Η τελευταία επιθυμία

του Κώστα Καίσαρη

ΕΝΑ όμορφο αμάξι με δυο άλογα... Αυτή λέγεται ότι ήταν η τελευταία επιθυμία του Κώστα Βίρβου. Στον δρόμο προς το νεκροταφείο να μην τον πάνε με νεκροφόρα. Αλλά με αμάξι που θα κουβαλάνε ένα άσπρο κι ένα μαύρο άλογο. Οπως ο στίχος που είχε γράψει. Που μπορεί και να μην ήταν ακριβώς έτσι και να το έκαναν από μόνοι τους, για να τον τιμήσουν οι δικοί του άνθρωποι.
Σχετικα με το τραγούδι, πάντως, θυμήθηκα ένα ωραίο σκηνικό: Παράσταση στο Κύτταρο, με Πιλαλί-Πουλικάκο. Με το που βγαίνει η Πουλίκα (φωτό), η ορχήστρα αρχίζει να παίζει το συγκεκριμένο τραγούδι κι ο Ζωρζ παραφράζοντας τους στίχους να άδει: «Το ένα άλογο να πίνει άσπρο, το άλλο άλογο να πίνει μαύρο»! Τέλος πάντων.
Οι αποκαλούμενες «τελευταίες επιθυμίες» είναι κάτι που συνηθίζεται. Κάποιοι, δηλαδή, να θέλουν να προγραμματίσουν κάποια πράματα, ακόμα και μετά τον θάνατό τους. Προσωπικά το βλέπω σαν ματαιοδοξία, αλλά ας είναι. Ο Μέγας Αλέξανδρος, φέρ' ειπείν, είχε δώσει τρεις εντολές: Το φέρετρο να το κουβαλήσουν γιατροί. Κατά τη διαδρομή να ρίχνουν στο έδαφος χρυσάφι, διαμάντια, ρουμπίνια κλπ. Τα χέρια του να είναι έξω από την κάσα και να αιωρούνται.
Για να δώσει τα εξής μηνύματα: Ο,τι και να κάνουν οι γιατροί, τον θάνατο δεν μπορούν να τον νικήσουν. Οσα πλούτη κι αν αποκτήσεις, στη γη θα μείνουν. Φεύγοντας, τα χέρια σου θα είναι άδεια. Δεν θα πάρεις τίποτα μαζί σου. Δεν ήταν άλλωστε κανένας τυχαίος. Τον Αριστοτέλη είχε δάσκαλο. Αφορμής δοθείσης, λοιπόν, με τα δυο άλογα στην κηδεία του Κώστα Βίρβου, είχαμε σχετική συζήτηση με τον Διαμαντή Μαυρόπουλο. Ακαδημαϊκού της Μπάνια Λούκα και τα τελευταία είκοσι έτη ύπατου αρμοστή της Μυκόνου.

