Η Ευρώπη που πεθαίνει...

του Γιώργου Ε. Γιακουμίδη


Στις Βρυξέλλες υπάρχουν πολλά μικρά καφέ - pubs. Οι ντόπιοι τα ονομάζουν estaminets. Τα estaminets παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή των απλών ανθρώπων. Είτε για ένα γρήγορο καφεδάκι είτε για να πιείς μια εξαιρετική μπύρα. Πολλά είναι διάσημα και αποτελούν τουριστική επιλογή των επισκεπτών. Όπως για παράδειγμα η φημισμένη pub La Morte Subite! Που το όνομά της σημαίνει “ξαφνικός θάνατος”. Μια προκλητική ονομασία που όμως είναι άκακη και παιχνιδιάρικη. Η ομώνυμη μπύρα έχει απολαυστική γεύση και η ευχαρίστηση που σου δημιουργεί , “σκοτώνει ξαφνικά” όλες τις σκοτούρες.
Πρωί - πρωί και ξαφνικά. στην επίσημη πρώτη μέρα της φετινής άνοιξης, στις 22 Μαρτίου οι τζιχαντιστές χτύπησαν στις Βρυξέλλες, την καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έσπειραν αδιάκριτα τον θάνατο σε δεκάδες ανθρώπους και τραυμάτισαν ψυχικά εκατομμύρια περισσότερους στη Γαλλία, στη Γερμανία, στη Βρετανία, στην Ολλανδία και σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Ο φόβος και ο τρόμος θα πλανώνται για πολύ καιρό  στην πρωτεύουσα και στις μεγάλες πόλεις. Λίγους μήνες πριν, (το Νοέμβρη δηλαδή), χτυπήθηκε το Παρίσι με εκατοντάδες νεκρούς, στην πλειοψηφία τους νεολαία. Πότε και πού θα τριτώσει το κακό; άγνωστο, όμως πλέον αναμενόμενο. Μέχρι τότε όλοι θα ζουν με τον φόβο.  Τα παιδιά στο σχολείο, οι γονείς στη δουλειά, οι παππούδες στο σπίτι. Όλοι ανασφαλείς και αγχωμένοι. Με τον κάθε μελαχρινό περαστικό, να περνιέται για εν δυνάμει υποψήφιος δολοφόνος. Ιδιαίτερα αν κουβαλάει κανένα σακίδιο, σαν αυτά που κουβαλάει ο Τσακαλώτος στην πλάτη του. 
Ο πρόσφατος “ξαφνικός θάνατος” στις Βρυξέλλες από τους καμικάζι τζιχαντιστές είναι ακόμη ένας κρίκος στην αλυσίδα των “τρομοκρατικών” επιθέσεων, που χρειάζονται και χρησιμοποιούν οι Παγκόσμιοι Εξουσιαστές. Πράξεις και γεγονότα ορόσημο, όπως το χτύπημα στο World Trade Center στη Νέα Υόρκη στις 11 του Σεπτέμβρη του 2001 από την Αλ Κάιντα του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Που οδήγησε (εκτός των πολέμων ενάντια σε Αφγανιστάν και Ιράκ) στην αγελαία ποδηγέτηση ολόκληρων λαών, στο όνομα της τάξης και της ασφάλειας. Υπενθυμίζω επίσης την ανατίναξη των τρένων στη Μαδρίτη τον Μάρτη του 2004. Όπου η Αλ Κάιντα είχε σκοτώσει πάνω από 200 πολίτες κι είχε τραυματίσει άλλους 1500 Ισπανούς. Αιτία; η στρατιωτική υποστήριξη της Ισπανίας στις ΗΠΑ στον βρόμικο πόλεμο εναντίον του Σαντάμ Χουσείν.
Οι τζιχαντιστές του ISIS χτύπησαν και σκότωσαν αθώους πολίτες στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες υποστηρίζοντας: “--Όπως οι ‘Άγγλοι, οι Γάλλοι, οι Βέλγοι, οι Ολλανδοί και οι Γερμανοί στρατιώτες σκοτώνουν γυναικόπαιδα στα χωριά μας στη Συρία, στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, έτσι κι εμείς θα ανταποδίδουμε με φονικά στις χώρες σας”. Έτσι εξηγήθηκαν με σαφήνεια οι μουσουλμάνοι εκδικητές. Κι αυτή η δήλωση τα εξηγεί όλα! Επειδή ήδη η δυτική προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε. ξεκίνησε το βρόμικο έργο της να κρύψει την αλήθεια. Ήδη άρχισαν να λένε και να γράφουν πως το χτύπημα των Βρυξελλών είναι ενάντια στην προσπάθεια της ολοκλήρωσης της Ενωμένης Ευρώπης και ενάντια στο παραδοσιακό δημοκρατικό πολίτευμα της Ευρώπης.
