Αμφιβολίες ΣτΕ

Στο ίδιο τσουβάλι με την ΕΥΑΘ έβαλε χθες το ΣτΕ ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΟΔΙΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, «Ελληνικό - Εταιρεία διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων Ελληνικού Αεροδρομίου Α.Ε.» και «Εγνατία Οδός Α.Ε». Απέρριψε τις προσφυγές που κατέθεσαν σωματεία και εργαζόμενοί τους με το ίδιο σκεπτικό όπως αυτό της ΕΥΑΘ. Οτι δεν έχουν έννομο συμφέρον.
Ομως εννέα μέλη του ΣτΕ είχαν αντίθετη άποψη. Επίσης το ΣτΕ αναφέρει ότι η αποξένωση του ελληνικού Δημοσίου από τις μετοχές των επίμαχων φορέων «δεν συνεπάγεται περιορισμό των δραστηριοτήτων» των φορέων αυτών ώστε να προκύψει κατάργηση θέσεων εργασίας. Μ' αυτό το σκεπτικό διαφώνησαν 10 μέλη του ΣτΕ.
Σίγουρα το θέμα είναι η ερμηνεία του νόμου. Και σίγουρα οι πάνσοφοι δικαστές έχουν τη γνώση και την εμπειρία να πράξουν το καθήκον τους. Αλλά το θέμα ήταν πολύ σοβαρό. Η απόρριψη αυτών των προσφυγών καθορίζει το μέλλον της χώρας. Οχι μόνο των εργαζομένων. Καθορίζει, για παράδειγμα, το αν ο κόσμος θα χρησιμοποιεί την Εγνατία Οδό για τις μετακινήσεις του, όταν, όπως λένε οι εργαζόμενοι, οι 7 σταθμοί διοδίων θα γίνουν 15.
Ηδη οι νταλίκες χρησιμοποιούν την Εθνική Οδό, κι όπου μπορούν, παρακάμπτουν τα διόδια. Καθορίζει αν όλοι αυτοί οι νομοί που διασχίζει η Εγνατία Οδός θα συνεχίσουν να έχουν γεμάτους ξενώνες, ξενοδοχεία και ταβέρνες. «Εγνατία της ανάπτυξης» την αποκαλούσαν οι κυβερνώντες. Αλλά θα γίνει «Εγνατία της ερήμωσης». Η απόρριψη των προσφυγών από το ΣτΕ καθορίζει επίσης το αν οι φόροι που πλήρωναν όλα αυτά τα χρόνια εργαζόμενοι και συνταξιούχοι για την ανάπτυξη υποδομών, δόθηκαν τελικά για να γίνουν λιμάνια και δρόμοι, ώστε να τα πάρουν κάποια στιγμή ιδιώτες και να βγάλουν κέρδος, εις βάρος και πάλι των ίδιων των φορολογούμενων.
Τελικά ποιοι από τους δικαστές του ΣτΕ έχουν δίκιο; Οι πολλοί ή οι λίγοι; Δεν θα έπρεπε, σε τόσο σοβαρά θέματα, που καθορίζουν το μέλλον μιας ολόκληρης χώρας και των πολιτών της, οι αποφάσεις του ΣτΕ να ήταν υποχρεωτικά ομόφωνες και να μη γεννούν αμφιβολία για την ορθότητά τους;
http://www.enet.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!