Και αυτοί θνητοί είναι...

του Ηλία Μπαζίνα

Ακόμα και η Μπαρτσελόνα από θνητούς αποτελείται.
Ας ησυχάσουν λοιπόν οι βάνδαλοι.
Η μαγική ομάδα της Καταλούνια θα τιμωρηθεί, αργά η γρήγορα, για την ΥΒΡΙ της, από τις χθόνιες η υποχθόνιες δυνάμεις.
Και θα χαρούν και θα ανασάνουν όσοι δεν θέλουν να υπάρχουν ωραία πράγματα στον κόσμο διότι τους κάνουν να νιώθουν ακόμα πιο μικροί. Και αυτή ακριβώς είναι και η ΥΒΡΙΣ που καταλογίζουν στην Μπάρτσα.
Ότι είναι μια ομάδα που δεν καταδέχεται την ασημαντότητα, που προτιμάει να χάνει παρά να παίζει όπως παίζουν οι κοινοί θνητοί.
Χτες λοιπόν θυμήθηκα το φίλο και κοντοχωριανό μου τον Καλαπόθο, που μου έλεγε πρόσφατα. «Μισώ τη Μπαρτσελόνα διότι βάζει χέρι στους φυσικούς νόμους. Εμένα ο γιός μου ο Ηλίας είναι δύο τέσσερο με τις σαγιονάρες, δύο είκοσι άνοιγμα χεριών. Και έχει φάει τα μούτρα του σε δέκα σπορ. Δεν κάνει για τίποτα!
Πως λοιπόν να χωνέψω μία ομάδα που κατεβάζει κεφτέδες και ξεφτιλίζει ομάδες παιδαράδων; Με το Μέσι, το γιό του γαλατά του Μπακολουκά σε χειρότερη έκδοση, με τον Τσάβι, που μοιάζει με ερωτιάρη σερβιτόρο της Μύκονος και τον Ινιέστα, κάτι ανάμεσα σε μοχθηρό δημοδιδάσκαλο και μνησίκακο εφοριακό. Όχι, πες μου, ναούμε! Είναι ανθρώποι αυτοί να τους θαγμάζει ο κόσμος, ναούμε;»
Ναι ρε φίλε και πατριώτη, αλλά ο σερβιτόρος Τσάβι έβγαλε χτες πάνω από 120 σωστές πάσες, ποσοστό 89%. Και ο Λίακας, ο «δύο τέσσερο» γιός του Καλαπόθου, δεν μπορεί να σημαδέψει στάβλο με πλασέ, ούτε να βάλει καλάθι σε μπανιέρα. Το ποδόσφαιρο είναι πρώτα μυαλό και μετά όλα τα άλλα.
Ε, ΑΥΤΟ ακριβώς είναι, λοιπόν, που μισούν οι κομπλεξικοί! Διότι το μυαλό δεν φαίνεται απέξω.
Του Λίακα πώς να του κουνηθείς στο μπόι, αφού του φτάνεις μέχρι το πηγούνι και το βλέπεις; Ενώ σε παίρνει, ναούμε, να πεις: «ΠΟΙΟΣ Αινστάιν και ποιος Πλάτωνας και ποιός Αρχιμήδης, όταν κυκλοφορώ εγώ, ο Λοίζος;»
Και θυμάσαι με μίσος ότι το κακό ξεκίνησε από το Δημοτικό, όταν η πατσούρω διδασκάλισσα Βάσω σε πλάκωσε στα χαστούκια, την εικοστή φορά που αρνήθηκες να παραδεχτείς πως 1+3 ΔΕΝ κάνει 13...
ΠΗΓΗ: www.woop.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!