Δικαιώθηκε στον πόντο για τον Τσίπρα

του Κώστα Καίσαρη

ΟΡΓΗ και αγανάκτηση. Για το γεγονός ότι μία από τις κορυφαίες ιστοσελίδες πορνό βάφτηκε με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας. Για να αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς του Παρισιού. Προς τι όμως η έκπληξη και ο αποτροπιασμός; Οσοι τον παίζουν, δηλαδή, δεν έχουν δικαίωμα να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους; Οσοι διακονούν τη βιομηχανία της χήρας με τα πέντε ορφανά, δεν έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν τη θλίψη τους; Η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, δηλαδή, μπορεί να πενθεί και να σβήνει τα φώτα της. Η Ακρόπολη μπορεί και δεν μπορούν όσοι ασχολούνται με το μπουλκουμέ και το χερογλύκανο. Αυτός που τον παίζει δεν έχει αισθήματα; Κι έχουν ο Καμίνης κι ο Μπέος που «βάψανε» τα δημαρχεία της Αθήνας και του Βόλου στα γαλλικά χρώματα. Αν αυτό δεν είναι κοινωνικός ρατσισμός, τι είναι;
Αυτό όμως που εντυπωσιάζει είναι ότι ο Αγιος Παΐσιος είχε προβλέψει και το μακελειό στο Παρίσι. Οταν πριν από τριάντα χρόνια είχε πει επί λέξει: «Ασ' τους αυτούς που μαζεύουν τους μουσουλμάνους και χτίζουν τζαμιά. Αργότερα θα καταλάβουν τι συμβαίνει και τότε θα είναι οι πρώτοι που θα πάρουν μέτρα εναντίον τους». Βουλωμένο γράμμα διάβαζε ο γέροντας. Κρίμα που πριν από τριάντα χρόνια δεν είχανε βρει το Λόττο και το Τζόκερ να έδινε ο Αγιος Παΐσιος σε τίποτα καλούς χριστιανούς τα νούμερα.
Αν όμως οι δεξιοί σαν τον Μεϊμαράκη και οι σοσιαλιστές σαν τη Φώφη εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους, στα λόγια, οι αυθεντικοί αριστεροί σαν την Κωνσταντοπούλου πήγαν αυτοπροσώπως στο Παρίσι. Πήρε το πρώτο αεροπλάνο η Ζωή κι έδειξε ποσό ευαίσθητη είναι. Και χωρίς να έχει μάλιστα τη Ραχήλ παρέα. Ενώ ο Τζιτζικώστας έφτασε μόνο μέχρι τη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα. Στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αντίθετα, μαζί με την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ (φωτό) πήγαν σαν αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στην κηδεία του Γιάννη Κακουλίδη.
Κι ενώ επιφανείς πολιτικές προσωπικότητες, σαν τον Νίκο Νικολόπουλο, τοποθετούνται για το μακελειό στο Παρίσι, κορυφαίοι παράγοντες της δημόσιας ζωής παίρνουν θέση στο μείζον θέμα της ανάδειξης του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Οπως ο Τάκης Μπαλτάκος, που ύστερα από βαθιά σκέψη και περισυλλογή κατέληξε στον Απόστολο Τζιτζικώστα. Πρόκειται για τον ίδιο Μπαλτάκο που όταν επί πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η διαπραγμάτευση ήταν στο φόρτε της κι ο Βαρουφάκης άλλαζε πουκάμισα τρεις φορές την ημέρα, είχε κάνει την εξής συγκλονιστική διαπίστωση: «Ο Τσίπρας την ιδρώνει τη φανέλα». Και δικαιώθηκε στον πόντο όταν ο Αλέξης σάρωσε στις εκλογές που ακολούθησαν. Κι έκτοτε ιδρώνει ακόμα περισσότερο από την κούραση να υπογράφει μνημόνια.
Σε ό,τι έχει να κάνει πάντως με αυτούς που έχουν ξεσηκωθεί εναντίον των προσφύγων, είτε για τον Αγιο Παΐσιο πρόκειται πριν από τριάντα χρόνια είτε για Αδώνιδες και Πλεύρηδες, σήμερα την απάντηση την έδωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Γιουνκέρ με τη δήλωσή του «ο υπεύθυνος για τις επιθέσεις είναι εγκληματίας. Δεν είναι πρόσφυγας». Απάντηση σε όλους αυτούς που λένε μαλακίες. Σαν τον Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής ότι «ο στρατός πρέπει να φυλάει τα σύνορα». Δηλαδή τώρα ποιοι φυλάνε τα σύνορα; Μανάβηδες και μπακάληδες; Και στην τελική, στρατός, αστυνομία και μυστικές υπηρεσίες πόσο καταφέρανε να φυλάξουνε τους Γάλλους; Αυτά.