Επειδή δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο, του εξηγούσα σχετικά με τους προέδρους που έχουν ταυτιστεί με τις ομάδες. Οτι είθισται το φέρετρο που είναι σκεπασμένο με τη σημαία της ομάδας, να το μεταφέρουν στις πλάτες τους ποδοσφαιριστές. Σαν ένδειξη τιμής και σεβασμού για την προσφορά του εκλιπόντος στον σύλλογο. Εκεί, λοιπόν, ήταν που τα μάτια του Διαμαντή πήραν μια περίεργη λάμψη. Χαμογελαστός, όπως πάντα, αναφώνησε: «Το βρήκα. Η εντολή που θα αφήσω εγώ, θα είναι να κουβαλήσουνε το δικό μου φέρετρο πουτάνες. Χωρίς τσιγκουνιές. Εξι μελαχρινές πουτάνες από τη μια πλευρά κι έξι ξανθιές από την άλλη. Αυτή είναι η τελευταία μου επιθυμία».
Κι ο φίλος του ο Γιάννης ο Ζήκας, ο πρώην καπετάνιος και νυν παραμάγειρας, που άκουγε, συμπλήρωσε: «Θα υπάρχει ειδική μέριμνα όμως, από τους εν ζωή φίλους του Διαμαντή. Ωστε οι πουτάνες να περάσουν από ειδική εξεταστική επιτροπή. Ο Διαμαντής πάντα είχε, έχει και θα έχει τις καλύτερες. Αν αυτές που θα κουβαλήσουν το φέρετρο δεν μετράνε, θα πρόκειται για προσβολή μνήμης νεκρού».
Ετσι πάει. Αλλος αφιερώνει τη ζωή του στην επιστήμη. Στην έρευνα. Αλλος στην τέχνη. Αλλος είναι μανιακός με τον τζόγο, το κυνήγι, το ψάρεμα. Αλλος με το ποδόσφαιρο και την ομάδα του. Ο Διαμαντής πάνω απ' όλα στη ζωή του έχει τις πουτάνες. Κι ύστερα μάλιστα από πέντε δεκαετίες πείρας έχει αποφανθεί: «Το νιμού είναι φτηνό. Αν θέλεις όμως να σε αγαπήσει, γίνεται πανάκριβο». Αυτά.
Αφού δεν παίρνουν σέντερ φορ, και πολύ ήτανε το ένα χιλιάρικο πρόστιµο που βάλανε στον Τζεµπούρ.
-Observer
Στήσανε ολόκληρη σκηνοθεσία
ΣΦΟΔΡΑ ενοχλητικός έχει γίνει αυτός ο Κουρουµπλής. Δεν είναι µόνο ότι έφυγε από το µνηµονιακό ΠΑΣΟΚ, για να πάει στον αντιµνηµονιακό ΣΥΡΙΖΑ. Για να γίνει Υπουργός και να ψηφίζει µε χέρια και µε πόδια το για πρώτη φορά αριστερό Μνηµόνιο. Εχοντας µάλιστα και ισχυρό επιχείρηµα: «Εκτός µνηµονίων, σηµαίνει και εκτός Ευρώπης». Με µια διαφορά µόνο: Οταν οι άλλοι κάνανε τα Μνηµόνια, ήτανε Γερµανοτσολιάδες. Τώρα που τα κάνουνε οι Συριζαίοι, είναι πατριώτες.
Είναι, λοιπόν, ότι όλοι αυτοί έχουν διατηρήσει την πασοκική αλαζονεία. Που περνιούνται οι ίδιοι για ξύπνιοι και περνάνε όλους τους άλλους για µαλάκες. Οπως τις προάλλες ο Κουρουµπλής. Που σαν υπουργός Υγείας πήγε κι έκανε έφοδο στο Αττικό νοσοκοµείο. Ολως τυχαίως, από όλα τα νοσοκοµεία του λεκανοπεδίου.
Κι όλως τυχαίως, είχανε φύγει µε άδεια και η κυρία διοικητής και η κυρία υποδιοικητής. Με τον µάγκα και νταή Κουρουµπλή να δηλώνει στους δηµοσιογράφους, που ο ίδιος είχε φωνάξει: «Αντικαθίστανται και οι δυο απόψε το βράδυ». Κάποιος δικός τους τούς το κάρφωσε και στήσανε ολόκληρη σκηνοθεσία. Αριστερή σκηνοθεσία όµως. Οχι καθεστωτική.
Απάνω στην αναδουλειά, γυρίζουνε και καµία τσόντα
ΣΟΚ. Ελληνίδα µοντέλο σε σκληρό πορνό. Αυτός ήταν, δηλαδή, ο πρωτοσέλιδος τίτλος. Από πού κι ως πού, όµως, το σοκ; Τους εφάνη πρωτότυπο; Λένε µοντέλο στην Ελλάδα για να µην πούνε βίζιτα. Υπάρχει µόδα δηλαδή στην Ελλαδα, για να υπάρχουνε και µοντέλα; Λένε «µοντέλο» γιατί κάτι πρέπει να πούνε. Πώς να συστηθεί δηλαδή, η άλλη; Πουτάνα πολυτελείας; Πώς να συστηθεί ο άλλος; Νταβατζής; Δεν ακούγεται καλά.
Ακόµα και το προαγωγός της καθαρεύουσας, χτυπάει άσχηµα. Δηλώνει, λοιπόν, πράκτορας µοντέλων. Ή στυλίστας, που είναι πιο κοµψό κι ακούγεται καλύτερα. Με αυτήν την ιδιότητα έχουν γίνει γνωστοί και βγαίνουν µάλιστα και στην τηλεόραση. Ενώ η πραγµατική και µοναδική τους δουλειά είναι να πλασάρουνε γυναίκες. Και µε καλά ποσοστά µάλιστα. Στο 60-40 πάει η δουλειά. Στο χιλιάρικο, τα έξι κατοστάρικα είναι της γκόµενας και τα τέσσερα του νταραβεριτζή.
Αν κι αυτά τα λεφτά πλέον δεν υπάρχουνε. Η κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά και αυτό το επάγγελµα. Τα κορίτσια (φωτό) κυνηγάνε πλέον τους πελάτες µε το ντουφέκι. Ειδικά από το 2012 και µετά. Και γι' αυτό έχουνε πέσει κατακόρυφα οι τιµές. Στο κατοστάρικο και πολλά είναι. Και λένε και χίλια ευχαριστώ. Κι επειδή δεν µπορούνε να βρούνε πελάτες µόνες τους, βρίσκει ο νταραβεριτζής. Κι απάνω στην αναδουλειά, γυρίζουνε και καµία τσόντα.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Δηλαδή, έγινε Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ κι άνοιξε την ΕΡΤ, για να πάρει εκποµπή ο Μπαµπινιώτης;
http://www.sentragoal.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!