Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του Πολυτεχνείου


Ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, είναι ο μοναδικός φωτορεπόρτερ που κατάφερε να απαθανατίσει τη στιγμή της εισόδου του τανκ στο Πολυτεχνείο και μαζί με το φιλμάκι των μόλις 35 δευτερολέπτων του Ολλανδού οπερατέρ Άλμπερτ Κουράντ, αποτέλεσαν τα μοναδικά ντοκουμέντα και διέψευσαν την αρχικές δηλώσεις της αστυνομίας ότι «στο Πολυτεχνείο δε συνέβη το παραμικρό».
41 χρόνια μετά, αφηγείται μέσα από τις φωτογραφίες του, τις κρίσιμες ώρες πριν και μετά την εισβολή στο Πολυτεχνείο, αποδεικνύοντας ότι η ιστορία καταγράφεται, και μέσα από το φακό κάποιων ανθρώπων στις μνήμες μας και περνά στις νεότερες γενιές.

Η φωτογραφία στην αρχή του άρθρου δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη και εικονίζει τανκ στην πύλη του Πολυτεχνείου και παρουσιάζεται στην έκθεση φωτογραφίας του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα.
Ένα νοερό ταξίδι στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, από το 1961 μέχρι και τη μεταπολίτευση, μέσα από τον φακό του φωτορεπόρτερ του Associated Press Αριστοτέλη Σαρρηκώστα στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “41η επέτειος του Πολυτεχνείου” με ανέκδοτες φωτογραφίες από τα γεγονότα εκείνου του Νοέμβρη.
Μεταξύ των περίπου 100 φωτογραφιών που θα εκτεθούν, συγκαταλέγονται φωτογραφίες από την βασιλική οικογένεια, την αποστασία, την επταετία, τις δύο εξεγέρσεις στη Νομική, την σύλληψη Παναγούλη μετά την απόπειρα δολοφονίας Παπαδόπουλου, την άφιξη και την ορκωμοσία Καραμανλή. Τα εγκαίνια έγιναν το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο του Παλαιού Δημαρχείου Γλυφάδας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ webTV
Copyright © 2014 euronews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Στρατόπεδο Μέγας Αλέξανδρος, στους Αμπελόκηπους. Δείτε πως είναι σήμερα...

Έγκλημα χωρίς τιμωρία! Βομβάρδισαν με χημικά την Ιντλίμπ – Σκότωσαν γυναίκες και παιδιά - Φόβοι για 100 νεκρούς

Κυβέρνηση: Δεν αυξάνει τον πλούτο της χώρας αλλά... μοιράζει την φτώχεια!