Ποιοι έχουν το ακαταλόγιστο;

του Κώστα Καίσαρη

ΚΑΘΕ μέρα, κάθε πρωί κι όχι μόνο λόγω επαγγελματικής διαστροφής, είμαι υποχρεωμένος να κάνω μια περατζάδα στο Διαδίκτυο, προκειμένου να διαπιστώσω τι παίζει. Αν είναι κάτι που μου προξενεί εντύπωση, το αρχειοθετώ. Προ ολίγου, έριξα μια ματιά και στην κυριολεξία έφριξα. Θα μπορούσες να πεις «ιδού ο σουρεαλισμός». Δεν είναι έτσι όμως. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με το μεγαλείον της σαχλαμάρας.
Αυτό είναι που κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση. Η ευκολία με την οποία όλοι όσοι έχουν δημόσιο λόγο πετάνε αρλούμπες. Πολιτικοί κ.λπ., λες και μετέχουν σε διαγωνισμό ποιος θα πει τη μεγαλύτερη ανοησία. Ας δούμε, λοιπόν, ένα πρόχειρο ποτ-πουρί που προέκυψε από το τελευταίο ξεσκαρτάρισμα: Εχει κληθεί σε τηλεοπτική εκπομπή ο Σταύρος Θεοδωράκης και μια κοπέλα από το πάνελ των θεατών τού κάνει την ερώτηση: «Γιατί να σας πιστέψουμε και να σας εμπιστευθούμε;». Κι ο Σταύρος που φιλοδοξεί να κυβερνήσει την Ελλάδα δίνει την εξής απάντηση: «Ενας άνθρωπος που είναι δέκα χρόνια στην τηλεόραση, δεν μπορεί να λέει ψέματα»!
Πάταγος. Αν είναι έτσι, να γίνει πρωθυπουργός ο Γιώργος Τράγκας. Με 25 χρόνια στην τηλεόραση κατά τη θεοδωράκεια λογική λέει πάντα αλήθεια. Ολα αυτά σε μια χώρα που πέρα από την Αλαμουντίν επιστράτευσε για την εθνική υπόθεση της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα μέχρι και την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου (φωτό). Για να επιβεβαιωθεί ότι το νιμού, εκτός από καράβι, μπορεί να σέρνει μέχρι και μάρμαρα. Δώστε πίσω τα Μάρμαρα, βροντοφώναξε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, σε εκδήλωση που έγινε υπό την αιγίδα της Ουνέσκο στην οποία επρόκειτο να παρευρεθεί ο πρωθυπουργός και 17 πρεσβευτές. Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η Κωνσταντίνα που είναι η ζωντανή απόδειξη του «από φωνή κορμάρα».
Την ίδια ώρα ο Χρυσοχοΐδης έλεγε από τηλεοράσεως τη μεγάλη κουβέντα: «Η χώρα έχει ανάγκη την εμπειρία του ΠΑΣΟΚ». Και δεν επρόκειτο περί Πρωταπριλιάς. 'Η περί φάρσας σαν κι αυτές που κάνει ο Σεφερλής. Στα σοβαρά το είπε. Αφού, λοιπόν, η χώρα έχει πράγματι ανάγκη την εμπειρία του ΠΑΣΟΚ, γιατί να είναι στην κυβέρνηση μόνο ο Χρυσοχοΐδης και η Φώφη και όχι πολύ περισσότεροι από το έμπειρον ΠΑΣΟΚ; Στον επόμενο ανασχηματισμό, ο Αντώνης Σαμαράς οφείλει να ενισχύσει την κυβέρνηση με έμπειρο πράσινο αίμα. Να κάνει υπουργούς τον Πάγκαλο, τον Πετσάλνικο, τη Βάσω Παπανδρέου και τον Κώστα Λαλιώτη.
Μόνο αυτός ο λακαμάς ο λαός δεν έχει πάρει χαμπάρι την εμπειρία του ΠΑΣΟΚ κι έχει πέσει με τα μούτρα στον έρωτα του Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ. Αγνοεί δηλαδή το ορίτζιναλ και πάει στο ιμιτασιόν. Η απειρία ωστόσο κάποιων κυβερνητικών στελεχών είναι εμφανής: «Ο Σπύρος Ζαγοραίος έβαλε ανεξίτηλο το δημιουργικό του αποτύπωμα στο λαϊκό τραγούδι», είπε με αφορμή τον θάνατό του η Αντζελα Γκερέκου, με την ιδιότητα της υπουργού. Ο εκλιπών και συμπαθής ήταν και σεμνός. Και έχει γράψει την ιστορία του. Στας δυσμάς της καριέρας του, ωστόσο, είχε φτάσει καλλιτεχνικά στα όρια του λούμπεν. Αν, λοιπόν, ο Ζαγοραίος άφησε «ανεξίτηλο το αποτύπωμά του», τι θα έπρεπε να έχει ειπωθεί για Μπιθικώτση, Καζαντζίδη;
