Δεν παριστάνουν τους μάγους οι πολιτικοί

του Κώστα Καίσαρη

ΕΙΔΗΣΗ από το αστυνομικό δελτίο: Στη σύλληψη 33χρονου άνδρα για το αδίκημα της απάτης, προχώρησε η αστυνομία στα Χανιά. Ο 33χρονος υπήκοος Γκάμπιας παρίστανε τον μάγο. Είναι προφανές ότι τέτοια περιστατικά συμβαίνουν μεταξύ υποανάπτυκτων. Για να μην πούμε καθυστερημένων και κατηγορηθούμε για ρατσιστές. Οτι πιστεύεις δηλαδή σε κάποιον που σου λέει ότι είναι μάγος. Οτι ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον κ ότι θα σου λύσει όλα τα προβλήματα. Είναι ποτέ δυνατόν δηλαδή να συμβαίνουν αυτά μεταξύ Ευρωπαίων πολιτών; Να κάνει τον μάγο κάποιος και να τον πιστεύουνε; Είναι ποτέ δυνατόν να κινδυνεύει π.χ. με σύλληψη ο Αντώνης Σαμαράς;
Γι΄ αυτά που λέει δηλαδή, ότι μπήκαμε στην ανάπτυξη, ότι μνημόνια τέλος κι ότι όλα πλέον στην Οικονομία βαίνουν καλώς. Ούτε τον μάγο παριστάνει, ούτε λέει ψέματα. Αλήθειες λέει. Κι όποιος δεν τα βλέπει αυτά, είτε εμπαθής είναι είτε τυφλός. Πολύ περισσότερο δεν συντρέχουν λόγοι σύλληψης του Ευάγγελου Βενιζέλου, γνωστού και ως Πανταλήθεια. Επειδή ακριβώς λέει πάντα αλήθειες και ο λόγος του είναι συμβόλαιο. Είναι μετρημένος, μετριοπαθής και δεν προσθέτει ούτε ένα «και». Να μην αδικήσουμε βέβαια και τον εν δυνάμει πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ούτε αυτός παριστάνει τον μάγο που την άλλη μέρα των εκλογών θα έχει λύσει όλα τα προβλήματα: Θα διαγράψει το χρέος, θα δώσει πίσω όσα έχουνε κοπεί στις συντάξεις, τον 13ο και τον 14ο μισθό, θα δώσει αυξήσεις στα μεροκάματα, θα ανοίξει την ΕΡΤ, θα βρει το φάρμακο για την ποδάγρα.
Δεν τα υπόσχεται αυτά σαν κομπογιαννίτης. Τα λέει σοβαρά και υπεύθυνα. Αλλωστε στους πολιτικούς στην Ελλάδα υπάρχει ανέκαθεν η συνέπεια λόγων και πράξεων: Του Κώστα Καραμανλή ότι θα έκανε μια μπουκιά τους νταβατζήδες. Του Γιώργου Παπανδρέου ότι λεφτά υπάρχουν. Του Αντώνη Σαμαρά, των Ζαππείων ότι θα σκίσει τα Μνημόνια. Ούτε επίσης συντρέχουν λόγοι σύλληψης του Γιάννη Ανδριανού για να φτάσουμε στα δικά μας. Που δίνει, όπως είπε οσονούπω, για δημόσια διαβούλευση τον νέο Νόμο για τον Αθλητισμό, που θα θεραπεύσει πάσα νόσο και πάσα μαλακία. Δεν παριστάνει τον μάγο μ' αυτά που λέει ο Ανδριανός. Για να τον μπουζουριάσουνε για απάτη. Οπως τον 33χρονο στα Χανιά. Ο Ανδριανός τα είπε όλα αυτά σοβαρά και υπεύθυνα στο συνέδριο που έκανε για τη βία η ΕΠΣ Ηρακλείου. Για να τα λέμε όλα, ο Νίκος ο Τζώρτζογλου είναι μια χαρά παιδί. Το καλύτερο. Να σε φιλοξενήσει στο Ηράκλειο, να γίνει χαλί να τον πατήσεις.
Να σου μαγειρέψει η αδελφή του να φας, να γλείφεις και τα δάχτυλά σου. Επειδή όμως ο Τζώρτζογλου κάνει συνέδριο για τη βία, θα σηκωθώ εγώ σαν υφ. Αθλητισμού να φύγω από την Αθήνα για να πάω στο Ηράκλειο; Τι είμαι εγώ; Της γούνας του μανίκι; Δουλειά δεν έχω να κάνω; Αν είσαι αργόσχολος και δεν ξέρεις πώς να σκοτώσεις την ώρα σου, ΟΚ. Αν είσαι υπουργός δεν έχεις κανέναν λόγο να τρέχεις δεξιά κι αριστερά. Αν είσαι υπουργός δουλεύεις. Αποφασίζεις. Πράττεις. Δεν σαλιαρίζεις. Κι από πότε η βία στον αθλητισμό έγινε υπόθεση του Τζώρτζογλου; Κι άιντε κι έγινε το συνέδριο. Πέρα από τα μακαρόνια με τη στάκα, τους κοχλιούς τους μπουμπουριστούς, το γαμοπίλαφο, το αρνί το οφτό και τις τσικουδιές, έμεινε τίποτα άλλο; Υπήρξε κανένα αποτέλεσμα πέρα από το να 'χαμε να λέγαμε; Θα φοβηθεί δηλαδή ο επόμενος με τον λοστό να κοπανίσει τον επόμενο Ζωγράφο; Και για του λόγου το αληθές, στο Αρης-ΠΑΟΚ στο βόλεϊ στη Μίκρα γίνανε μαλλιοκούβαρα. Πλακωθήκανε, μπουκάρανε τα ματ, έγινε κένωση στις εξέδρες και το ματς ξανάρχισε και τελείωσε χωρίς κόσμο. Ουδείς έλαβε υπόψη του την ομιλία-Ανδριανού στο συνέδριο για τη βία στο Ηράκλειο. Αυτά.
