πρώτα - πρώτα η εκδήλωση δεν έγινε σε κάποια δημόσια αίθουσα δήμου ή συλλόγου, αλλά στο καφεζυθεστιατόριο "το Ψυχιατρείο" κάπου στη Σταυρούπολη. Κι όσοι πήγαμε οικοιοθελώς, δεν είμαστε για "δέσιμο", βεβαίως...
  • Αρχικά μας προσφέρθηκε ένα κόκκινο τσάϊ με κέικ, για το καλωσόρισμα (κι ας μην είμαστε άρρωστοι) και στη συνέχεια μπορούσες να παραγγείλεις οτι γουστάριζες, για να μην παρακολουθήσεις ξεροσφύρι την παρουσίαση. Η μαύρη καραμελωμένη μπύρα ήταν φανταστική!
  • Ο συγγραφέας Σπύρος Λαζαρίδης ανθολόγισε, μέσα απο μια πολύ μεγάλη θεματολογία, σημαντικά ποιήματα και πεζά, που αφορούν στη ζωή μοτοσυκλετιστών και μοτοσυκλετών. Όλα ένα κι ένα!
  • Η ποιήτρια Ολυμπία Σταύρου αφηγήθηκε και δραματοποίησε (καλύτερα κι απο ηθοποιό) τα διαλεγμένα κείμενα που ανθολόγισε ο Σπύρος. Ήταν καταπληκτική! Μας καθήλωσε όλες και όλους!
  • Ο κόσμος, με αλάθητο κριτήριο την ποιότητα, γέμισε τον χώρο. Δεν υπήρχε καρέκλα άδεια!
Η Τέχνη ζωντανεύει πάλι στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Ο Σπύρος Λαζαρίδης και η Ολυμπία Σταύρου ξεκίνησαν μια πολύ καλή προσπάθεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Παραγματικά η Σωτηρία της Ψυχής περνά μέσα και απο τα ζητήματα της Τέχνης, ιδιαίτερα όταν, εκτός απο την αξία τους, παρουσιάζονται στο αληθινό και καθημερινό μας περιβάλλον. 
Δείτε ένα σύντομο video απο την εκδήλωση...



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!