Με το αριστερό κατέθεταν Τσίπρας και λοιποί Συριζαίοι τα στεφάνια για το Πολυτεχνείο. Το δεξί το έχουν για να υπογράφουν τα μνημόνια.
-Observer
Με το να μείνει ο πλανήτης για ένα λεπτό βουβός, θα το ξανασκεφτούν οι τζιχαντιστές και θα ησυχάσουν;
ΚΙ είναι τρομερό με πόση προχειρότητα και επιπολαιότητα αντιμετωπίζονται τόσο σοβαρά θέματα. Οταν βασικός στόχος όλων αυτών των σαχλαμαράκηδων δημοσιογράφων και πολιτικών είναι να εντυπωσιάσουν. Ούτε τεκμηριωμένος λόγος υπάρχει ούτε άποψη. Βγαίνει δημοσιογράφος και λέει «το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι αποδεικνύει πόσο ανώριμο είναι το πολιτικό προσωπικό μας με την υπόθεση Πανούση». Οση σχέση δηλαδή έχει το σώβρακο με τη γραβάτα. Στον ΣΚΑΪ από τη μία ο Μπογδάνος περίμενε με ανυπομονησία τους βομβαρδισμούς των γαλλικών μαχητικών κι από την άλλη βγάζανε «φάσα» στο κάτω μέρος του καντράν «ενός λεπτού σιγή σε όλο τον κόσμο». Τι πάει να πει ενός λεπτού σιγή σε όλο τον κόσμο; Και ποιος θα το πει αυτό; Και ποιος θα το επιβάλει; Ο κύριος Μπάμπης με τον Παπαχελά; Και γιατί ενός λεπτού σιγή κι όχι δύο; Να πρωτοτυπήσουμε. Κι η θλίψη, η συμπαράσταση, η αλληλεγγύη είναι οράματα που καθοδηγούνται και επιβάλλονται; Ή μήπως, με το να μείνει ο πλανήτης για ένα λεπτό βουβός, θα το ξανασκεφτούν οι τζιχαντιστές και θα ησυχάσουν;
Ανδρείας στερείται αυτός που φοβάται να αντιδράσει
ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ να ακούω και να διαβάζω για «άνανδρους» και «θρασύδειλους» τρομοκράτες. Που με το μακελειό στο Παρίσι αφαίρεσαν τις ζωές αθώων ανθρώπων. Εύκολα βγαίνουν οι κουβέντες από το στόμα. Κι ειδικά σε τέτοιες στιγμές και περιπτώσεις. Οτιδήποτε άλλο μπορείς να τους πεις. Τρελούς. Αδίστακτους. Βαρεμένους. Βρες όποια άλλη λέξη θες. Αυτός που αποφασίζει να θυσιάσει τη ζωή του άνανδρος δεν είναι. Μπορείς να πεις ότι αυτός που ζώνεται με εκρηκτικά είναι παράφρονας. Ανανδρος όμως σε καμία περίπτωση. Κανείς δεν μπορεί να αντέξει τον θάνατο αθώων ανθρώπων. Αυτός όμως που έχει σαλτάρει και καθαρίζει με τα Καλάσνικοφ, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αυτό το βράδυ είναι το τελευταίο του, εγκληματίας είναι. Θρασύδειλος δεν είναι. Δειλός είναι αυτός που περνάει τη ζωή του στον καναπέ απέναντι στην τηλεόραση. Δειλός είναι αυτός που ψήφισε Γιωργάκη για να σωθεί από τον Καραμανλή. Αυτός που ψήφισε Σαμαρά (φωτό) για να σωθεί από τα μνημόνια του Γιωργάκη και στη συνέχεια Τσίπρα για να σωθεί από τα μνημόνια του Αντώνη. Δειλός είναι αυτός που περιμένει να τον σώσουν οι άλλοι. Ανανδρος είναι αυτός που του παίρνουνε τη ζωή κι αράζει στον καναπέ. Κι όχι μόνο τη δική του αλλά και των παιδιών του. Ανδρείας στερείται αυτός που φοβάται να αντιδράσει.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Στον Πογιέτ το τριήμερο ρεπό ποιος το έδωσε;
http://www.sentragoal.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!