Βορίδης, φυσιολογικά

Του Niko Ago
Πρόεδρο ψάχνει πια η ΝΔ. Και επίσημα. Μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει ανακοινωθεί το όνομα του Μάκη Βορίδη αλλά ο ίδιο άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι θα «κατέβει» και θα διεκδικήσει το χρίσμα. Βεβαίως, θα υπάρχουν κι άλλοι μνηστήρες. Ακούγεται, μάλιστα, και το …υπέροχο ότι θα είναι υποψήφιοι η κυρία Μπακογιάννη, ο αδελφός της Κυριάκος- το ανακοίνωσε ήδη- κι ο γιος της Κώστας Μπακογιάννης! Αν γίνει, θα έχει κηρυχθεί ένας …ανελέητος πόλεμος στην οικογενειοκρατία.
Στον Βορίδη, όμως. Μέχρι και αρχηγό της ΝΔ, μπορεί να τον δούμε. Αυτό κι αν θα είναι υπέροχο. Ο Βορίδης, το παρελθόν και η πολιτική του διαδρομή, είναι γνωστά. Ο, και «το τσεκούρι» λεγόμενος, Μάκης, ξεκίνησε ως εκλεκτό πολιτικό παιδί του δικτάτορα Παπαδόπουλου, αντικαθιστώντας στην ηγεσία της νεολαίας του κόμματος που ίδρυσε ο δικτάτορας από τη φυλακή, τον αρχηγό των ναζί, Μιχαλολιάκο. Μεγαλώνοντας, έγινε αρχηγός της ΕΠΕΝ. Του ακροδεξιού κόμματος, που ήταν ουσιαστικά το δίδυμο αδελφάκι της χρυσής αυγής. Με την απόσχιση από τη ΝΔ του Καρατζαφέρη και τη δημιουργία του ακροδεξιού ΛάΟΣ από τον τελευταίο, ένωσαν «τα τσανάκια» τους. Εκεί συναντήθηκε και με άλλους ακροδεξιούς, όπως Γεωργιάδης και Πλεύρης και έφτασε να γίνει και βουλευτής.
Η πτώση της κυβέρνησης ΓΑΠ, και η παρουσία του Καρατζαφέρη ως «σοβαρός συνομιλητής», έφερε σε υπουργική θέση τον Μάκη(και τον άλλον γραφικό, τον Γεωργιάδη), κάνοντάς του έτσι, ένα κανονικό «πλύσιμο». Ο ακροδεξιός εθνικιστής φασίστας, το «πουλέν» του Παπαδόπουλο και του Λε Πεν, φόρεσε «δημοκρατικό κοστούμι», με τις ευλογίες Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά και έγινε υπουργός. Και μετά, ήρθε η ΝΔ. Μόλις «μυρίστηκε» υπουργείο ο Βορίδης, άλλαξε (ξανά) «βάρκα» και πήδησε σε αυτή του Σαμαρά. Ο Σαμαράς, που ουσιαστικά έχει(;) ελάχιστες ιδεολογικές με τον Βορίδη και το ΛάΟΣ, άνοιξε την αγκαλιά του και για τους Πλεύρη, Γεωργιάδη και… Ανατολάκη.
Εν κατακλείδι, αν και όπως γράψαμε στην αρχή, ακόμα δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτησή του, παρά μόνο μισόλογα, ο Μάκης Βορίδης θα ήταν η φυσιολογική συνέχεια στην ηγεσία της ΝΔ. Το κόμμα που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και καυχιέται ότι αποτελεί «ευρωπαϊκό κόμμα», έφτασε να στεγάζει πια, ο,τι έχει περισσέψει ή τα έχει «σπάσει» με τη ΧΑ. Ένα κόμμα που «καρκινοπαθεί» ανάμεσα στο λαϊκισμό, την ακροδεξιά, τον εθνικισμό και μιας «τζούρας» κεντροδεξιάς. Που, όμως, δύσκολα μπορεί να σταθεί απέναντι στα διάφορα καπετανάτα που έχουν στρατοπεδεύσει στη Συγγρού.
http://www.altsantiri.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!