Χωρίς στηρίγματα οι εναπομείναντες ποδοσφαιριστές δεν δείχνουν ικανοί
ΤΑ πράγματα σχετικά με το μέλλον της Εθνικής ομάδας είναι απλά: Μαζί με το Γιούρο του 2016 είσαι υποχρεωμένος να ξεχάσεις αυτόματα και το Μουντιάλ του 2018. Για να είμαστε ρεαλιστές, η Ελλάδα δεν γίνεται να ξαναβγεί σε Μουντιάλ. Εκτός αν γίνει κάποια στιγμή κάποιο θαύμα. Η ζημιά είναι διπλή. Και αγωνιστικά είσαι σε οικτρή κατάσταση και πέφτεις συνέχεια στην κατάταξη της ΦΙΦΑ. Στο Γιούρο με δεδομένο ότι από κάθε Ομιλο προκρίνονται δυόμισι, μπορείς να ξαναβρεθείς. Αν στρώσεις δηλαδή και βελτιωθείς ως ομάδα. Στο Μουντιάλ όμως προκρίνεται ο πρώτος κι ο δεύτερος παίζει μπαράζ.
Με την Ελλάδα να πέφτει σιγά σιγά στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, η κλήρωση για το επόμενο Μουντιάλ θα σε φέρει σ' έναν όμιλο με Γερμανία και Αγγλία. Δηλαδή χαιρετίσματα στις φασκομηλιές. Το αγωνιστικό πρόβλημα είναι το ένα. Και δεν είναι μόνο θέμα-Ρανιέρι και συνθηκών στην ομάδα. Είναι ότι μετά την αποχώρηση Καραγκούνη-Κατσουράνη, υπάρχει έλλειμμα προσωπικότητας. Χωρίς στηρίγματα οι εναπομείναντες ποδοσφαιριστές δεν δείχνουν ικανοί. Προσπαθώντας να βελτιωθείς ως ομάδα και να σηκώσεις κεφάλι, θα έχεις στη συνέχεια πολύ πιο δύσκολους αντιπάλους. Συμπέρασμα: Ενός κακού μύρια έπονται.
Αυτοί που αντέχουν στη διάρκεια είναι λίγοι
ΤΟ Πολυτεχνείο ζει; Σαφώς και όχι. Αυτοί που ζουν και βασιλεύουν είναι η Μαρία η Δαμανάκη, ο Μίμης ο Ανδρουλάκης, ο Στέφανος ο Τζουμάκας και πάει λέγοντας. Για τα πρεζάκια λένε «μια φορά τζάνκι, για πάντα τζάνκι». Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό από την ανάποδη: Μια φορά ήρωας, για πάντα ήρωας. Αλλος άνθρωπος είσαι στα 18 ή στα 25 κι εντελώς διαφορετικός στα 40 και στα 50. Και πολύ περισσότερο στα εξήντα. Δεν λέμε ότι είναι εύκολο, αλλά όταν είσαι νέος μπορεί να βρεθείς στην πρώτη γραμμή της μάχης. Κι όχι για μια βδομάδα, όπως τότε στο Πολυτεχνείο, αλλά και για κάποια χρόνια. Αυτοί που αντέχουν όμως στη διάρκεια είναι λίγοι. Ελάχιστοι. Εχει γεμίσει ο τόπος από πρώην κομμουνιστές και αριστερούς.
Οι οποίοι στη διαδρομή της εξέλιξής τους είναι ό,τι χειρότερο. Σ' αυτά τα πράματα είναι να μην κάνεις τον πρώτο συμβιβασμό. Το πρώτο βήμα προς τα πίσω. Από κει και πέρα σε παίρνει ο κατήφορος και δεν υπάρχει σταματημός. Ο Μάρκος Βαφειάδης (φωτό), ο στρατηγός του ΕΛΑΣ, έγινε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί οι πρώην κομμουνιστές της δεύτερης γενιάς είναι πολύ χειρότεροι. Καθώς είναι μάλιστα έξυπνοι και ικανοί, δεν έχουν σαν σαλταδόροι κανένα απολύτως φράγκο. Κανένα ιερό και όσιο, θα το ξαναγράψω για μια ακόμα φορά. Τότε το 1973 Ανδρουλάκηδες και Δαμανάκηδες κυνηγιόντουσαν από την Αστυνομία. Στην πορεία, ύστερα από κάποια χρόνια, οι Ανδρουλάκηδες ως βουλευτές πλέον, κυκλοφορούν μόνο υπό την προστασία της αστυνομίας. Μπορούσε δηλαδή ο Μίμης να πάει να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο.
Ερώτηση: Ποια είναι η γνώμη της Ειρήνης Μαρούπα για την εθνική ομάδα;
Η πατρίδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Η ΔΗΜΑΡ έβγαλε ανακοίνωση για τη βία στα γήπεδα. -Observer
sentragoal.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!