Χέστηκαν οι μουσουλμάνοι εάν η Ευρώπη ενωθεί ή όχι. Χέστηκαν επίσης εάν η Ευρώπη είναι δημοκρατική ή όχι. Οι μουσουλμάνοι καίγονται καθώς βλέπουν την κλοπή του πλούτου τους. Το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τα ορυκτά της γης τους  πηγαίνουν σε Αμερικάνους, Άγγλους, Γερμανούς. Το τεράστιο Αραβικό έθνος έχει κατακερματιστεί σε φέουδα - προτεκτοράτα. Πάνω από ένα αιώνα παλεύουν να γλιτώσουν από πολέμους και μοντέρνες σταυροφορίες, θρηνώντας καθημερινά χιλιάδες γυναικόπαιδα που Αμερικάνοι κι Ευρωπαίοι τα σκοτώνουν ξεδιάντροπα, με ποικίλους τρόπους. Η ευθύνη της Ευρώπης είναι δεδομένη. Για κάθε μουσουλμάνο η κατηγορία είναι μία και κρυστάλλινη: η Ευρώπη (όπως και οι ΗΠΑ) βίαια και με τη δύναμη των όπλων κλέβουν τον δημόσιο και λαϊκό πλούτο των μουσουλμάνων. Επιπλέον, η Ευρώπη εγκαθιστά παράνομες κυβερνήσεις και δικτατορικά καθεστώτα σε όλες τις αραβικές χώρες που εξουσιάζει. Με μια κουβέντα: η Ευρώπη τους πίνει το αίμα κι όποιος εναντιωθεί και ξεσηκωθεί τον πνίγουν στο αίμα!
Δράττομαι της ευκαιρίας να υποκύψω στον πειρασμό και να συγκρίνω την “συμπεριφορά” της Ευρώπης απέναντι στην πατρίδα μας, σήμερα, στον καιρό της Μεγάλης Κρίσης. Η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέλος του πιο σκληρού πυρήνα, δηλαδή των χωρών όπου το επίσημο νόμισμα είναι το ευρώ. Οι Έλληνες δεν χρειάζονται βίζα και διαβατήρια να ταξιδέψουν και να εργαστούν σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ. Την ίδια ώρα οι πολίτες του Ιράκ, του Αφγανιστάν και της Συρίας δεν μπορούν να πάρουν το πρώτο αεροπλάνο και να ταξιδέψουν σε χώρα της ΕΕ. Τα σύνορα για όλους αυτούς είναι κλειστά.
Και τι παθαίνει η Ελλάδα όταν διαφαίνεται πως το Αιγαίο είναι πλουσιότατο πετρελαϊκό οικόπεδο; Τι προκύπτει όταν οριοθετείται, για πρώτη φορά, η ελληνική ΑΟΖ;
Πάει ο αλήστου μνήμης Γιωργάκης ο επονομαζόμενος και ηλίθιος (και προ παντός πουλημένος) στο Καστελόριζο και μας ανακοινώνει πως χρεοκοπήσαμε. Συμβολικά στην πύλη του ελληνικού πετρελαιώνα! Που οι Τούρκοι καίγονται και μάταια διεκδικούν! Μας εμφανίζει χρεωμένους μ’ ένα μαγειρεμένο χρέος, που άλλες χώρες με μεγαλύτερο από το δικό μας δεν ανησυχούν καν! Μας φέρνει την περίφημη Τρόϊκα και σε συνεργασία με την ΕΕ., παραβιάζουν το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συνθήκες, την Δημοκρατία, τις ατομικές ελευθερίες και ότι τους είναι χρήσιμο για να μας καταστήσουν ένα κοινό προτεκτοράτο τους. Με τις ίδιες ακριβώς μεθόδους που έχουν χρησιμοποιήσει για να υποτάξουν την Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Αίγυπτο, την Τυνησία. Τα όπλα και η στρατιωτική εισβολή δεν χρησιμοποιήθηκαν ακόμη στην πατρίδα μας, αλλά πέστε μου: τι γυρεύει η αρμάδα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο; μας προστατεύουν από τους πρόσφυγες;  από τους Ρώσους; από τους Τούρκους ή από τους Ανονάκι;
Η Ευρώπη των τραπεζών και της ολιγαρχίας είναι ήδη κυριευμένη από τις τράπεζες και την ολιγαρχία. Η Ευρώπη των σταυροφοριών και του ιμπεριαλισμού είναι ήδη μπλεγμένη στις Αραβικές χώρες του πετρελαίου. Τα συμφέροντα τη Ευρώπης στην Αφρικανική ήπειρο είναι δεδομένα, εμφανή και αιματηρά. Η Ευρώπη των τραπεζιτών και της ολιγαρχίας χρειάζεται τις επιθέσεις των μουσουλμάνων στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες. Για να μπορεί να καταστείλει την ίδια τη φωνή της συνείδησής της, που είναι οι απλοί άνθρωποι, που είναι αντίθετοι με τα εγκλήματά της.


Για να ξεσπάσει μια διαμάχη χρειάζονται δυό. Και δεν είναι οι τζιχαντιστές που τρομοκρατούν από μόνοι τους. Η Ελλάδα αποτελεί ήδη το ποντίκι του πειράματος της απόλυτης χειραγώγησης μιας χώρας. Δείχνει τον δρόμο αλλά κι τον τρόπο που η οικονομική ολιγαρχία που κυβερνά την Ευρώπη θα “καθυποτάξει¨ το σύνολο των Ευρωπαϊκών λαών. Σχέδιο που το έχουν αντιληφθεί οι πονηροί Εγγλέζοι που ετοιμάζονται να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Το Brexit διαμορφώνεται καθημερινά, όχι για να αναστείλει την δήθεν ενοποίηση της Ευρώπης. Αλλά για να αποτελέσει τον έτερο πόλο που μαζί με τις ΗΠΑ επιδιώκουν την κυριαρχία τους στην Παγκόσμια Οικονομία. Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.
 
ΠΗΓΗ: εφημερίδα Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!