Εκτός αν όποιος φέρει την ιδιότητα του υπουργού έχει και το ακαταλόγιστο. Οπως οι περισσότεροι των βουλευτών: «Με απειλούν ότι θα μου κόψουν το πόδι με πριόνι», είπε ο Νίκος Νικολόπουλος. Οχι σε εκπομπή της Αννίτας Πάνια, αλλά από του βήματος της Βουλής. Κι εδώ είναι που προκύπτει το μεγαλειώδες και αναπάντητο ερώτημα: Ποιοι έχουν πράγματι το ακαταλόγιστο; Οι πολιτικοί ή αυτοί που τους ψηφίζουν; Αυτά.
Οτι το Κύπελλο ήταν ο τρίτος στη σειρά στόχος, η καρδιά του το ξέρει
ΑΛΛΟΙ για να δούνε το μέλλον τους, πάνε σε χαρτορίχτρες. Σε μέντιουμ. Σε αστρολόγους. Σε τσιγγάνες που ξέρουν να διαβάζουνε το φλιτζάνι. Ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν έχει την ανάγκη να στραφεί σε κομπογιαννίτες. Ο,τι είναι να γίνει σχετικά με τον ΠΑΟΚ του το λέει η Παναγία: Ηττα από την Καλαμαριά, ισοπαλία με τα Γιάννενα, άρα είναι η Παναγία που δεν θέλει να προχωρήσουμε στο Κύπελλο. Δεν είναι ότι η ομάδα έχει δεκατρείς παίχτες όλους κι όλους που δεν μπορούνε να την αντέξουνε όταν παίζουνε σερί δύο φορές την εβδομάδα.
Οτι το Κύπελλο ήταν ο τρίτος στη σειρά στόχος, η καρδιά του το ξέρει. Ακόμα και στα μικρά παιδιά είναι γνωστό ότι στο ποδόσφαιρο, από τον δυνατό το πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο να το πάρεις. Στο Κύπελλο σε ένα ή δύο παιχνίδια γίνεται. Αφορμής δοθείσης, να πούμε ότι τα παλιά χρόνια της δεκαετίας δηλαδή '50, '60, αλλά και του '70, οι μεγάλες ομάδες δεν ρισκάρανε. Οταν παίζανε δηλαδή νοκ-άουτ ματς εκτός έδρας, σε ξερά γήπεδα στην επαρχία και δεν ήθελε πολύ να μπλέξουνε. Με τις εισπράξεις να είναι πενήντα-πενήντα, λέγανε στο μικρό «πάρτε εσείς όλα τα λεφτά να κάνουμε ένα φιλικό και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι». Αφού έτσι ή αλλιώς θα χάσετε. Κι έτσι γινότανε τις περισσότερες των περιπτώσεων.
Ποτέ και πουθενά η βία στα γήπεδα δεν ήταν αντικείμενο ενός ανθρώπου
ΝΤΟΥ σε Σύνδεσμο του Αρη, προχθές το βράδυ, στο Χαριλάου. Και ξύλο. Δεν ήταν δυνατόν άλλωστε αυτοί που ήντουσαν μέσα να κάτσουνε να τις φάνε. Αποτέλεσμα; Δύο στο νοσοκομείο κι έξι γίνανε τσακωτοί από την Πολιτσία. Το αστυνομικό δελτίο αναφέρει για επίθεση δέκα περίπου αγνώστων, που δεν έφεραν διακριτικά κάποιας ομάδας. Κατά σύμπτωση, την Τετάρτη το βράδυ έπαιζε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ντε και καλά τα καρντάσια επειδή ήτανε ζοχαδιασμένα από την ισοπαλία με τα Γιάννενα, την πέσανε στους Σουπεράδες. Κρατάμε, λοιπόν, το γεγονός των δύο τραυματιών και κάτι ψιλοζημιές σε αυτοκίνητα και μαγαζιά. Νεκρός, δηλαδή, σαν την Αλικαρνασσό δεν υπήρξε. Και δεν είναι σχήμα λόγου αυτό.
Οταν πλακώνονται με τέτοια μανία, με λοστούς και με ρόπαλα, όλα γίνονται. Συμπέρασμα: Οτι η βία μέσα κι έξω από τα γήπεδα είναι πολύ σοβαρό θέμα για να αντιμετωπισθεί με τις γελοιότητες του Ανδριανού. Τις δήθεν πρωτοβουλίες που έχουν σαν σκοπιμότητα τη λεζάντα και μόνο: Οτι φωνάζουμε στο γραφείο μας τον Χλωρό για να τον τιμήσουμε επειδή πέταξε την μπάλα άουτ, γιατί ήταν τραυματίας ο αντίπαλος γκολκίπερ. Οτι φωνάζουμε στο γραφείο μας Μίτσελ - Αναστασίου. Οτι αναβάλλουμε τα παιχνίδια για ένα Σαββατοκύριακο λόγω του θανάτου του Κατσούλη. Ποτέ και πουθενά η βία στα γήπεδα δεν ήταν αντικείμενο ενός ανθρώπου. Μόνο στην Ελλάδα παρατηρείται αυτό το φαινόμενο. Διάφοροι τύποι που είναι περαστικοί από το υφυπουργείο Αθλητισμού να έχουν την εντύπωση ότι με διάφορες γελοιότητες θα λύσουν το θέμα.
Ερώτηση: Εδώ ο Τσίπρας τα βρήκε με τον Πάπα, θα κώλωνε να τα βρει με τον Στουρνάρα;
Και για του λόγου το αληθές ότι ο Σπάθας δεν είναι διαπλεκόμενος, ορίστηκε να σφυρίξει στην Τρίπολη. -Observer

sentragoal.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!