Η αλαζονεία είναι το φίδι της εξουσίας, Νίκο Φίλη! Φυλάξου…

Πρώτα είπε ότι υπάρχουν «καλές εξελίξεις» και μετά χαρακτήρισε «πενταροδεκάρες» την επιβολή ΦΠΑ 13% στα ιδιωτικά σχολεία και 6% στα φροντιστήρια.
Ο λόγος για τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, που συνεχίζει στην προεκλογική γραμμή «πόσοι τρώνε μακαρόνια;» -αν θυμάστε…
Είναι φανερό ότι έχει χάσει τον έλεγχο των λόγων του. Η αλαζονεία είναι ο πιο σίγουρος και πιο ύπουλος σύντροφος της εξουσίας. Ένα παλιό στέλεχος της πάλαι ποτέ ανανεωτικής Αριστεράς έπρεπε να το γνωρίζει και να προσπαθεί να το αποφύγει.
Αντί να ζητά συγνώμη για το ψέμα που είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον λαό πριν από τις εκλογές, κουνάει το δάχτυλο σε 170 χιλιάδες οικογένειες, τις οποίες αποκαλεί συλλήβδην «πλούσιες». Δεν κάνει την παραμικρή προσπάθεια να κρύψει την απέχθειά του προς ό,τι απέμεινε από τη μεσαία τάξη -τις οικογένειες που κόβουν από το υστέρημά τους, για να μπορέσουν να προσφέρουν στα παιδιά τους μια καλή βάση στη ζωή.
Το χειρότερο όλων είναι ότι στρέφει εναντίον τους τις φτωχότερες κοινωνικές ομάδες, χωρίς να αντιλαμβάνεται τις οδυνηρές συνέπειες. Όποιος καταφέρνει, με χίλιες θυσίες, να στείλει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο που έχει δασκάλους, καθηγητές και θέρμανση για τον χειμώνα, είναι «εχθρός» και πιθανό «λαμόγιο».
Σαν να πρέπει όλοι να κοντύνουν κοινωνικά, σαν να είναι ο στόχος να υπάρχουν, πλέον, μόνο πλούσιοι και φτωχοί. Οι μεν θα μπορύν, έτσι κι αλλιώς, να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, ενώ οι δε μόνο στα δημόσια, με τα 10 χιλιάδες κενά σε δασκάλους και καθηγητές και τα παιδιά να τουρτουρίζουν από το κρύο. Και, βέβαια, το ανίκανο κράτος να αποδέχεται την αδυναμία του, με την κυριαρχία των ιδιωτικών φροντιστηρίων -γιατί, διαφορετικά, ούτε λόγος να μπουν τα παιδιά στο Πανεπιστήμιο…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!