Το “γκαβό” λεωφορείο του σατανά απειλεί τις ζωές μας

Πώς ένα λεωφορείο γίνεται μνημονιακό; Ευτυχώς υπάρχουν σύντροφοι που κρατούν Θερμοπύλες…
Δεν έχουμε τύχη σύντροφοί. Η τακτική της στείρας αντιπολίτευσης έχει χαραχτεί τόσο βαθιά στο DNA των Ελλήνων και σε συνδυασμό με τις δεκάδες ιδεοληψίες δημιουργούν ένα απροσπέλαστο φρούριο αναχρονιστικότητας. Παντού σε κάθε πόλη και σε κάθε γειτονιά. Το ότι κάποιοι αντιδρούν στο λεωφορείο χωρίς οδηγό που προτίθεται να δρομολογήσει ο δήμος Τρικκαίων είναι κάτι πέρα από κάθε φαντασία, αλλά δυστυχώς συμβαίνει. Ο μεσαίωνας δεν έχει τελειώσει ακόμη και το “γκαβό” λεωφορείο -όπως εξυπνακίστικα το  αποκαλούν οι πολέμιοι- απειλείται με “το πυρ το εξώτερον”.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια καλή είδηση. Είναι ασυνήθιστο ένας δήμος (και δη περιφερειακός) να πρωτοστατεί σε μια τεχνολογική επανάσταση. Ο Δήμος Τρικκαίων, κέρδισε αυτή την δυνατότητα μετά από έναν διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν άλλες 11 ευρωπαϊκές πόλεις. Δεν ξόδεψε χρήματα των πολιτών και δημιούργησε ένα φουτουριστικό σύστημα αστικής μεταφοράς που κινείται με απόλυτη ασφάλεια. Προκάλεσε επίσης το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Τηλεοπτικά δίκτυα και δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο εντυπωσιάστηκαν από την προοπτική της αυτόνομης οδήγησης. Πρόκειται άλλωστε για ένα trend που απασχολεί τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο. Από την Mercedes και την Tesla, μέχρι την Apple και την Google.
Χρειάζεται μεγάλες δόσεις εφευρετικότητας για να βρεις επιχειρήματα κατά του λεωφορείου. Η απλώς να είσαι θρασύς. Στελέχη της ντόπιας αριστεράς κόλλησαν -αν έχετε το Θεό σας- τη “ρετσινιά” του μνημονιακού στο λεωφορείο. Και μόνο που τα βάζουν -μεγάλοι άνθρωποι-  με ένα λεωφορείο, καταδεικνύει τη σοβαρότητα του θέματος.
Πώς γίνεται όμως ένα λεωφορείο μνημονιακό; Ένας τοπικός δικηγόρος που πρόσφατα αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ για να ακολουθήσει τον Παναγιώτη τον Λαφαζάνη στο νέο του εγχείρημα, δημιούργησε το “μέτωπο λαού των Τρικάλων” με στόχο να καλέσει τους πολίτες να αντιδράσουν δυναμικά στο “ανεκδιήγητο και απαράδεκτο πείραμα του λεωφορείου χωρίς οδηγό”.  Σε ανακοίνωσή του μετώπου, αναφέρεται ότι: “Στα Τρίκαλα, κομμάτι της μνημονιακής Ελλάδας, τα οικονομικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών κατακρεουργούνται, ενώ τα προβλήματα της πόλης χάσκουν άλυτα και επιδεινώνονται”. Διατείνεται ότι μόνος στόχος είναι ο εντυπωσιασμός και ότι υπάρχουν αντιδράσεις από οδηγούς λεωφορείων και ταξί. Συγκεντρώνει μάλιστα υπογραφές για να εξοστρακιστεί το λεωφορείο από την πόλη.
Ένας ακόμη πρώην Δημοτικός Σύμβουλος που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ πάει το θέμα ακόμη παραπέρα. Το “τερματίζει” σύμφωνα με την έκφραση του συρμού. Αναρωτιέται “πώς η Ε.Ε. διαθέτει χρήματα για ένα αγνώστου χρησιμότητας μέσο όταν θα μπορούσε να διαθέσει ανάλογα ποσά για την εξάλειψη της φτώχειας και της ανεργίας”. Όντως η εξάλειψη της φτώχειας και της ανεργίας είναι πρώτες προτεραιότητες. Αν όμως στο όνομά της κοινωνικής δικαιοσύνης απαγορεύσουμε κάθε άλλη δράση, τότε κινδυνεύουμε πραγματικά να μετατραπούμε σε έναν υφεσιακό μεσαίωνα. Η πρόοδος και όχι η τεχνοφοβία βελτίωσαν τη ζωή μας τον τελευταίο αιώνα και δημιούργησαν και εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Σε όλο τον κόσμο.
Οι αντιδράσεις, σχετίζονται  προφανώς και με την… απώλεια θέσεων εργασίας. “Πιστεύω ότι είναι προπομπός της αυτοματοποίησης θέσεων εργασίας που θα οδηγήσει πολύ κόσμο στην ανεργία. Μην απορήσουμε αν στο μέλλον δούμε μεγαλοεργολάβους να εκμισθώνουν λεωφορεία χωρίς οδηγούς στους δήμους” λέει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος. Ο φόβος ότι οι μηχανές θα κάνουν τις δουλειές μας και μετά θα τους είμαστε άχρηστοι, υπάρχει παγκοσμίως και έχει αποτελέσει τον οίστρο για δεκάδες συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας. Εντυπωσιάζομαι πάντως για το γεγονός ότι οι σύντροφοι εντρυφήσαν στην τριλογία του Matrix και την προσάρμοσαν στην καθημερινότητα των Τρικάλων. Αν όμως εμμέναμε ανέκαθεν στις φοβίες μας, ίσως να είχαμε ακόμη πλοία με κωπηλάτες. Για κάποιους είναι ιστορικό σφάλμα ότι οι συμπαθείς κωπηλάτες έχασαν τις δουλειές τους με την έλευση της ατμομηχανής.
Πιστεύω πραγματικά ότι δεν είναι η ιδεολογία που τους οδηγεί στον αναχρονισμό. Είναι ο αναχρονισμός που τους οδηγεί στην παρερμηνεία της ιδεολογίας. Είναι η ημιμάθεια των δεδομένων της αγοράς και ο άσβεστος πόθος για αντίδραση. Αν δεν ήταν οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί, θα μπορούσαν να είναι συνωμοσιολογία που θεωρούν ότι τα λεωφορεία θα μας ψεκάζουν (και θα μας παρακολουθούν). Ακόμη και χριστιανοχούλιγκανς που θα υποστήριζαν ότι το λεωφορείο των Τρικάλων είναι “το χάραγμα” και μόλις το συνηθίσουμε θα απαιτήσουν να μας βάλουν “τσιπάκι” για να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Παλιά γνωστά κόλπα του σατανά δηλαδή…

*Ο Σταμάτης Ζαχαρός είναι Σύμβουλος Έκδοσης της 24 MEDIA 

http://news247.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!